d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Nem Engedi A Cimet > Adsfasdf
Prev1222324252627Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 69.85
Mar 14 2013 02:56pm
atv

/thread
Member
Gold: 2,496.00
Mar 14 2013 03:09pm
Quote (josheide @ Mar 14 2013 07:57pm)
Ezzel maximálisan tisztába vagyok, a postomban később meg is említem

de ez nem a kis országok ellen szól úgy általában, hanem csak a szabadpiacos gazdaságot segíti elő az eun belül, ami fontos, hogy jelentős pont maradjon európa valahol amerika és kína között...
az hogy egyes nációk milyen előnyöket és hátrányokat szenvednek el, azzal már nagyjából jó előre tisztában lehetett lenni elég nagy közelítéssel, minden egyes tagállam csatlakozásakor.

Szerintem még mindig az eu tagság legkisebb és a legszükségesebb rossz ami történhetett magyarországgal. Inkább nyitok a nyugat felé, hogy gazdaságliag rosszabbul, de civilizációsan jobban járjak, mintsem hogy teljes mértékben a keletre (oroszországra vagy kínára) hagyatkozzak.

jara suspin szoval ezt kuldi :)

Kulonosebben nem ertek a gazdasag mukodesehez, de engem az EU gazdasagi ereje akkor erdekel, ha kozbe a hazai gazdasag is remekel. Ezzel gondolom minden roszag, minden polgara igy van, es a politikusok minket kepviselnek. Tudom kicsit utopisztikus, de elhet ezt a gazdasagi cirkuszt ugy is jatszani, hogy a gazdak ne menjenek tonkre, a sajat termekeinket fogyasztjuk, a GDPnket ne hordjak ki az orszagbol etc,

Kb leszarom mi hogy mukodik, ha ezek a dfolgok nem valosulnak meg, akkor az egy rossz rendszer.

Az EU tagsag szerintem jo, csak a kormanynak mashogy kellene a dolgokat csinalni. Nehany orszagban sikerult, nalunk is mehetne jobban is.
Member
Gold: 69.85
Mar 14 2013 03:32pm
Quote (TresholdOfUniverse @ 14 Mar 2013 23:09)
Kulonosebben nem ertek a gazdasag mukodesehez, de engem az EU gazdasagi ereje akkor erdekel, ha kozbe a hazai gazdasag is remekel. Ezzel gondolom minden roszag, minden polgara igy van, es a politikusok minket kepviselnek. Tudom kicsit utopisztikus, de elhet ezt a gazdasagi cirkuszt ugy is jatszani, hogy a gazdak ne menjenek tonkre, a sajat termekeinket fogyasztjuk, a GDPnket ne hordjak ki az orszagbol etc,

Kb leszarom mi hogy mukodik, ha ezek a dfolgok nem valosulnak meg, akkor az egy rossz rendszer.

Az EU tagsag szerintem jo, csak a kormanynak mashogy kellene a dolgokat csinalni. Nehany orszagban sikerult, nalunk is mehetne jobban is.

Hi cpt obv!
Member
Gold: 2,496.00
Mar 14 2013 03:40pm
Quote (Baleee @ Mar 14 2013 10:32pm)
Hi cpt obv!

en rohadtul nem azt latom hogy az emberek igy gondolkodnanak
Member
Gold: 33,265.80
Mar 14 2013 03:55pm
Na megjottem, van itt meg olyan aki nem szereti az EUt ? :D
Member
Gold: 4.20
Mar 14 2013 04:02pm
Quote (josheide @ 14 Mar 2013 22:55)
Na megjottem, van itt meg olyan aki nem szereti az EUt ? :D

en
Member
Gold: 33,265.80
Mar 14 2013 04:03pm
Quote (GoreKnight9 @ 14 Mar 2013 23:02)
en

Mondd mivel bantott az EU?
Member
Gold: 18,547.19
Trader: Trusted
Mar 14 2013 08:13pm
Quote (jarabekg @ 14 Mar 2013 20:06)
ez szabadpiacos közgazdaságtan, nem eu kérdés

oda viszik a tőkét, ahol jobban megéri befektetni

Ha a K/F külföldön jobb akkor K/F-be külföldön jobb befektetni, ha az összeszerelő üzemet itthon olcsóbb működtetni akkor azt itt fogja. Ezek pénzemberek, ne aljas zsidók, akiknek semmi más céljuk sincs, csak hogy jól megleckéztessék hitler utolsó csatlósait, miközben ők otthon aranykádban a kilapátolt húszezresekben fürdenek, és nevetnek a markukba. Ha egy cégnek csak felvásárló piac kell, akkor meg fogja venni az itthoni versenytársat, le fogja építeni, és be fogja hozni a külföldön gyártott terméket, ami a külföldi gdp-t fogja növelni. Viszont a piac nyilván korrigálni fogja magát, tehát ha az itthoni réteg elszegéynedik, akkor nem fog fogyasztani, ilyenkor vagy arrébmegy vagy belátóbban cselekszik és tesz valamit az itteni lakosságért.

De ez csak a szabadpiac következménye, nem lenne elég simán kilépni az euból, hanem fel kéne újra húzni a vasfüggönyt, de egy magyar gazdaság, ahol zéró nyersanyag van, a munkaerő kurvadrága, és az adók magasak, nem nagyon tudna fennmaradni  akár egy kis ideig sem.

Tehát mégegyszer hozzátenném, hogy az eutól borzasztóan sok pénzt kapunk, így nyilván inkább megéri körön belül maradni, mint ezen kívül kis országként gazdálkodni, vagy eus támogatás nélkül maradni de ugyan úgy a multikra hagyatkozni egy szabadpiacos gazdaságban. Az eu miatt különösebb kárt nem szenvedünk direktbe, hacsak nem zavar valakit, hogy nem lehet áramütés nélkül dizsnyótvágni, vagy a vonaton cigizni.

Vagy ha továbbra is euroszkeptikusak vagytok és az alapvető dolgokkal nem értetek egyet amiket leírtam, akkor várom az alternatív megoldást a nagyzsidó összeesküvésen való picsogás helyett.

Ezzel teljes mértékig egyetértek. :)
Más kérdés, hogy a multik és az EU egybefonódnak - közös az érdekük.

Az EU a támogatásokkal gyakorlatilag (felvevő)piacot vásárolt magának, imo.
Member
Gold: 0.00
Warn: 10%
Mar 14 2013 09:56pm
Quote (RiNGiSpiLeR @ Mar 15 2013 03:13am)
Ezzel teljes mértékig egyetértek. :)
Más kérdés, hogy a multik és az EU egybefonódnak - közös az érdekük.

Az EU a támogatásokkal gyakorlatilag (felvevő)piacot vásárolt magának, imo.

lásd négyes metró, amire adtak két kamionnyi pénzt?
az egyik kamiont a hazai vezetés zsebre tette(hehehehe)
a másik pedig be volt szabályozva, hogy igen: el lehet költeni német meg osztrák furópajzsokra meg német meg osztrák munkaerőre meg ki tudja milyen nyugati eszközökre lehet azt fordítani
patentos dolog az unió önmagában, de amíg nincs felügyelve gondosan, hogy kik és mire költik a pénzeket, addig megette a fene (itthon?) a dolgot

fame: http://www.bruxinfo.hu/cikk/20120202-ot-magyar-beruhazas-a-legkarosabb-projektek-kozt.html
Member
Gold: 5,275.00
Mar 15 2013 06:38am
jarában úgy látom mély nyomokat hagyott a közgáz óra :D
Go Back To Magyar Topic List
Prev1222324252627Next
Add Reply New Topic New Poll