d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev12232242252262271468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1.00
May 25 2013 03:41pm
Quote (josheide @ 25 May 2013 23:35)

bennem is megfogalmazódott már sokszor és szerintem igaza van. Más kérdés, hogy én leszarom, mert utálom azokat a szórakozóhelyeket, ahol ez szokás.
Member
May 25 2013 03:44pm
a teljes levél

“Tisztelt Alapvető Jogok Biztosa!

Tegnap a budapesti Doboz szórakozóhelyre indultam barátaimmal (Klauzál utca 10.), és ott azt tapasztaltam, hogy a helyre csak 1000 forintos belépőjegy ellenében tudok bejutni, míg hölgy társaim belépése ingyenes volt. Magyarországon ez a gyakorlat igen elterjedt, velem sem először történik meg, és ha körülnézünk az interneten a magasabb árfekvésű szórakozóhelyek között, azt látjuk, hogy a férfiakra kivetett külön belépési díj általánosnak mondható.

Ez a gyakorlat véleményem szerint sérti Magyarország Alaptörvénye XV. cikkének (2) és (3) pontját, mivel személyeket pusztán nemük – egészen pontosan a biztonsági személyzet által megállapított, feltételezett nemük – miatt ér anyagi hátrány vagy előny. Ez a gyakorlat tendenciájában nem, csupán súlyosságában tér el attól, mikor cigány származású vagy vallási jelképeket viselő fiatalokat nem engednek be egy adott szórakozóhelyre. A gyakorlat mellett nem lehet azzal érvelni, hogy a társadalmi élet egyéb szegmenseiben a nőket kétségkívül sújtó hátrányokat enyhítené, mivel olyan társadalmi normákat és sztereotípiákat reprodukál, melyek éppen ezen egyéb hátrányok fenntartásáért felelősek, és végső soron mindkét nem képviselői számára hátrányosak. Ez a gyakorlat azt üzeni, hogy a férfinak fizetnie kell azért, hogy a szórakozóhely által “összegyűjtött” nők közé bejuthasson, tehát megerősíti azt a nézetet, miszerint szerelmi/szexuális téren a férfi az aktív, a nő pedig a passzív szereplő. Sarkosan fogalmazva a gyakorlat a prostitúcióra való felhívás bújtatott formája, ahol a férfiak a szórakozóhelynek fizetnek a nők jelenlétéért.

Mint azt korábban említettem, a férfi vagy női kategóriába való besorolást az adott szórakozóhely személyzete végzi, ennek során nyilvánvalóan a külső fizikai jellemzőket, és nem az illető identitását veszi figyelembe, így a gyakorlat sértheti az emberi méltóságot is.

A gyakorlat általános elterjedtsége arra enged következtetni, hogy a kérdés alulszabályozott. Arra kérem ezért biztos urat, vizsgálja meg milyen lépéseket tehetne a törvényhozó az áruk és szolgáltatások igénybevétele terén a nemek közötti egyenlőségért.

Köszönettel, Teczár Szilárd”
Member
Gold: 33,265.80
May 25 2013 03:47pm
Quote (CyberPunk666 @ 25 May 2013 22:41)
bennem is megfogalmazódott már sokszor és szerintem igaza van. Más kérdés, hogy én leszarom, mert utálom azokat a szórakozóhelyeket, ahol ez szokás.

A leszarom egy rossz mentalitas. Ha valami rossz akkor fixaljuk. Es igen az ilyenert basszak meg alaposan a szorakozohelyet. :)
Member
May 25 2013 03:51pm
Quote (josheide @ 25 May 2013 23:47)
A leszarom egy rossz mentalitas. Ha valami rossz akkor fixaljuk. Es igen az ilyenert basszak meg alaposan a szorakozohelyet. :)

úgy értem, hogy lépjen fel érte akit érint. Szerintem azt a kort éljük, amikor átesünk a ló másik oldalára sok dologban. Például a feministák tüntettek azért, mert megalázónak tartják, hogy egy rúzsról egy nő jut az emberek eszébe (lol?), de közben meg ilyen alapvető dologban is megvan a diszkrimináció. Miközben a nők kevesebbet kapnak ugyanazért a munkáért, egy csomó pozitív diszkrimináció is éri őket, ami ellen persze senkinek nincs kifogása. Örülök, hogy ez a srác ezt meglépte, valóban van értelme, és szerintem lépni is fognak. De annyira azért nem foglalkoztatott már akkor sem amikor ugyanez eszembe jutott, hogy megtegyem a lépéseket.
Member
May 26 2013 12:25am
http://index.hu/video/2013/05/26/2013%5F0525%5Fparvalaszto/

