d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Est-ce Que Tu Est Charlie? > Mit Gondolsz A Szolasszabadsagrol
Prev1222324252643Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 931.79
Jan 17 2015 07:48am
Quote (ZaturekManfred @ Jan 17 2015 02:42pm)
Egy vallást ne a szélsőségesek alapján ítélj meg. A fundamentalisták egyrészt félreértelmezik, másrészt háborús célokra használják a vallásukat. Ettől még a muszlimok 99%-a nem öngyilkos merénylő, a keresztény papok 99%-a sem pedofil és még sorolhatnám.

Mit értelmeznek félre a szélsőségesek? Szerintem pont ők értelmezik eredeti formájában, igazi mivoltában a vallást míg a mai "mainstream" az ami szerencsére megenyhült. Lényeg, hogy jó irányba haladunk még ha lassan is.

Quote (josheide @ Jan 17 2015 02:44pm)
Mint mar irtam, 8 evig jartam templomba, de sose ertettem meg a dolgot.

Mikor a tudomanyt tamadjak vagy a "burden of proof"-ot probaljak azokra atrakni azokra akik az altaluk hitt dogmakat probaljak megcafolni az nekem nem tetszik.

Nem tudom hogy lehet olyan dolgokban hinni amiket nem vagy kepes bizonyitani. De lattam a modszereiket, hogy milyen tokeletesre fejlesztettek az agymosodajukat.

Ovodaskent kuldtek eloszor hittanra a szuleim, mikor meg a vilag mukodeserol epp, hogy valamit meg tudtam erteni. Zsenialis, hogy nem varjak meg, mig az ember racionalis gondolkodo lehetne. Aztan az imak, a templomba jaras kotelezettsege, a parancsolatok, bunok.... Hogy mindenki bunosnek szuletik es CSAK OK tudjak az utat ki a pokolbol. :DDDD

Mivel tobb ez az egesz annal???

Ezzel nagyon egyetértek.

This post was edited by iFeelAlone on Jan 17 2015 07:51am
Member
Gold: 0.00
Jan 17 2015 07:50am
Quote (josheide @ Jan 17 2015 03:44pm)
Mint mar irtam, 8 evig jartam templomba, de sose ertettem meg a dolgot.

Mikor a tudomanyt tamadjak vagy a "burden of proof"-ot probaljak azokra atrakni azokra akik az altaluk hitt dogmakat probaljak megcafolni az nekem nem tetszik.

Nem tudom hogy lehet olyan dolgokban hinni amiket nem vagy kepes bizonyitani. De lattam a modszereiket, hogy milyen tokeletesre fejlesztettek az agymosodajukat.

Ovodaskent kuldtek eloszor hittanra a szuleim, mikor meg a vilag mukodeserol epp, hogy valamit meg tudtam erteni. Zsenialis, hogy nem varjak meg, mig az ember racionalis gondolkodo lehetne. Aztan az imak, a templomba jaras kotelezettsege, a parancsolatok, bunok.... Hogy mindenki bunosnek szuletik es CSAK OK tudjak az utat ki a pokolbol. :DDDD

Mivel tobb ez az egesz annal???

Már nem azért, de bizonyítsd már ne nekem az ősrobbanást. Hogy robbant fel a semmi? Honnan jött az isteni részecske? Hogy lehet ebben hinni, nem is értem...

Quote (jarabekg @ Jan 17 2015 03:44pm)
közben beediteltem

az inkvizíciót a boszorkányüldözést vagy a keresztes háborúkat nem fanatisták elszeparált csoportja véghez vitte

Egyház nem egyenlő vallás. Az egyház egy intézmény ami ugyanolyan korrumpálható emberek kezében van, mint a világi politikai intézmények. Az egyházat magam is sokat bírálom, mert felhasználta sokszor a vallást a történelem során. Ettől függetlenül viszont a kereszténység, vagy bármilyen más hit szerintem nem olyan dolog, ami ellenszenvet érdemel.

Member
Gold: 6,440.13
Jan 17 2015 07:53am
Azt amúgy tudjuk, hogy a charlie hebdo újság elődjét betiltották, mert a francia elnök halálával vicceltek?
Member
Gold: 5,390.00
Jan 17 2015 07:55am
Quote (beni @ Jan 17 2015 02:53pm)
Azt amúgy tudjuk, hogy a charlie hebdo újság elődjét betiltották, mert a francia elnök halálával vicceltek?

de gaulle halálával vicceltek, és akkora nemzeti ellenszenvet vívott ki agának, hogy valóban ez történt. Innen is a név.

