d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Nem Engedi A Cimet > Adsfasdf
Prev1212223242527Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 2,496.00
Mar 14 2013 12:31pm
Quote (jarabekg @ Mar 14 2013 06:33pm)
a helyzet az, hogy sokkal több pénzt pumpáltak a magyar gazdaságba "mint amennyit kilapátoltak" miután az eu nem lapátol ki egy fillért sem. Ne keverjük a multikat az euval. Egyébként mérhetetlen nagyságú pénzt pumpált az eu magyarországba, de a pályázati pénzeknek így is csak a felét sikerült elvinni, mert annyira életképtelenek a magyarok. Íyg egyébként csökkent is az eu támogatás. Hogy eus jogalappal mennyivel könnyebb befektetni magyarországon, és hogy mi hogyan kerül felhasználásra az má rmegint más kérdés. De hozzátenném, hogy nem azokra kell haragudni, akik kilapátolják a pénzt, tehát a külföldi multikra, hanem a magyar tulajdonosokra, akik nagyon kevesen megszedve magukat adják el a vállalatokat, mitsem törődve a dolgozókkal, tőkeáramlással stb...

Ezzel elarultad, hogy otleted sincs a temarol Grun... Az EU kozos szabalyozasai, a sengenhez valo csatlakozas, es meg rengeteg minden ami az EUnak koszonheto konnyiti meg itthol a multik megtelepedeset, valamint a nyereseg hazakuldeset.

Az EUs penz azert nem kerul felhasznalasra, mert nem foglalkoznak vele, felsobb szinten. Nem a magyarok eletkeptelenek, a magyarok is pont olyan emberek mint barhol masutt.

A multikra meg igenis lehet haragudni, azon legfeljebb valtoztatni nehez.

Quote (iFeelAlone @ Mar 14 2013 05:54pm)
Nem véletlenül terjeszkedett az ezredforduló után az EU. Persze a parasztnak be lehet adni, hogy milyen jó nekünk mert unijós támogatásokon keresztül majd ömlik haza a pénz. Azért én megnézném, hogy mennyi az amit kaptunk és mennyit lapátoltak ki az országból és emiatt hány vállalkozás, család ment tönkre, hány munkahely szűnt meg, hány fiatal vándorolt ki. Nem menő az eu-t szídni de azért én már akkor feltettem a kérdést, hogy a fejlett nyugatnak miért éri meg keletre terjeszkedni. Nem azért, hogy támogatásokat osztogassanak.

Az ertelmiseg szerintem ugy alt hozza, hogy rossznak rossz, de aki kimarad az lemarad.

Adott pillanatban se ivelt felfele a GDPnk, ez itt nem Norvegia, nem engedhetjuk meg magunknak.
Member
Gold: 33,265.80
Mar 14 2013 12:36pm
Quote (jarabekg @ 14 Mar 2013 19:06)
ez szabadpiacos közgazdaságtan, nem eu kérdés

oda viszik a tőkét, ahol jobban megéri befektetni

Ha a K/F külföldön jobb akkor K/F-be külföldön jobb befektetni, ha az összeszerelő üzemet itthon olcsóbb működtetni akkor azt itt fogja. Ezek pénzemberek, ne aljas zsidók, akiknek semmi más céljuk sincs, csak hogy jól megleckéztessék hitler utolsó csatlósait, miközben ők otthon aranykádban a kilapátolt húszezresekben fürdenek, és nevetnek a markukba. Ha egy cégnek csak felvásárló piac kell, akkor meg fogja venni az itthoni versenytársat, le fogja építeni, és be fogja hozni a külföldön gyártott terméket, ami a külföldi gdp-t fogja növelni. Viszont a piac nyilván korrigálni fogja magát, tehát ha az itthoni réteg elszegéynedik, akkor nem fog fogyasztani, ilyenkor vagy arrébmegy vagy belátóbban cselekszik és tesz valamit az itteni lakosságért.

