Quote (ToldiSenior @ 9 Apr 2014 20:40)
Tisztelt Kolléga Hölgyek és Urak!
Most, hogy végre kialudtam magam, megosztom veletek tapasztalataimat.
Április 6-án 4-kor keltem, 5-re ott kellett lenni (berendezni segíteni a szavazókört), 6-kor indult a meló: én a Ferencváros 20-as körzetben voltam (Leövey Klára Gimnázium), 1003 fő volt a névjegyzéken, ebből 484-en jöttek csak el (Budapesten az egyik legkevesebb), 10 érvénytelen szavazat volt. 19h-kor vége, indult a számlálás, fél 10-re végeztünk, fél 11-kor indulhattunk haza.
Ami meglepő: idén először senki nem rajzolt fütyiket a szavazólapra, teljesen ledöbbentem (a szomszédos körzetben viszont volt egy olyan lap, ahol mind a 18 párt körébe belerajzolt egy-egy méretes farkat az illető humor herold LoL RoFL
A legjobb sztorik: bejön egy csóka, meglátja a szavazólapot, rajta a 18 párttal, megkérdi: "Mi ez, Lutra album?"
Délelőtt volt egy sűrű időszak, amikor 4-5 ember is sorban állt a fülke előtt, az egyik hölgy kiszólt: "Ugye nem kötelező szobára menni?" Rögtön mondtuk neki, persze, itt vagy az ablaknál is kitöltheti, ha őt nem zavarja...
Egy cigányasszony kijön a fülkéből, mondja, hogy ő megtalálta a független jelöltet, de a másik lapon hol a független? Először nem értettük (Független Kisgazdapárt?), de aztán rájöttünk, ő olyan pártot keresett, amely nem párt (Tényleg, kellene alapítani egy NEM PÁRT nevű pártot, biztos rengetegen szavaznának rá...)
Egy öreg bácsit fel kellett világosítani, hogy nem a zongorába, hanem az urnába kell tenni a borítékot...
azt hittem fülkén kívül szavazni nem szabályos. egyébként tényleg fárasztó lehet hajnaltól ott ülni, este meg számolgatni.