Quote (jarabekg @ Mar 14 2013 06:33pm)
a helyzet az, hogy sokkal több pénzt pumpáltak a magyar gazdaságba "mint amennyit kilapátoltak" miután az eu nem lapátol ki egy fillért sem. Ne keverjük a multikat az euval. Egyébként mérhetetlen nagyságú pénzt pumpált az eu magyarországba, de a pályázati pénzeknek így is csak a felét sikerült elvinni, mert annyira életképtelenek a magyarok. Íyg egyébként csökkent is az eu támogatás. Hogy eus jogalappal mennyivel könnyebb befektetni magyarországon, és hogy mi hogyan kerül felhasználásra az má rmegint más kérdés. De hozzátenném, hogy nem azokra kell haragudni, akik kilapátolják a pénzt, tehát a külföldi multikra, hanem a magyar tulajdonosokra, akik nagyon kevesen megszedve magukat adják el a vállalatokat, mitsem törődve a dolgozókkal, tőkeáramlással stb...
Ezzel elarultad, hogy otleted sincs a temarol Grun... Az EU kozos szabalyozasai, a sengenhez valo csatlakozas, es meg rengeteg minden ami az EUnak koszonheto konnyiti meg itthol a multik megtelepedeset, valamint a nyereseg hazakuldeset.
Az EUs penz azert nem kerul felhasznalasra, mert nem foglalkoznak vele, felsobb szinten. Nem a magyarok eletkeptelenek, a magyarok is pont olyan emberek mint barhol masutt.
A multikra meg igenis lehet haragudni, azon legfeljebb valtoztatni nehez.
Quote (iFeelAlone @ Mar 14 2013 05:54pm)
Nem véletlenül terjeszkedett az ezredforduló után az EU. Persze a parasztnak be lehet adni, hogy milyen jó nekünk mert unijós támogatásokon keresztül majd ömlik haza a pénz. Azért én megnézném, hogy mennyi az amit kaptunk és mennyit lapátoltak ki az országból és emiatt hány vállalkozás, család ment tönkre, hány munkahely szűnt meg, hány fiatal vándorolt ki. Nem menő az eu-t szídni de azért én már akkor feltettem a kérdést, hogy a fejlett nyugatnak miért éri meg keletre terjeszkedni. Nem azért, hogy támogatásokat osztogassanak.
Az ertelmiseg szerintem ugy alt hozza, hogy rossznak rossz, de aki kimarad az lemarad.
Adott pillanatban se ivelt felfele a GDPnk, ez itt nem Norvegia, nem engedhetjuk meg magunknak.