De ez csak a szabadpiac következménye, nem lenne elég simán kilépni az euból, hanem fel kéne újra húzni a vasfüggönyt, de egy magyar gazdaság, ahol zéró nyersanyag van, a munkaerő kurvadrága, és az adók magasak, nem nagyon tudna fennmaradni  akár egy kis ideig sem.

Tehát mégegyszer hozzátenném, hogy az eutól borzasztóan sok pénzt kapunk, így nyilván inkább megéri körön belül maradni, mint ezen kívül kis országként gazdálkodni, vagy eus támogatás nélkül maradni de ugyan úgy a multikra hagyatkozni egy szabadpiacos gazdaságban. Az eu miatt különösebb kárt nem szenvedünk direktbe, hacsak nem zavar valakit, hogy nem lehet áramütés nélkül dizsnyótvágni, vagy a vonaton cigizni.

Vagy ha továbbra is euroszkeptikusak vagytok és az alapvető dolgokkal nem értetek egyet amiket leírtam, akkor várom az alternatív megoldást a nagyzsidó összeesküvésen való picsogás helyett.

halisten valaki hasonlo nezetekkel.
Member
Gold: 1.00
Mar 14 2013 12:49pm
Quote (iFeelAlone @ 14 Mar 2013 19:53)
Nem értem, hogy releváns az "eu jó vagy rossz" kérdésben az, hogy az egyik eu-s ország gyorsabban fejlődik mint a másik.

arra próbáltam utalni, hogy nem a multik tették tönkre az országot és ezt a dolgot azok terjesztik akik megtették. Az eu azt mondta, hogy kétszerennyi pénzt is lehívhatunk, de tegyük átláthatóbbá a pályázatokat és a felhasználást (aka vegyük ki a lopást a rendszerből), erre meg nem hajlott a kormány. Az eu meg csak kereteket teremt a gazdaságnak, de rengeteg helyi megfontolású dolog van amivel elég nagy különbségeket lehet létrehozni a szervezeten belül. Elég csak szétnézni, hogy mennyi féle irányzat fér meg egyszerre az euban.

Itt szimplán arról van szó, hogy szétlopták ezek az országot (a jelenlegi kormány és a szüleik, meg az előző kormányok is), és most pedig amikor már sokkal kevesebb dolgot lehet, akkor elkezdenek mutogatni azokra akikre könnyű, mert van olyan méregdrága kisabc ami a tesco miatt ment tönkre, és a társadalom háromnegyede amúgyis olyan rendszerben szocializálódott, ahol az ilyeneket utálni kellett, és csak picit aktualizálni kellett egy két részét, és nyomni tovább ugyanazt amit fél évszázadig, hiszen az ember inkább választja a biztosan rosszat, mint a bizonytalant (ezért is nem kergették még el ezeket a parlamentből). Ezzel hülyét csinálnak abból akiből lehet.
A multik minden országban csak pénzt akarnak csinálni, még a nyugati hazaországban is. Ha ott drága, akkor nem ott csinálják, azért van itt minden nagy német cégnek komoly részlege, mert a német drágán dolgozik, pedig ott is van munkanélküliség. Csak az van németországban, aminek ott kell lennie (a vezetőség).
A rendszer a versenyre épül, aki tényleg versenyezni akar az versenyképes lesz, ahol az árra még rájön a korrupció és a lopás, ott egy idő után szembe kell nézni a versenyképtelenséggel.
Member
Gold: 33,265.80
Mar 14 2013 12:57pm
Quote (TresholdOfUniverse @ Mar 14 2013 07:31pm)
Ezzel elarultad, hogy otleted sincs a temarol Grun... Az EU kozos szabalyozasai, a sengenhez valo csatlakozas, es meg rengeteg minden ami az EUnak koszonheto konnyiti meg itthol a multik megtelepedeset, valamint a nyereseg hazakuldeset.

