Quote (CyberPunk666 @ Apr 16 2012 04:17pm)
elvileg nyugat-európában és az usában már sokmillió ember kapja az új gyógyszereket, azt mondják itt is be fogják vezetni. Az orvosom azt mondta, hogy 10 betegből 9 átállítható lesz az újra, csak a bürokrácia miatt még várni kell.
Amúgy ennél a műtétnél a legnagyobb a trombózis kockázata, de nem látom, hogy miért csak ők kaphatnának ebből? Én úgy tudom, hogy rajtuk tesztelik, amúgy jelenleg minden kapható véralvadásgátlóra jár nekem a 90%. Ha akarom akkor clexanet vagy fraxiparint használok, azt is megkapom 90%-al. Csak az a baj, hogy két hétnyi injekció után elég érzékeny lesz az a terület ahová szúrom és tele lesz bevérzésekkel, pedig azzal is sokkal jobb az életem, csak az alacsony molekulasúlyú nem szívódik fel orálisan alkalmazva

a neveket meg a googlevel találtam szóval közel sem biztos, hogy pont ezekről van szó, de amit írnak róluk azt mondta kb az orvosom is.
Igen, csak az a baj, hogy például a clexane normatív 25%-os és 90%-os emelt, indikációhoz kötött támogatást élvez és az indikációk között szerepel az, amivel te is kaphatod (ha jól tudom rád ez vonatkozik, de lehet nem:
"kialakult vénás thrombózis, illetve tüdõembolia kezelésére - az adott készítmény alkalmazási elõírása szerinti terápiás dózisban és idõtartamban az orális antikoaguláns kezelésre való átállásig").
Viszont az apixaban által kérelmezett indikáció:
"Vénás thromboemboliás esemény (BNO: Z29.8) elsődleges megelőzése céljából elektív, teljes csípőízületi endoprotézis esetén maximum 30 napig, teljes térdízületi endoprotézis esetén maximum 15 napig, felnőtt korú betegek részére"
ami rád nem vonatkozik :<
This post was edited by beni on Apr 16 2012 09:26am