Quote (beni @ 16 Apr 2012 15:58)
nevét nem tudod?
rágoogleztam és elvileg 3 is van, nem tudom nálunk melyik van bevezetés alatt, de azt mondta az orvosom, hogy a bevezetés legvégső stádiumában van, kórházakban már használják, de felírni még nem lehet, meg patikákban sincs. (asszem a támogatási rendszer az ami miatt még variálnak)
De nem kell majd vele minden hónapban vérvételre járni, nem kell változtatni az adagot, kisebb a vérzés kialakulásának esélye (ezért reménykedem benne, hogy lehet majd rendesen is sportolni), nem lép kölcsönhatásba minden szar gyógyszerrel (nem lehet kapni vény nélkül semmilyen láz és / vagy fájdalomcsillapítót amit szedhetek, csak algopyrint szabad kb). Nem szedhetek vitaminokat, nem szedhetek még szaros C vitamint sem csak külön utasításra, meg oda kell figyelnem a K vitamin bevitelre is az étkezésre (no székelykáposzta, lecsó, máj...

), ez mind megszűnik.
ezeket találtam:
dabigatran, rivaroxaban és az apixaban
nem tudom mennyi lesz, de olyan szintű életminőség javulást hozna nekem, hogy ha mondjuk 10k-nál nem több egy havi, lehet még támogatás nélkül is megvenném. Bár szerintem a tömeges vértvételeken iszonyatos pénzeket tudna spórolni a TB.
This post was edited by CyberPunk666 on Apr 16 2012 09:08am