Az EUs penz azert nem kerul felhasznalasra, mert nem foglalkoznak vele, felsobb szinten. Nem a magyarok eletkeptelenek, a magyarok is pont olyan emberek mint barhol masutt.

Az ertelmiseg szerintem ugy alt hozza, hogy rossznak rossz, de aki kimarad az lemarad.

Adott pillanatban se ivelt felfele a GDPnk, ez itt nem Norvegia, nem engedhetjuk meg magunknak.

Ezzel maximálisan tisztába vagyok, a postomban később meg is említem

de ez nem a kis országok ellen szól úgy általában, hanem csak a szabadpiacos gazdaságot segíti elő az eun belül, ami fontos, hogy jelentős pont maradjon európa valahol amerika és kína között...
az hogy egyes nációk milyen előnyöket és hátrányokat szenvednek el, azzal már nagyjából jó előre tisztában lehetett lenni elég nagy közelítéssel, minden egyes tagállam csatlakozásakor.

Szerintem még mindig az eu tagság legkisebb és a legszükségesebb rossz ami történhetett magyarországgal. Inkább nyitok a nyugat felé, hogy gazdaságliag rosszabbul, de civilizációsan jobban járjak, mintsem hogy teljes mértékben a keletre (oroszországra vagy kínára) hagyatkozzak.

jara suspin szoval ezt kuldi :)
Member
Gold: 69.85
Mar 14 2013 01:11pm
Quote (josheide @ 14 Mar 2013 20:57)
jara suspin szoval ezt kuldi :)

WIN!

Bar kivetelesen elolvasom/tam, amit irt.

Megnagyobb bajnak latum egyebkent azt, hogy a nyugati vilag hozta magaval a nep butitasat is es a szakmak elertektelenedeset, illetve az egyetem tulnepszerusiteset, ez mind a rendszervaltas idoszaka alatt gyorsult fel es sajnos rohamosan azota is megy lefele, errol nem az EU tehet, DE a nyugat. Mivel itt szoba kerult, hogy birkak az emberek itthon, ez koszonheto annak, hogy a baromi jo demokracia altal a parlamentbe kerulo naplopo tolvajok az ertelmisegi reteget leepitettek vagy is atalakitottak. A Bolognai-program kereteben meg megrohamosabb ostromot kapott a felsooktatas, erdeklodestol fuggetlenul kerultek be lusta emberek allam penzen, illetve most ennek a kovetkezmenye, hogy sirnak azok, akik a vegzettsegukkel itthon nem kellenek, hogy vissza kell fizetni a tandijat (mert amugy kulfoldon se kellenek).

Ez egy rettenetesen tobbretu problema, aminek minden egyes ostorcsapasa az EU-n csattan. Vannak igazsagok, feligazsagok es hulyesegek is benne es az is igaz, hogy magunknak kerestuk a bajt. Nem hibaztatom a multikat egyebkent, nincs veluk semmi gond szerintem es ugyan eddig tamadtam erosen a 'profit kivitelet', de ezt forditva is el lehetne sutni, vagy profilaranyosan kialakitani az adot, hogy itt is maradjon a bevetelukbol, vagy olyan jogrendszert kialakitani, hogy a termelt profit egy reszet itthon koltse el, de nem ilyen gerilla modszerekkel, hanem, hogy pl uzeme fejlesztesere, uj alapitasara, stb. 'kedvezmenyesen' fordithassa azt az x%-ot.
Member
Gold: 5,390.00
Mar 14 2013 01:13pm
Quote (TresholdOfUniverse @ Mar 14 2013 07:31pm)

de ez nem a kis országok ellen szól úgy általában, hanem csak a szabadpiacos gazdaságot segíti elő az eun belül, ami fontos, hogy jelentős pont maradjon európa valahol amerika és kína között...
az hogy egyes nációk milyen előnyöket és hátrányokat szenvednek el, azzal már nagyjából jó előre tisztában lehetett lenni elég nagy közelítéssel, minden egyes tagállam csatlakozásakor.

