Quote (meatyowllegs @ Nov 20 2012 07:36pm)
azért ez erősen függ attól, kik játszanak vele, ha már színvonalról van szó
mondom, hogy oda értelmes team nem fog menni játszani, mert mindenki aki moba gamekben otthon van, inkább dotázni fog, hont azt elbaszták ebből a szempontból, nincsenek nyeremények, hiába lett f2p, kicsit késő már neki, ennek ellenére, mikor f2p lett az online playerek száma ott is azóta 3-4xese az eredetinek általában
én dota1ről attértem honra egy időben, mivel össze vissza dobálta a játékosokat erősség szempontjából, nem választhattad meg, hogy kivel játszol, aztán ott tanultam meg igazán játszani
mikor előszőr megláttam dreamhack streamen, hogy sokszor annyian nézik a lolt, mint az sc2t akkor lepődtem meg én is, de végülis magyarázható
most ha skill szempontjából akarod összehasonlítani az egészet, akkor biztos említettem már, de egy hon játékos, chu,átment lolozni pár éve, 2 hónap alatt solo rankedben 1. helyre került.... oké, hogy honban is a top tier team tagja volt, de még így is ennyi idő alatt felkerülni oda azért sokat elárul az ottani top skillről, arról nem is beszélve, hogy a dota2 nyári bajnokságot nézve az is egyértelművé vált számomra, hogy dota2ben a top teamek még a honosok fölött vannak, egész más szinten játszanak
maga a játék nekem első ránézésre márott nem tetszett, hogy fejlesztheted a dolgaid szintenként, tehetsz be runákat, meg van ilyen wow szerű talent tree, elsőre azt mondtam rá, hogy wtf is this shit, olyan mintha sc2ben gyorsabbak lennének a dolgozóid, csak mert sokat játszottál vele, már önmagában nevetséges, aztán persze értesültem róla, hogy egy idő után maxolni lehet ezek a cuccokat és egy szint fölött már nincs előnyöd a másikkal szemben
most maga a játék tele van olyan dolgokkal, amire nem tudom aztmondani, hogy _más_ a honban/dotában, hanem egyszerűen szarabb
legszarabb az egészben, amit elsőre észrevettem a laning phasen, a creepelesnel, hogy megéri spellezni a creepeket, kb végtelen manaja van a herodnak, meg vannak olyanok, ami nem is manat, hanem stanimat hasznal, na annak meg olyan gyorsan visszatöltődik mint a kurvaisten, hon/dotaban kb csak herokat spellezel és nem pazarolhatod a manadat, meg az egész ranged/melee hero rendszer úgy szar, ahogy van, kb semmi hátrányt nem kapsz azáltal, hogy melee herot választassz, ugyanúgy odamehetsz creepelni, ha az enemy ranged megpróbál megütni, kb neki több hpja vesz el, mint neked, laning phasehez még ennyi skill se kell, már csak hab a tortán persze, hogy deny sincs a játékban
a towerek szerintem túl erősek, hon/dotában egyszerább a tower dive, itt kb mindig sikertelen, meg se éri, sokkal inkább farmolos game lesz belőle
meg emelett tényleg annyira nevetséges, hogy kisebb respawn time, nem kell townscrollt venned, bármikor hazateleportálhatsz
a laning phaseről korábban írtak miatt kb kötelező minden gamebe junglert is pickelni, mivel ha egyik team nem pickel -> 2v1 lane, és aki egyedül van, még jobban is jár kb, mert több xpt kap, jobb helyenek ugye ez ilyenkor hátrány lenne és annak is örül, ha xpt kap, nemhogy még creepelni is akarna, mert tényleg van olyan hon/dota meccseken, nem is csak progamekben, hogy 7. perc körül még lvl1 a srác, aki 2v1ben játszik mert tényleg nem tud mit csinálni, ezért is szoktak ilyenkor valami blinkes herot hozni (ja az meg a másik, hogy free blink van lolban, kb az egész hero balanceot megváltoztatja, könnyebb elmenekülni, legalább valami nagyobb cdt rakhatnának már erre a szarra) mert ugye most azzal, hogy te erdőbe küldessz valakit és ott majd jól felfarmolja magát, beáldozol egy lanet, az enemy 2v1ben játszik, jól lecreepelik azt aki egyedül van, lolban mint mondtam (a nevetségesen szar rendszernek köszönhetően) kb csak előny, ha egyedül vagy így a másik teamből is inkább megy valaki erdőzni
most magáről az itemekről nem tudom, mert annyira nem mentem bele, de úgy az egész gameben 0 support item van kb, wardon kivűl talán, se tablet (amivel el tudod lökni a társadat, ha üldözik, vagy enemyt ha valami channeling spellet tol), hex (gondolom nem kell magyarázni), cyclone (2.5 secig sebezhetetlen + mozogni se tud, akire rárakod, lehet allyra meg enemyre is) ezek mind hiányoznak belőle
tényleg az egyetlen, amit valamilyen szempontból jobbnak találok ebben a játékban (gameplay szempontjából), az az, hogy az itemeken van spellpower, honban/dotában meg game vegeig ugyanannyit sebez az osszes, valamelyest már pótolták ezt honban, lehet venni itemet, ami - magic resistet ad arra, akit sebzel,
Először is köszi a véleményt, most újra elolvasom és leírom mi az amit én több tapasztalattal egyes részekről véleményezek.