:DDDDD

https://www.facebook.com/partvalaszto?fref=ts

- 16.00: Pávatánc
- 16.45: Pogó a Nemzeti Barackfa tövében
- 17.30: Rúdtánc-bemutató Pilner Almával és Jeszenszky Sándorral
- 18.15: Villámcsődület
- 18.30: Házi sütemény-verseny. A legfinomabb falatokat trafik koncessziós joggal jutalmazzuk. A zsűri: Selmeczi Gabriella
- 19.00: Vakrandi a Vak Komondorral
- 20.00: Buli a Pataky Attila-tribute zenekarral
- 21.00: Unortodox diszkó Matolcsy Györggyel
- 23.00: Lézershow Lázár Jánossal

This post was edited by josheide on May 26 2013 12:28am
Member
Gold: 0.00
May 26 2013 01:47am
http://atv.hu/cikk/video-20130523_szabo_balint

Ezt már korábban be akartam ide tenni de mindig elfelejtem, én még nem hallottam senkit aki ennyire kerülte volna a kérdéseket folyamatosan, semmire nem válaszolt, össze-vissza beszélt etc, kár, hogy nem Kálmán Olga volt a műsorvezető, ő darabokra szedte volna ezt az embert. Elég nevetséges ez az egész őszödi beszéd botrány amúgy is.
Member
May 26 2013 05:43am
Quote (josheide @ 25 May 2013 23:35)

elég elkeserítőek az fb vélemények a dologgal kapcsolatban... :(

https://www.facebook.com/Indexhu?ref=stream&hc_location=stream

eléggé meg vagyok lepve, arra számítottam, hogy ennél azért fejlettebb gondolkozásúak a fiatalok legalább.
Member
May 26 2013 07:05am
Quote (CyberPunk666 @ 26 May 2013 12:43)

https://www.facebook.com/Indexhu?ref=stream&hc%5Flocation=stream

eléggé meg vagyok lepve, arra számítottam, hogy ennél azért fejlettebb gondolkozásúak a fiatalok legalább.

wow mennyi elkeseredett beta
Member
Gold: 2,496.00
May 26 2013 12:07pm
Quote (CyberPunk666 @ May 26 2013 12:43pm)

https://www.facebook.com/Indexhu?ref=stream&hc%5Flocation=stream

nem szoktam elmenni ilyen estekre(szerintem nem is voltam ilyenen, nem tudom igazabol), de az ilyesmibe miert kell beleszolni? (az en velemenyemtol fuggetlenul meglep, hogy szerintetek ebbe bele KELL szolni)

nekem ez mindig olyan szempontbol jutott eszembe, hogy az "urak" kifizetik a "holgyek" helyett is, ugymond eroltetett udvariassagbol. az hogy ez felhivas a prostituciora az eszembe se jutott. a nemek kozott van kulonbseg, es gondolom a legliberalisabb csaladokban is ismert fogalom az udvariassag, a lovagiassag. az "ur" vegye ugy, hogy meghivott egy ismeretlen "holgyet" az estere, de errol azert senkise gondolja h az az ismeretlen holgy az agyaban fog kikotni.

masreszt ha nem tetszik valakinek, akkor nem kell elmenni, senkise hivta, menjen mashova.

ha a baratnojevel ment meg vegkepp nem ertem, felezzek meg.

oregapamnak meg nem tetszik hogy nem tud szorakozni egy ilyen helyen, mert fellokik, kirohogik a fiatalok. diszkriminaljak a kora szerint. pedig mamoka ropna szivesen ha mar ingyen van a belepo.
Member
May 26 2013 12:16pm
Quote (TresholdOfUniverse @ 26 May 2013 20:07)
nem szoktam elmenni ilyen estekre(szerintem nem is voltam ilyenen, nem tudom igazabol), de az ilyesmibe miert kell beleszolni? (az en velemenyemtol fuggetlenul meglep, hogy szerintetek ebbe bele KELL szolni)

nekem ez mindig olyan szempontbol jutott eszembe, hogy az "urak" kifizetik a "holgyek" helyett is, ugymond eroltetett udvariassagbol. az hogy ez felhivas a prostituciora az eszembe se jutott. a nemek kozott van kulonbseg, es gondolom a legliberalisabb csaladokban is ismert fogalom az udvariassag, a lovagiassag. az "ur" vegye ugy, hogy meghivott egy ismeretlen "holgyet" az estere, de errol azert senkise gondolja h az az ismeretlen holgy az agyaban fog kikotni.

masreszt ha nem tetszik valakinek, akkor nem kell elmenni, senkise hivta, menjen mashova.

ha a baratnojevel ment meg vegkepp nem ertem, felezzek meg.

oregapamnak meg nem tetszik hogy nem tud szorakozni egy ilyen helyen, mert fellokik, kirohogik a fiatalok. diszkriminaljak a kora szerint. pedig mamoka ropna szivesen ha mar ingyen van a belepo.

az egyenjogúság nem csak a negatív diszkrimináció megszüntetését jelenti, hanem a pozitívat is. Vagy akkor hívjuk matriarchális (jarabekg+1) társadalomnak és ne egyenjogúságnak.
Go Back To Magyar Topic List
Prev12232242252262271468Next
Add Reply New Topic New Poll