Szerintem még mindig az eu tagság legkisebb és a legszükségesebb rossz ami történhetett magyarországgal. Inkább nyitok a nyugat felé, hogy gazdaságliag rosszabbul, de civilizációsan jobban járjak, mintsem hogy teljes mértékben a keletre (oroszországra vagy kínára) hagyatkozzak.
Member
Gold: 3,000.00
Mar 14 2013 01:16pm
Quote (jarabekg @ Mar 14 2013 08:13pm)

szoci alatt bezzeg jok voltak a ruszkik piacnak, azota, hogy hazamentek mar nem jok
:wacko:

csak megakadt a szemem ezen az egy soron, nem kovetem nyomon a topicot, szoval teljesen felesleges barmi reakciot adni erre a postra, mert semmi mondanivaloja nincs
Member
Gold: 5,390.00
Mar 14 2013 01:22pm
Quote (Taszilo.^ @ Mar 14 2013 08:16pm)
szoci alatt bezzeg jok voltak a ruszkik piacnak, azota, hogy hazamentek mar nem jok
:wacko:

csak megakadt a szemem ezen az egy soron, nem kovetem nyomon a topicot, szoval teljesen felesleges barmi reakciot adni erre a postra, mert semmi mondanivaloja nincs

akkor szinte ingyen adták az olajat meg a földgázt, mostmár ugyan olyan drága mintha máshonnan vennénk
Member
Gold: 69.85
Mar 14 2013 01:24pm
Quote (jarabekg @ 14 Mar 2013 21:13)
mintsem hogy teljes mértékben a keletre (oroszországra vagy kínára) hagyatkozzak.

Ez egy erdekes kijelentes, "teljes mertekben" senkire sem szabadna hagyatkozni. 'Nagy mertekben' az orszag adottsagaira 'kis mertekben' pedig lehet a kulfoldire. Ezt ne ugy ertsd, hogy 'beltenyeszet' legyen, es ami itt terem az csak itt legyen eladhato, nyilvan kell az exportalas, sot, meg az importalas is, mivel ahogy irtad te is nyersanyaga Magyarorszagnak keves van, ellenben az adottsagokat erdemes lenne kihasznalni (olcso turizmus, mezogazdasag, stb).

Pl.: nem teszik Dunat hajozhatova sok-sok eve mar es ezt ilyen alproblemakra hagyatkozva kommunikaljak le (termeszetvedelmi szervezodeseken keresztul), hogy "mert ott van egy ritka, oshonos madar", holott a duna hajozhatosagaval meg az EU elott a vamon nyerni lehetett volna, mivel a dunamenti orszagoknak meg a vammal is jobban megerte volna leszallitani az arut, mint kamionnal.

Masik oldal, ha ertelmes politikat folytatnanak a kereskedelmet tovabb lehetne vinni azzal, hogy nem tonkreteszik a vasutat, hanem fejlesztik esetleg olyan 'mellekvaganyokat' hoznak letre, amelyen akadalymentesebbe teheto a teherszallitas. Ez minden a rendszervaltastol epult le, ellenben ha akkor nem idiotak kormanyoznak, ezekbol rengeteg penzt lehetett volna beszedni (csak nyilvan valami helyi kiskiralynak nem volt erdekeltsege benne igy nem tortent meg).

Nem mastol kell varni a csodat, amikor nepszavazas volt EU-rol, akkor az atlag azt gondolta kanaan lesz majd, dolni fog a penz, a csapbol is az folyik majd. De ezert megint csak azok tehetoek felelosse, akik annak idejen az EU-ba lepest szorgalmaztak, mert nem kapott eleg rekalmot az, hogy milyen feltetelei vannak a belepesnek, illetve a bentletnek.

This post was edited by Baleee on Mar 14 2013 01:25pm
Member
Gold: 931.79
Mar 14 2013 02:53pm
hír TV
Go Back To Magyar Topic List
Prev1212223242527Next
Add Reply New Topic New Poll