Quote (josheide @ Jan 17 2015 03:44pm)
Mint mar irtam, 8 evig jartam templomba, de sose ertettem meg a dolgot.
Mikor a tudomanyt tamadjak vagy a "burden of proof"-ot probaljak azokra atrakni azokra akik az altaluk hitt dogmakat probaljak megcafolni az nekem nem tetszik.
Nem tudom hogy lehet olyan dolgokban hinni amiket nem vagy kepes bizonyitani. De lattam a modszereiket, hogy milyen tokeletesre fejlesztettek az agymosodajukat.
Ovodaskent kuldtek eloszor hittanra a szuleim, mikor meg a vilag mukodeserol epp, hogy valamit meg tudtam erteni. Zsenialis, hogy nem varjak meg, mig az ember racionalis gondolkodo lehetne. Aztan az imak, a templomba jaras kotelezettsege, a parancsolatok, bunok.... Hogy mindenki bunosnek szuletik es CSAK OK tudjak az utat ki a pokolbol. :DDDD
Mivel tobb ez az egesz annal???
Már nem azért, de bizonyítsd már ne nekem az ősrobbanást. Hogy robbant fel a semmi? Honnan jött az isteni részecske? Hogy lehet ebben hinni, nem is értem...
Quote (jarabekg @ Jan 17 2015 03:44pm)
közben beediteltem
az inkvizíciót a boszorkányüldözést vagy a keresztes háborúkat nem fanatisták elszeparált csoportja véghez vitte
Egyház nem egyenlő vallás. Az egyház egy intézmény ami ugyanolyan korrumpálható emberek kezében van, mint a világi politikai intézmények. Az egyházat magam is sokat bírálom, mert felhasználta sokszor a vallást a történelem során. Ettől függetlenül viszont a kereszténység, vagy bármilyen más hit szerintem nem olyan dolog, ami ellenszenvet érdemel.