d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Vallás Topic > No Haterz
Prev1222324252640Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 0.00
Aug 8 2012 03:17am
amúgy szerintem az összes vallást azért találták ki, hogy valami rendszerbe tereljék a plebsz viselkedését és könnyebb legyen uralkodni felettük (nem feltétlenül rossz értelemben) / ne hulljon szét a társadalom.
pl. a 10 parancsolat meg hasonlók betartása nélül soha az életben nem lehetett volna ilyen fejlődésnek indulni. megerőszakolnánk a nőstényt, harácsolnánk magunknak a javakat meg megölnénk aki betéved a területünkre azt jónapot. a vallás meg könnyebbé tette, hogy magunk helyett másoknak harácsoljunk, ne nagyon öljük egymást, neveljük fel az utódot, a nők eredendő ribancságát is béklyók közé terelte stb.

nem vagyok nagy koponya töriből meg földrajzból de nem nagyon tudok mondani olyan ateista népcsoportot ami "vitte is valamire".
Member
Gold: 0.18
Aug 8 2012 03:17am
Quote (iFeelAlone @ 8 Aug 2012 11:04)
Most még nem tudjuk felfogni mert éppen hogy lemásztunk a fáról de szerintem egy idő után elfogynak a "miért"-ek.

Ha nagyon szigorúan vesszük az anyag rendezettsége vagyunk, azaz valami információ alapján benned másképp rendeződött a létező anyag mint a téged körülvevő tér többi részében (hiszen ha belegondolsz szubatomi szinten mindent ugyanaz a pár alkotóelem épít fel tehát csak az elrendezésben van különbség). Tehát ahhoz hogy kielemezzünk egy rendszert egy olyan eszköz kéne ami nem a rendszer alapján nem a rendszer anyagából épül fel. Igazából a modern tudomány már rég megcáfolta a Newton korabeli vélekedést hogy csak idő kérdése és mindent megérhetünk, a kvantumfizika célja inkább az hogy némi fogalmat kapjunk arról mik azok a dolgok amiket sosem értünk meg.
Member
Gold: 710.00
Aug 8 2012 03:19am
Quote (daneeka10 @ Aug 8 2012 09:17am)
amúgy szerintem az összes vallást azért találták ki, hogy valami rendszerbe tereljék a plebsz viselkedését és könnyebb legyen uralkodni felettük (nem feltétlenül rossz értelemben) / ne hulljon szét a társadalom.
pl. a 10 parancsolat meg hasonlók betartása nélül soha az életben nem lehetett volna ilyen fejlődésnek indulni. megerőszakolnánk a nőstényt, harácsolnánk magunknak a javakat meg megölnénk aki betéved a területünkre azt jónapot. a vallás meg könnyebbé tette, hogy magunk helyett másoknak harácsoljunk, ne nagyon öljük egymást, neveljük fel az utódot, a nők eredendő ribancságát is béklyók közé terelte stb.

nem vagyok nagy koponya töriből meg földrajzból de nem nagyon tudok mondani olyan ateista népcsoportot ami "vitte is valamire".

de azért
>középkor
>vallás
>fejlödés
Member
Gold: 6,440.13
Aug 8 2012 03:20am
Quote (daneeka10 @ Aug 8 2012 10:17am)

:D
Member
Gold: 0.18
Aug 8 2012 03:21am
Quote (sylke @ 8 Aug 2012 11:19)
de azért
>középkor
>vallás
>fejlödés

Igazából a történelem mostani állása szerint a középkor egyáltalán nem volt olyan "sötét" csak sokkal izgalmasabbak a megrázói részei azért azok vannak a köztudatban. Nyilván egy járvány vagy egy boszorkányper érdekesebb olvasmány mint a művészeteke és a társadalom lassú fejlődése.
Member
Gold: 931.79
Aug 8 2012 03:22am
Quote (RiNGiSpiLeR @ Aug 8 2012 09:59am)
Nem mondtam semmit Ádámról és Éváról. Sőt, ahogy említettem az evolúciót sem zártam ki. Csak épp valahol a kettő között vana  megoldás... van az evolúció... és amikor az ember a mai emberré fejlődött ott lépett be Isten. (~10-20 000 éve? ) Túl nagy evolúciós ugrás és azóta is túl gyors a fejlődés.

A legelfogadottabb elmélet szerint a közös ős állkapocs záróizom mutációja tette lehetővé a nagy méretű agy kifejlődését pár millió éve amire jött a hangszálak mutációja később, lehetővé téve az összetettebb nyelvek kialakulását, az információ továbbadását a következő generációnak, barlangrajzok, hieroglifák és meg is van a recept az "evolúciós ugrásra".

Ha a szüleid képtelenek lennének átadni az információt, max annyit tudnátok kommunikálni, hogy "veszély" vagy "nincs veszély" vagy "kaját találtam" akkor te is csak vadásznál, szarnál, dugnál majd meghalnál tehát mégsem vagyunk annyira különlegesek.
Member
Gold: 3.03
Aug 8 2012 03:23am
Quote (sylke @ 8 Aug 2012 11:19)
de azért
>középkor
>vallás
>fejlödés

ezt úgy mondtad, mintha egy jól prosperáló cégnek folyamatos lenne a fejlődése és nem lehetnek benne mélyebb pontok.
jössz a háromszavas faszságaiddal megint.
legalább fejtsed ki szépen, mint ahogyan mások is teszik.
Member
Gold: 6,440.13
Aug 8 2012 03:23am
Quote (iFeelAlone @ Aug 8 2012 10:22am)
A legelfogadottabb elmélet szerint a közös ős állkapocs záróizom mutációja tette lehetővé a nagy méretű agy kifejlődését pár millió éve amire jött a hangszálak mutációja később, lehetővé téve az összetettebb nyelvek kialakulását, az információ továbbadását a következő generációnak, barlangrajzok, hieroglifák és meg is van a recept az "evolúciós ugrásra".

Ha a szüleid képtelenek lennének átadni az információt, max annyit tudnátok kommunikálni, hogy "veszély" vagy "nincs veszély" vagy "kaját találtam" akkor te is csak vadásznál, szarnál, dugnál majd meghalnál tehát mégsem vagyunk annyira különlegesek.

én így is csak ennyit csinálok

a dugást leszámítva
Member
Gold: 0.00
Aug 8 2012 03:24am
Quote (iFeelAlone @ Aug 8 2012 10:22am)

#Team_Singularity
#SINGULARITY2020
Member
Gold: 710.00
Aug 8 2012 03:25am
Quote (TassassinHc @ Aug 8 2012 09:23am)
ezt úgy mondtad, mintha egy jól prosperáló cégnek folyamatos lenne a fejlődése és nem lehetnek benne mélyebb pontok.
jössz a háromszavas faszságaiddal megint.
legalább fejtsed ki szépen, mint ahogyan mások is teszik.

hát már nem azért, de egy kibaszott mondatot nem tudtál értelmezni, ezekután mi a fasznak fejtsek ki bármit is hosszabban?
ráadásul nem vagyok az a tipus aki nyiltan megosztja másokkal a véleményét, csak beleugatok ilyen random faszságokat, hogy teljen az idö
Go Back To Magyar Topic List
Prev1222324252640Next
Add Reply New Topic New Poll