Quote (My_Acc_Is_Bazur @ 18 Oct 2011 20:43)
nem hiszem, hogy ezért verte volna meg, szerintem szándékos provokáció volt, ezért is van róla videó...
bevérzett a jobb szemem és kurvára fáj a fejem, fák je
nekem oviban beverték a fejem egy vasgereblyével (inb4 sok mindent megmagyaráz)
amúgy beni története tényleg durva, igazából fingom nincs, hogy mit kéne csinálni, de az erőszak általában csak több agressziót szül szerintem (csak hogy közhelyeket ropogtassak), bár lehet, hogy bizonyos esetekben tényleg a testi fenyítés segítene, de nehéz megszabni a határt, meg tuti, hogy gyakran a ló túloldalára esnénk át valami ilyesmivel, és több tanár használná nem a célnak megfelelően...
a megoldás a kiskori megfelelő szocializáció lenne, de egy ilyen felnőttként szerinted, hogy fogja szocializálni a gyerekét?
Quote (beni @ 18 Oct 2011 20:37)
Egyrészt le szoktam állni vitatkozni, aminek során érveket is fel szoktam hozni, de ebben az esetben ... ahogy Fej is mondja tökre meddő vita lenne. Másrészt ha már témánál vagyunk, akkor nem vagyok olyan, mint sondor, aki egy lopást vagy hasonló alantas megjegyzését követő támadást a "kit érdekel én más vagyok rl-ban és leszarlak titeket" megjegyzéssel próbál meg lekezelni.
Szóval becsülendő, hogy így állsz a dolgokhoz, megveted a rasszizmust, stb de nehéz átadni azokat a tapasztalatokat, amiket én egy "elit" általános iskolában (!) átéltem vidéken, miközben 10 év pesti lét alatt egyszer sem találkoztam hasonlóval. Az, hogy körzőt állítottak a fejedbe és a tanár nem mert semmit csinálni, csak félve mondta, hogy gyerekek ezt azért nem kéne, üljetek már le a helyetekre nem valami elbaszott bronxi mese, hanem a megtörtént eset volt. Mindennaposak voltak a fenyítések. Ha megvertük a cigányokat fociban akkor a tesitanárnak rendszeresen hoki ütővel kellett átjönnie óra után az öltözőbe, hogy kizavarja az épp arcunkba köpő, táskáinkat késsel hasogató cigányokat.
És ez általános iskola volt... akkor mi lehet olyan szakközépben, ahol a diákok 90%-a cigány vagy cigány mentalitást felvett magyar? Szerinted a verbális módszerekkel majd jól helyre tudod őket tenni? Hát erre mondtam én, hogy "aha, persze".
tényleg meddő vita, süt a hozzászólásaikból, hogy sosem találkoztak kezelhetetlen emberekkel, akik nem fognak fel dolgokat és aggresszívek. Lehet fura elhinni, hogy van aki képes ennyire másként gondolkozni, mert ők elég intelligensek, hogy felfogják, de tényleg vannak olyan emberek akik nem.