d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > General That Feel When Topic > Mutasd Ki érzéseid
Prev1228722882289229022915001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Warn: 10%
Oct 16 2013 10:47am
Quote (Smat @ Oct 16 2013 03:22pm)
Ezt még hányszor kell elmagyaráznom?
Kurwo visnek is 3x kellett belinkelnem a topicot ahova már leírtam mindent, de neked csakazért sem fogom.

en emlekszem, kb ev elejen kerdeztem toled hogy mi ez a tolvaj tema, leirtad diohejban, tobbiektol is jott info, rakerdeztem, hogy mennyit fizettetek vissza eddig ebbol es kozolted, hogy semennyit. kerdem hogy mikor fogjatok? - nem fogjuk. szoszerint nem tudok idezni, de a poszt nyilvan nem veszett el.
nalam ez pont eleg ahhoz, hogy semmibe se vegyelek. raadasul par honapra ra jon a poszt, hogy mittudomen hova mentek nyaralni. hat gratulalok a faradalmasan megnovesztett gerinchez. gondolom mindenrol a kurva bankok tehetnek!

Quote (Taszilo.^ @ Oct 16 2013 03:23pm)
tehat befizetok
akkor miert eloskodok?

arra celzok, hogy ha keres valaki, mondok egy szamot, 500 ezret brutto, akkor abbol befizet mondjuk 200at az allam fele(nyugdij,szja,stb...) es a maradek 300 ugye szabad felhasznalasu
ebbol a bevandrolo munkasok nem fognak sokat elkolteni helyben, maximum elelemre, inkabb hazaviszik hu/ro/tr-be es ott koltik el, ezzel kivive a penzt ezekbol az orszagokbol, ami az o gazdasagukra ugye nem pont a legjobb hatassal van. ezt lehet hogy meg tetezi az is, hogy a vendegmunkas nem EU tagorszagbol valo, de ez nem tudom milyen korulmenyt jelent gazdasagilag. majd megkerjuk josheidet hogy lokjon errol par gondolatot, biztos benne van
csupan ennyire gondoltam
Member
Gold: 5,302.77
Oct 16 2013 10:48am
Quote (Senee @ Oct 16 2013 05:43pm)
még ha igazad is van mi a faszért kell ilyen szinten fröcsögni
nézzél már magadba ember te is

Nincs ebben semmi fröcsögés, ilyen primitív stílusra már nehezen tud az ember udvariasan válaszolni.

Quote (Eoghan @ Oct 16 2013 05:47pm)

arra celzok, hogy ha keres valaki, mondok egy szamot, 500 ezret brutto, akkor abbol befizet mondjuk 200at az allam fele(nyugdij,szja,stb...) es a maradek 300 ugye szabad felhasznalasu
ebbol a bevandrolo munkasok nem fognak sokat elkolteni helyben, maximum elelemre, inkabb hazaviszik hu/ro/tr-be es ott koltik el, ezzel kivive a penzt ezekbol az orszagokbol, ami az o gazdasagukra ugye nem pont a legjobb hatassal van. ezt lehet hogy meg tetezi az is, hogy a vendegmunkas nem EU tagorszagbol valo, de ez nem tudom milyen korulmenyt jelent gazdasagilag. majd megkerjuk josheidet hogy lokjon errol par gondolatot, biztos benne van
csupan ennyire gondoltam

Thx, megspóroltad nekem a postot, erre céloztam én is.

This post was edited by -joey- on Oct 16 2013 10:51am
Member
Gold: 33,265.80
Oct 16 2013 10:50am
Quote (Vismajor @ 16 Oct 2013 17:45)
hát nem tudom, én mondanám
sok olyan megoldással, törvénnyel és szabállyal találkoztam külföldön, amihez nem kell gazdagabb ország, vagy milliárdnyi kőolaj
csak egy kis logika, ráció, rálátás és rátermettség
Legyen az bürökrácia, egészségügy, oktatás etc

igen, de 40 ev kommunizmus utan mit varsz? Es ne mondd nekem, hogy rosszul elsz, repkedsz mindenfele, diablozgathatsz szabadidodben, mert van szabadidod, tanulhatsz ingyen, gyakorlatilag barmit, ha eleg tehetseges vagy hozza, egeszsegugyi ellatasban reszesulsz pedig nem fizetsz erte kulon es meg sorolhatnam...

