Quote (Anarkin @ Mar 7 2017 08:26am)
Karan segitsen
fejembe vettem h ki kene menni tokioba - kozeptavon
nyelvi problemakat hogy lehet lekuzdeni? gondolom az nem eleg h fogok egy cheatsheetet amin ott van 50 jel, "etterem, exit, stb"
Nagyon kedvesek es baratsagosak, turistakkal meg aztan föleg. Sok helyen nem fognak egy mukkot se tudni angolul, de ha mashogy nem akkor testbeszeddel szepen lassan tudsz velük kommunikalni. Etlapokbol altalaban van angol valtozat, vagy tele van kepekkel, meg en mindenhol finom etelt kaptam, szoval amiatt nem kell aggodni. Jelekböl a mosdo お手洗い/トイレ, a kijarat 出口 es az egtajak (北 é - 東 k - 南 d - 西 ny) fontosak szerintem. Ha egy vasutallomasrol szeretnel eljutni valahova, akkor a google azt irja neked, hogy melyik kijarattol kell kiindulnod, es van akar negyed ora is atjutni egy nagyobb allomason az egyik pontrol a masikra. Ezek ugy neznek ki hogy eszaki kijarat 北(出)口, vagy meg vannak szimplan szamozva. Esetleg meg a szamokat erdemes tudni, nehany üzletben kinai jelekkel lesznek az arak, bar ez nagyon ritka.
Az a legjobb, ha hamar keresel egy japant, aki tud angolul es hajlando körbevezetni. Ha esetleg valami bonyolultabbat szeretnel csinalni ahol elengedethetetlen hogy japanul beszelj, akkor tudok segiteni, van is egy japan google telefonszamom ha hivni kell egy helyet.
Ha van konkretabb kerdesed szivesen segitek.