Quote (Oberon_os @ 25 Dec 2009 14:01)
Szerintem:
-horogkeresztet használni, miközben szimpatizálsz magával az eszmével amit a náci birodalom "épített", és közben azt mondogatot hogy ez nem horogkereszt hanem egy japó írájsel egyik része, hogy is mondjam.. enyhén szólva is gyáva féreg dolog. Ha azért használod amiért, vállald fel. (szánalmas szinpatizálni náci ideológiával Magyarországon, de ez más tészta, és többször ki lett fejtve)
-Az, hogy még kik használják, de hogy egyértelműen kinek mi jut róla az eszébe, megint más tészta. Egy ideológiának ez a szimbóluma, mely embereket _gyalázott_ meg, és itt nem az a legsúlyosabb dolog, hogy ölt, hanem az hogy emberi mivoltukat taposta páros lábbal sárba. Ha xyz kitalálná hogy a magyarokat ki kéne irtani, és papírvágókést tenne a zászlajára, kiirtanák a 3/4 családodat, te mit szólnál ahhoz, ha valaki papírvágókést lóbálna előtted?
Van egy alapvető illem, szolidaritás más emberek felé, amit áthágni már több, mint bunkóság - szerintem. Vannak dolgok amikkel viccelni nem lehet, de még csak nem is polgárpukkasztás ha direkt azért használod: mert aki felháborodik, nem kényeskedésből teszi azt, hanem joggal, innentől meg nem polgárpukkasztásról van szó (lásd pl: kapitánygeci régi autofail "poénos" sige).
Szerintem meg ha az európai unió szívügye hogy Magyarországon is legalizálják a vöröscsillagot meg a sarló kalapácsot, "Vessünk fátylat a múltra alapon" akkor a horogkeresztet is simán rehabilitálhatnák, lassan úgy is meghal az a generáció akiknek közvetlenül szenvedést okozott és bevallom hogy szerény véleményem szerint nagyon jól néz ki. Most akkor erre mit mondasz?