d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Itthon Képzeled El Az életed, Vagy Külföldön? > Egyetem/főiskola/elós Tapasztalat Után
Prev1212223242529Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 95.00
Aug 24 2013 06:05am
Quote (Saenchai @ Aug 24 2013 01:43pm)
majd rici a bme-s masterrace diplomájával kiköltözik svájcba, és a fizujából megveszi a testedet évekre

nn szar
Member
Gold: 355.92
Aug 24 2013 06:07am
Quote (CyberPunk666 @ Aug 24 2013 02:02pm)
Én egyébként azt gondolom, hogy sokkal boldogtalanabbak vagyunk, mint azt a környezet indokolná, és pontosan ez az egyik fő problémám. Túlságosan rágörcsölnek az életükre az emberek.
Olyan még nem volt, hogy ne lett volna valahogy.

Amúgy szerintem az egyik fő probléma, hogy itt mindenki saját házat akar és nincs bérlési kultúra. Elég nyomasztó dolog fél életedre lekötni magad valamivel, amire nincs pénzed. Ami amúgy szerintem normális is, hogy az emberek többségének nincs pénze saját lakásra. Mégis mindegyik venni akar...

szerintem inkább ott van a probléma, hogy 2 millió embernek kell eltartani a másik 8 milliót, és még annak a kevés pénznek is lenyúlják egy jó részét, amit a 2 millió szerencsétlen megtermel

ugye szóba került az ingyenes felsőoktatás is itt a topicban, de pl. az oktatásra fordított összes pénz csak elhanyagolható töredéke annak, ami segílyekre megy el, mert a testvéreknek eszük ágában nincs dolgozni, kiskapukból igen vígan megélnek + mivel nincsenek munkahelyek (és itt most nem csak a fiatal, diplomás embereket kell figyelembe venni), sokan nem is tudnak dolgozni, hiába szeretnének
Member
Aug 24 2013 06:08am
Quote (-joey- @ Aug 24 2013 02:03pm)
Most nem azért, de mégis mit vársz, hogy néz ki egy nyaraló ember? Nyilván nem áll le a napi dolgairól panaszkodni, hanem napszemüvegben mosolyogva magyarázza neked, hogy mekkora királyság van, hogy egy kicsit irigykedjél rá. Plusz a drog. :D

Ofc, nyugatról jött embernek tényleg valszeg kevesebb problémája van, de azért ne állítsuk már be úgy őket, mint a valinori nemestündéket. :)

nem fogom negyvenedjére is leírni ugyanazt, inkább olvasd el újra a postjaimat, hátha összeáll a kép
Member
Gold: 33,265.80
Aug 24 2013 06:09am
Quote (CyberPunk666 @ 24 Aug 2013 12:52)
Az egész beszélgetés egyik fontos alapja az volt az elején, hogy ki az aki nem a pénzért megy ki. Innen sikerült beindítani a topicot, addig nyugalom volt.

16 User(s) are reading this topic (4 Guests and 3 Anonymous): iceblade777, -joey-, Jancsipapa,josheide, Saenchai, Vismajor, TresholdOfUniverse, EdwardElric, Rawen

egy órája olvassa már a topicot.

Elszoktam a postolastol. Na meg wcs megy eppen.

Amugy van rengeteg erdekes gondolat a topicban, es valamilyen szinten mindket oldallal egyet tudok erteni.

Sok orszagban konnyebb, mint Magyarorszagon: a fizetesek osszehasonlithatatlanok, es ebbol kifolyolag sokkal tobb igenyedet tudod kielegiteni.

Kimenni viszont gyakran nem egyszeru a kulturalis kulonbsegek (lasd ptdk reakcioja a melegbarokra), csalad, baratok elvesztese miatt.

Tovabba megtanulni egy uj nyelvet 2-3x evesen nem konnyu.

Megis barmilyen szomoru is, arra buzditok mindenkit, hogy probaljak meg, milyen kulfoldon elni. Ne a penz miatt, hanem azert, hogy tapasztalj, mas szemleleteket is megtapasztalj, tanulj!
A penz csak egy kellemes bonusz ezek melle.

