Quote (Inakwo @ 16 Jul 2013 10:10)
nem tudom mi van arra felétek de itt nálunk nagyon jo a termés és kártevő sincs
Voltam ismerosomnel, szinten a faluban, olyan 1km legvonalban, a krumplijuk meg a szomszedoknak is, sorra 'egett le', valami bakterium kinyirta eleg sok szomszednak.
Nalunk ez a liszteske meg leveltetu, ami szopat most, meg ugye lisztharmat (szolo), es paradicosmvesz. Nagyjabol ezek, a peronoszpora (szolon szinten), minden evben kijon, de 1 permetezes elintezi, most 2 kellett annak, de pl lisztharmatot nem lattam 4 eve rajta. + Szolon idon rugyezes utan, egy olyan tetu szallta meg, amit meg eletbe nem lattam. Szomszedoket is. Mondjuk az eltunt 1 permetezes utan szinten.
Nem tudom mi a fasz van, ilyen durvan nem szokott kartevo lenni. Amugy a gyumolcsnel cseresznye-meggy kukacosodas az varhato volt. Az alma, korte, barack, szilvaval nincs gond, de a kaposzta iszonyatos iden, elozo even lofasz nem volt rajta, nem, hogy tetu.... Szepen is termett, nagy kaposztafejek, stb.
Fogalmam sincs mi miatt szaporodtak el ennyire. Lehet azert mert a falu 90%-a baszik a kertre, igenytelen es gaz, szemet szar kozott megel minden lofasz. Hiaba takaritom egy ki en a kertet.....
This post was edited by Baleee on Jul 16 2013 02:25am