De ha ól emlékszem, ez már jó régen volt

This post was edited by jarabekg on Jan 17 2015 07:56am
Member
Gold: 206.00
Quote (beni @ Jan 17 2015 03:53pm)

"amíg nem az én faszomhoz vered a csalánt, addig nyugodtan toljad" - elv
Member
Quote (iFeelAlone @ Jan 17 2015 03:48pm)
Mit értelmeznek félre a szélsőségesek? Szerintem pont ők értelmezik eredeti formájában, igazi mivoltában a vallást míg a mai "mainstream" az ami szerencsére megenyhült. Lényeg, hogy jó irányba haladunk még ha lassan is.

A szélsőségesek általában úgy értelmezik ahogy a legjobban szeretnék vagy a céljaik érdekében és itt megint sajnos az egyház jön képbe.

Jó példa erre Jézus élete. Akinek mese annak az, most lényegtelen a példa szempontjából. Jézust is a saját korában csak kevesen fogadták el, mint király és messiás, mert félreértelmezték az Ószövetséget, és azt várták, hogy konkrétan királya születik a zsidóknak, aki a római rabságból szabadítja fel őket. Arra egyik sem gondolt, hogy Jézus az egész emberiséget jött el felszabadítani minden bűne alól. Szóval őt is keresztre feszítették.

A Szent Margit legenda is okádék, amikor az emberek azt hitték, hogy attól fognak üdvözülni, hogy a földi életüket végig szenvedik, mert sosem fürödnek etc. Sehol nem írja ezt a Biblia, még így magyarázták be.
Member
Gold: 33,265.80
Jan 17 2015 07:56am
Quote (ZaturekManfred @ 17 Jan 2015 14:50)
Már nem azért, de bizonyítsd már ne nekem az ősrobbanást. Hogy robbant fel a semmi? Honnan jött az isteni részecske? Hogy lehet ebben hinni, nem is értem...

Nem fizikus vagyok, igy kicsit nehez lenne. De ha utanaolvasol latni fogod, hogy milyen modelljeink vannak a vilag keletkezesere, annak felepito elemeire es fizikai torvenyeire.

Mostranra kepesek vagyunk leirni olyan reszecskeket, mint a neutrinok, amik fenyev vastagsagu olmon is siman athaladnanak...

Es ennek a haladasnak a legnagyobb resze az elmult 100 evben tortent!

Tudod mennyit haladt a vallas ez alatt? A papa bejelentette hogy a haziallatok is a mennybe kerulnek.
Member
Jan 17 2015 07:58am
Quote (josheide @ Jan 17 2015 03:56pm)
Nem fizikus vagyok, igy kicsit nehez lenne. De ha utanaolvasol latni fogod, hogy milyen modelljeink vannak a vilag keletkezesere, annak felepito elemeire es fizikai torvenyeire.

Mostranra kepesek vagyunk leirni olyan reszecskeket, mint a neutrinok, amik fenyev vastagsagu olmon is siman athaladnanak...

Es ennek a haladasnak a legnagyobb resze az elmult 100 evben tortent!

Tudod mennyit haladt a vallas ez alatt? A papa bejelentette hogy a haziallatok is a mennybe kerulnek.

Igen, kérlek leírták egy bizonyos pontig, ha így tetszik az utolsó milliomod másodpercig. De mint a tudomány által már tudjuk Isten nem létezhetett öröktől fogva, úgy az isteni részecskék sem lehettek csak úgy. Nem igaz?

This post was edited by ZaturekManfred on Jan 17 2015 07:58am
Member
Gold: 931.79
Jan 17 2015 07:59am
Quote (ZaturekManfred @ Jan 17 2015 02:50pm)

Az, hogy volt ősrobbanás kb olyan tény, mint hogy a Föld kering a Nap körül. És nem mondja azt, hogy a semmi robbant fel.

Member
Gold: 6,440.13
Jan 17 2015 08:00am
Quote (jarabekg @ Jan 17 2015 02:55pm)
de gaulle halálával vicceltek, és akkora nemzeti ellenszenvet vívott ki agának, hogy valóban ez történt. Innen is a név.

De ha ól emlékszem, ez már jó régen volt

Mindent meg lehet magyarázni persze. De nekem akkor is kurva álságos, hogy valaki beírja facebookon, hogy Je suis Charlie Coulibaly és megy a börtönbe, miközben lehet azzal viccelődni, hogy mohamedet seggbe rakja egy kecske, vagy isten jézust hiszen amúgy is szarunk az egész vallásra. Csak velünk és a mi kárunkra ne viccelődjön senki, mert az nem oké.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1222324252643Next
Add Reply New Topic New Poll