Quote (miertvagyokilyenjokerdojel @ Apr 11 2017 10:11pm)
thx krix az elemzest
kovetkezo postodban szakertsd meg, hogy del-amerika miert szar
illetve japan miert jo
erdekelne a velemenyed
Del-Amerikaval nem foglalkoztam tüzetesebben, de egye fene megszakertem.
Tul közel vannak földrajzilag az Egyesül Allamokhoz, ami szinte minden szempontbol fejlettebb volt, mint az ottani orszagok, ezert indirekt es direkt befolyasokra ugy alakult ki a gazdasaguk es a politikajuk, hogy probaltak minel többet megkaparintani az amerikai, es kesöbb a globalis gazdasag vasarloerejeböl. Ezt ugy oldottak meg, hogy föleg nem hosszu tavon fenntarthato dolgokba vagtak bele, hamar sok penzhez jutottak, ezert kialakult naluk az alvilag meg a politikai elit, hogy le tudjak nyulni a sok penzt, ezert egyre jobban eröltettek a nem fenntarthato befekteseket, es tönkrebasztak hosszu tavon a kontinens joletet. Regen Europaban kincseket ert a tulipan, ezert minden orszagba probaltak honositani es mindenki azt akart termelni ehetö dolgok helyett, ezert teljesen elveszitette az erteket es amba is hagytak a termelest, de kepzeld el mi lenne Europaval ha meg azota is a tulipantermelest eröltetnek allami szinten.
Japan meg azert annyira jo, mert napi 10+ orakat dolgoznak atlagban, es viszonylag feherek)))
Quote (anyd @ Apr 11 2017 10:26pm)
Én tabletrol vagyok, nem akarok sokat írni. Attól hogy a nők egyenjoguak, nem muszáj érzelmi alapon döntenie a kormánynak, ez hibás feltételezés tőled. Egyébként Svédország és Kanada elég jól képes integrálni a migránsokat, csak Svédországba az utóbbi időben túl nagy számban érkeztek, és azt nem bírja már a szociális rendszerük. A terrorizmus meg sok nyugati államban jelen van, pl Amerikában is, pedig róluk nem lehet azt mondani hogy száz ezrével fogadna be az ellenőrizetlen iszlamistakat
A nök pont arrol hiresek, hogy nem erzelmi alapon hozzak a dönteseik nagyreszet.
This post was edited by Karan2_Returned on Apr 11 2017 03:32pm