Vannak problemak, igen, de ugyanakkor az orszagban van potencial.
Member
Gold: 280.00
Oct 16 2013 10:51am
Quote (josheide @ Oct 16 2013 05:50pm)
igen, de 40 ev kommunizmus utan mit varsz? Es ne mondd nekem, hogy rosszul elsz, repkedsz mindenfele, diablozgathatsz szabadidodben, mert van szabadidod, tanulhatsz ingyen, gyakorlatilag barmit, ha eleg tehetseges vagy hozza, egeszsegugyi ellatasban reszesulsz pedig nem fizetsz erte kulon es meg sorolhatnam...

sokak nem tudják elfogadni a helyüket, jobb szeretik ha az ülökbe pottyan minden jóság
Member
Gold: 5,302.77
Oct 16 2013 10:53am

Kb ugyanezt gondolom én is.
Member
Gold: 3,747.73
Oct 16 2013 10:53am

mi az, hogy nem fizetek érte külön?
Anyám múltkor kiszámolta, hogy lófaszt se ment orvoshoz, ha az elmúlt 30 évbe félre tette volna amit TB címén levontak, elküldhetné az összes gyerekét plasztikai műtétre, kétszer
és miért élnék jól attól, mert diablozgatok szabadidőmben? valakit a kötögetés köt le szabadidejében, akkor ő szarul él én meg nem, vagy mi? még ha siklóernyőznék v nemtom..
tanulhatok ingyen(már ahol) rakat feltétellel, zsír
de amúgy meg nem várok el semmit, se 40 év kommunizmus után se 50 évvel
Member
Gold: 122.92
Oct 16 2013 10:58am
Quote (MarcusD @ Oct 16 2013 05:40pm)
nem is az a gond hogy egy oldalas, hanem hogy egy oldalas verselemzés
ennyi faszságot én sem tudok összehordani, főleg egy egész oldalban egy versnek a rejtett jelentéseiről

elolvastam interneten több verselemzést erről, hogy azért mégiscsak legyen valami alapja
közben éreztem ahogy árad be a sok haszontalan szarság a fejembe amiről biztosan tudom, hogy életemben soha nem fogom hasznát venni

Igen, verselemzés :)
Bevezeted életrajzzal, megírás dátuma - milyen esemény történt ekkor a költő életében ami befolyásolta a művet, aztán szerkezet szerint pár versszakonként elemzed a történést vagy akármit, költői eszközöket kiszeded idézéssel meg még vagy 3 dolog kell ami most nem jut eszembe lasagne evés közben
Member
Gold: 33,265.80
Oct 16 2013 11:00am
Quote (Vismajor @ 16 Oct 2013 17:53)
mi az, hogy nem fizetek érte külön?
Anyám múltkor kiszámolta, hogy lófaszt se ment orvoshoz, ha az elmúlt 30 évbe félre tette volna  amit TB címén levontak, elküldhetné az összes gyerekét plasztikai műtétre, kétszer
és miért élnék jól attól, mert diablozgatok szabadidőmben? valakit a kötögetés köt le szabadidejében, akkor ő szarul él én meg nem, vagy mi? még ha siklóernyőznék v nemtom..
tanulhatok ingyen(már ahol) rakat feltétellel, zsír
de amúgy meg nem várok el semmit, se 40 év kommunizmus után se 50 évvel

Gratulalok anyukadnak, biztos ugyanigy gondolkodna, ha mondjuk a kicsi fia agyrakot kapna (mondjuk ettol a topictol) es az allambacsi kifizetne a sokmillios kezeleset. Vannak orszagok ahol nem kotelezo a tarsadalombiztositas, es ha valami baj van, akkor egy eletre eladosodsz. A fentebbi gondolkodasmod hihetetlen elore nem latasrol arulkodik. - nem ertem hogy kepzelted, hogy elmesz jogasznak.

Jol elsz, mert rengeteg valasztasod van. Az emberek jelentos reszenek nem adatott ez meg. Azt hozol ki az eletedbol amit a kepessegeid es a szorgalmad engednek.

Es igen, tanulhatsz ingyen, de ha nem akarsz, akkor az biztos az oktatasi rendszer hibaja. Ez is hihetetlen kivaltsag egy olyan bolygon ahol lassan 8 milliard ember el es mindenfele diplomaval lehet kezdeni valamit csak utana kell menni a dolgoknak.
Member
Gold: 6,645.00
Oct 16 2013 11:01am
>tfw annyira profi vagy már, hogy lényegében változatlan kerettel jutottál fel PL-be a negyedik ligás csapatoddal 4 évad alatt \o/
Member
Gold: 95.00
Oct 16 2013 11:02am
Quote (josheide @ Oct 16 2013 06:50pm)

Azert kicsit neked is vicces a hozzaallasod, atlagfizetesbol elo ember ev vegeig sporolhat, mire vesz egy jo tvt :d onmagaban nekem ez is eleg lenne, hogy elkoltozzek
de nekem pl a problemam inkabb az itteni emberekkel van, mint anyagi dolgokkal
Go Back To Magyar Topic List
Prev1228722882289229022915001Next
Closed New Topic New Poll