1. lol kb 3 éves játék, és kb pár hónapja léptek be a koreaiak a kompetetív szférában, ami az egész top tier hozzáállást megváltoztatta, manapság nemhiszem h menne neki.
2. ennek kb annyi az értelme, hogy nem elég tudnod egy karakter skilljeit, de tudod építeni a herod játék előtt ha tudod ki ellen kell menned, mintha azt mondanád hogy hopp egy javazon ellen megyek akkor viszek egy tg-t d2ben. és igen, ahogy te is mondtad, lvl 30 után már mindenki egyenlő esélyekkel rendelkezik.
3. na ez pl tévedés, mivel nagyon is fontos a manával való bánás, persze vannak olyan karakterek akiknek van olyan skillük amit bizonyos runák vagy masteryk mellett spammolhat, de általában a spammelhető skillek nem is erősek annyira. a staminás karaktereket meg hirtelen egyet se tudnék mondani amit komolyan használnak, azok ilyen belépő szintü karakterek, és nem viablek.
4. jungler. igen, az alap META jelenleg az hogy 1 top 1 mid 2 bot 1 jungler
ha 2v1 lane van, akkor az általában azt jelenti hogy noobok ellen vagy, tehát egyedül is ellanelgetsz ellenük. DE most pl az uj metaszerüség hogy random lanet cserél top és bot, ezzel denyolva expt és goldot a topostol, a másik csapat meg olyan karaktert probál választani ami torony alol is képes valamilyen szinten farmolni. szóval ez olyan formában hasonlo mint ami máshol van.
5. towerek erősek, ettől nehezebb és több skillt igényel egy-egy gank vagy towerdive, de azt nem mondanám hogy nem éri meg, én sokszor lvl2-n divelek.
6. vannak support itemek, de most az uj patchel tonnányi uj support item fog jönni, ezen nem veszünk össze
ez a sebezhetetlenség iszonyat op itemnek hangzik itt az egyik karakternek az ultija tud ilyet max
ja nem, ap carryknek van ilyen item, amitől untargetable és nem tud mozogni 2 secig
Quote (Ghostmasterq @ Nov 20 2012 07:38pm)
én akárhányszor láttam embereket lolozni, csak annyit vettem észre, hogy püföli a qwer gombokat, meg az alapokat aztán ha jó ütembe nyomja nyer. Meg azt,hogy kb. az nyer akinek a legtöbb killje van.
Akárhányszor bemegyek a lol topicba is, csak azt látom,hogy statok vannak postolva, ilyen über stattal, meg olyan jó stattal, aztán mondja,hogy jó game volt. Biztos jó lehetett, ha szarrá lettél feedelve, aztán sosem haltál meg.
Mint már mondtam játszottam egy párat régen, volt valami hero, valami piros démonszerűség, na az tudott olyat, hogy az egyik skillje az volt, ha benyomod jobb klikkel megváltozik az autoattackod, és térben sebzel. Na azzal egy skillel végigdaráltam a mezőnyt

ja meg nincs creep denie(vagy hogy írjuk)!
én az olyan gameket szeretem amikor izzadni kell hogy nyerjünk és a lategame teamfightok döntenek el mindent, az hogy valaki elfeedelődik magas szinteken ritka
This post was edited by anyd on Nov 20 2012 12:52pm