Sajnos a magyar politikusok nem kepesek gyokeresen valtoztatni, es jelenleg hihetetlen tempoban sullyed le az orszag. Persze, lehet sikersztorikat is felhozni, es lehetsz sikeres otthon is, de nem letezik igazi stabilitas.
Member
Gold: 1.00
Aug 24 2013 06:09am
Quote (-joey- @ 24 Aug 2013 14:03)
Ez tényleg így van. Tőlem is kérdezték "szabócsba" mikor hazamentem, hogy gyűjtök-e már házra, meg jó fizu mellett miért nem veszek fel hitelt, és nem értették, amikor mondtam, hogy engem ez nem érdekel, nem célom egy életre röghöz kötni magamat.

Az irreális és elérhetetlen, vagy pedig csak mindent feláldozva elérhető célok biztosan nem tesznek jót az általános hangulatnak.

Máshol csak egy bérelt lakás, esetleg egy kocsi kell, összeköltöznek a fiatalok, van állásuk és elérték amit akartak, jöhet a gyerek esetleg. A lakásprobléma nem léte miatt meg azt a pénzt elköltik másra.

Itt meg 20 évig csak alapozol és közben feláldoznak mindent és a rosszabb időszakokban csak a lakást el ne vegyék van...

Szerintem ez egy igen nyomós dolog, elcsúszott a realitás és a vágyak.
Member
Gold: 5,302.77
Aug 24 2013 06:11am
Quote (Saenchai @ Aug 24 2013 01:08pm)
nem fogom negyvenedjére is leírni ugyanazt, inkább olvasd el újra a postjaimat, hátha összeáll a kép

Jól van, nem kötelező egymásnak kommentelni. ^^
Member
Gold: 95.00
Aug 24 2013 06:11am
Quote (Saenchai @ Aug 24 2013 02:08pm)

nekem ugy tunik. hogy te joey cp ptdk mar 15oldal ota ugyanazt irogatja mas szavakkal, de azert meg mindig olvasom
Member
Gold: 5,302.77
Aug 24 2013 06:13am
Quote (CyberPunk666 @ Aug 24 2013 01:09pm)
Az irreális és elérhetetlen, vagy pedig csak mindent feláldozva elérhető célok biztosan nem tesznek jót az általános hangulatnak.

Máshol csak egy bérelt lakás, esetleg egy kocsi kell, összeköltöznek a fiatalok, van állásuk és elérték amit akartak, jöhet a gyerek esetleg. A lakásprobléma nem léte miatt meg azt a pénzt elköltik másra.

Itt meg 20 évig csak alapozol és közben feláldoznak mindent és a rosszabb időszakokban csak a lakást el ne vegyék van...

Szerintem ez egy igen nyomós dolog, elcsúszott a realitás és a vágyak.

De ez is már csak vidéken tendencia. Nagyobb városokban már a legtöbb fiatalnak eszébe sem jut házat építeni.
Member
Aug 24 2013 06:14am
Quote (-joey- @ Aug 24 2013 02:11pm)
Jól van, nem kötelező egymásnak kommentelni. ^^

reagálok szívesen a postjaidra, de megmagyarázok valamit, pár posttal később meg úgy reflektálsz rá, mintha nem lenne ott az a magyarázó post
Member
Gold: 1.00
Aug 24 2013 06:16am
Quote (josheide @ 24 Aug 2013 14:09)
Tovabba megtanulni egy uj nyelvet 2-3x evesen nem konnyu.

A legutóbb kiment családtagnak nincs más nyelvismerete, és az 50. születésnapja lesz most ősszel. Az alapokat megtanulta, sok dolgot megért, az utasokkal le tudja kommunikálni a jegyvásárlást, a boltban tud vásárolni (kb A2 szint). Kb 4 hónapot alapozott mielőtt kiment élesben és kint most befizette magát tanfolyamra. Kb A2 szint lehet.

Egy titka van, szorgalmas.

Én már többször kifejtettem a subon, hogy azt látom magam körül, hogy a szorgalom sokkal többet számít abban, hogy valaki hová jut, mint az isten adta nagy iq-ja. A világ legnagyobbjai is mind egyesítik a kettőt. Szinte mind munkamániás volt.

Quote (-joey- @ 24 Aug 2013 14:13)
De ez is már csak vidéken tendencia. Nagyobb városokban már a legtöbb fiatalnak eszébe sem jut házat építeni.

Én itt is azt látom, hogy mindenki veszi a lakást, nem építi, de akkor is saját kell mindenkinek. A havi 80 ezret keresőnek is...

This post was edited by CyberPunk666 on Aug 24 2013 06:17am
Go Back To Magyar Topic List
Prev1212223242529Next
Add Reply New Topic New Poll