d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev12172182192202211468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 13,000.00
May 18 2013 04:39pm
szarás közben beleolvastam a 168 órába

kár volt :lol:
Member
Gold: 33,265.80
May 18 2013 05:55pm
Quote (TresholdOfUniverse @ 18 May 2013 23:16)
Szerintem meg ott rohadjon meg az osszes ahol van.

Nem mintha a jelenlegi helyzet sokkal jobb lenne, de mar most is megallas nelkul olyasmibe szol bele az EU, es olyan dolgokrol formal velemenyt minden apatlan anyatlan kulfoldi, amihez semmi koze, amihez nem ert, ami nem a Mi erdekeinket szolgalja.

Egyelore az EU tart minket demokratikus palyan, toluk kapjuk a GDPnk jopar szazalekat, mellesleg lehetove teszi a szabad utazast es munkavalllast az EUban.

Egy konkret pelda a munkavallalasrol: egy tier 4 visa is vagy 400 dollarba kerul, amivel az EUban munkat vallalhatsz, es nagyon limitalt ki kap ilyet (marmint ha az EUn kivulrol erkezel). Ha nem lennenk tagok akkor nagyon sokan nem probalhatnanak szerencset kulfoldon.

Es igen szoljon bele az EU, ha olyan dolgokat csinalunk amit a csatlakozaskor alairtuk, hogy nem fogunk, mellesleg komolyan veszelyeztetik az orszag demokratikus jovojet.

Es igen 2 het mulva megyek es szemelyesen is leszopom Angela Merkelt.
Member
May 18 2013 05:59pm
Quote (josheide @ May 19 2013 12:55am)
Egyelore az EU tart minket demokratikus palyan, toluk kapjuk a GDPnk jopar szazalekat, mellesleg lehetove teszi a szabad utazast es munkavalllast az EUban.

Egy konkret pelda a munkavallalasrol: egy tier 4 visa is vagy 400 dollarba kerul, amivel az EUban munkat vallalhatsz, es nagyon limitalt ki kap ilyet (marmint ha az EUn kivulrol erkezel). Ha nem lennenk tagok akkor nagyon sokan nem probalhatnanak szerencset kulfoldon.

Es igen szoljon bele az EU, ha olyan dolgokat csinalunk amit a csatlakozaskor alairtuk, hogy nem fogunk, mellesleg komolyan veszelyeztetik az orszag demokratikus jovojet.

te komolyan azt hiszed, hogy demokratikus uton rendbe lehet hozni ezt a szart?
Member
May 18 2013 06:04pm
Quote (Flutter @ 19 May 2013 00:59)
te komolyan azt hiszed, hogy demokratikus uton rendbe lehet hozni ezt a szart?

Ha vegignezel az elmult par evtized tortenesein a vilagban akkor sajnos azt fogod latni, hogy mikor nem demokratikusan probaltak megoldani valamit akkor abbol csunya nepirtasok vagy legalabbis polgarhaboruk lettek amiket szegenyseg kovetett. Vannak dolgok amikben persze a liberalisok is tuloznak de alapvetoen a demokracia az egyetlen ut amit egy europai allam kovethet.
Member
May 18 2013 06:17pm
Quote (josheide @ May 19 2013 01:04am)
Ha vegignezel az elmult par evtized tortenesein a vilagban akkor sajnos azt fogod latni, hogy mikor nem demokratikusan probaltak megoldani valamit akkor abbol csunya nepirtasok vagy legalabbis polgarhaboruk lettek amiket szegenyseg kovetett. Vannak dolgok amikben persze a liberalisok is tuloznak de alapvetoen a demokracia az egyetlen ut amit egy europai allam kovethet.

5szor elkezdtem, mindannyiszor kitoroltem
inkabb nem megyek bele :D

amugy tokre irigylem az ideaidat
Member
May 18 2013 06:19pm
Quote (Flutter @ 19 May 2013 01:17)

Ha egyszer eljossz egy jsp talira akkor szivesen meghallgatnam te hogy velekedsz. :)
Member
Gold: 0.00
Warn: 10%
May 18 2013 07:34pm
Quote (Flutter @ May 19 2013 01:17am)

ez nem idea
valszeg ő nem csak bemagolta, hanem meg is értette azt, amit történelemből tanult és emiatt nem akarja szélsőséges módon orvosolni az ország problémáit
imo csak úgy lehet eredményt elérni, ha azt a lehető legdemokratikusabban csináljuk, mert a demokrácia az, ami a legkevésbé csorbít jogokat és a legmegnyugtatóbb minden rendszer és ideológia közül
szerintem persze
Member
Gold: 0.00
May 19 2013 01:26am
flutter is náci, ezt mindenki tudja
Member
May 19 2013 05:22am
Quote (Rawen @ 19 May 2013 08:26)
flutter is náci, ezt mindenki tudja

Ha a nacik csinaltak volna a mangakat akkor te is naci lennel.

De igy hogy csak a fantaval voltak kepesek elorukkolni igy pfuj
Member
Gold: 2,496.00
May 19 2013 05:32am
Quote (josheide @ May 19 2013 12:55am)

A kulfoldi munkavallalas egy jo erv, de nem leteleme az orszagnak. En inkabb tennek itthol rendet, mintsem azert csatlakozzak valahova hogy a fiatalokart szelnek eresszem...

Nyilvan olyasmibe is beleszol az EU amihez koze van. Nem biztos hogy igaza van, es valoszinuleg nem a mi erdekeinket szolgalja, de alairtuk ez van.

De amikor arrol van szo hogy hany eves korukig dolgozhatnak a birak, kinek jelent az MNB elnoke, es mire tesz eskut etc akkor azert kinyilik a bicska a zsebemben. (hirtelen ez a ketto jutott eszembe, de volt/van ilyen jocskan - az ostoba szabalyozasokrol nem is beszelve)

Amugy leszarnam a dolgokat ha nem fojtanak meg kozbe az orszag gazdasagat. Elhinnem hogy jo az EU barmira is, ha nem tettek volna tonkre a mezogazdasagot, es az iparnak azt a nehany agazatat ami egyaltalan mukodott(cukor). Nyilvan nem az EU tette tonkre, de nagyban hozzajarult - ahelyett hogy vedene, hiszen az eros tagallamok neki is erdeke.

Quote (josheide @ May 19 2013 01:04am)

Ez itt nem a Balkan/Iran/etc, es nemhiszem hogy Flutter tuzzel es vassal szeretne megtisztitani az orszagot.

Nezd meg a lengyeleket. Demokratikusnak nem neveznem az ottani rendszervaltast, es nagysagrendekkel jobban jottek ki belole mint mi. Jobb allapotban van a gazdasaguk, az orszag fele annyira sincs kiarusitva/eladosodva mint mi. Ha bemesz egy boltba kornyekbeli lengyel termekeket fogsz latni.

Politikailag fellehetne lepni sokkal kemenyebben is, a multikat es rancba lehetne szedni, es az elkotyavetyelt foldeket, uzemeket etc allamositani. Jogalapot az esetek 99%ban talalnanank, csak kemenyebb fellepes es egy azt tamogato nemzeti osszefogas kellene moge. Tudom, nincs aki ezt megcsinalja, de attol meg lehetseges.
Go Back To Magyar Topic List
Prev12172182192202211468Next
Add Reply New Topic New Poll