d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Afk Tekerek
Prev1217218219220221410Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 69.85
Oct 7 2010 05:26am
Quote (kuzdithom @ 7 Oct 2010 13:21)
eddig ilyen 1x ezres tescos/ósanos rand cuccal nyomultam mindig, azért is a beruházás, hogy belejöjjek a tekergetésbe (ha már most rögtön nem is ,de a következő nyáron), ugyanis ezen a nyáron bazisokat jártam mindenfelé biciklivel, és rájöttem hogy sokkal hamarabb ott vagyok bárhol, mint bkval.

rosszhír, nincs demo bringájuk :(
következő jelöltek:
#1    http://www.bigbike.hu/?level0=bikes&page=bikes&cat=Skarpea&id=1079#
#2    http://bringashop.hu/product.php?productid=16488&cat=257&page=1

viszont az első is vajon 28"as? mondták hogy az gyorsabb, meg jobb, én elhittem és most olyanra hajtok :D

Imo, this: http://forum.bikemag.hu/apro/trekking-cross-fitnesz

Nézz szét, sztem használttal jobban jársz. Már, ha sikerül jót kifognod, de ezt meg amikor mész venni/megnézni, meg tudod oldani.
Member
Gold: 15.00
Oct 7 2010 06:42am
Quote (Baleee @ Oct 7 2010 11:26am)
Imo, this: http://forum.bikemag.hu/apro/trekking-cross-fitnesz

Nézz szét, sztem használttal jobban jársz. Már, ha sikerül jót kifognod, de ezt meg amikor mész venni/megnézni, meg tudod oldani.

köszi, de új bicajt szeretnék :)
/ azért körbenéztem :P

This post was edited by kuzdithom on Oct 7 2010 06:42am
Member
Oct 7 2010 06:47am
Quote (kuzdithom @ 7 Oct 2010 14:42)

Hmm, akkor hajrá. :)
Member
Gold: 6,645.00
Oct 7 2010 09:23am
Quote (kuzdithom @ Oct 7 2010 01:42pm)

Gg. En se biznèk semmilyen hasznalt cuccban
Member
Oct 7 2010 09:28am
Quote (szabika @ 7 Oct 2010 17:23)
Gg. En se biznèk semmilyen hasznalt cuccban

Most erre mondanék egy gonoszat.
Member
Gold: 247.00
Oct 7 2010 10:37am
Quote (kuzdithom @ Oct 7 2010 12:21pm)
eddig ilyen 1x ezres tescos/ósanos rand cuccal nyomultam mindig, azért is a beruházás, hogy belejöjjek a tekergetésbe (ha már most rögtön nem is ,de a következő nyáron), ugyanis ezen a nyáron bazisokat jártam mindenfelé biciklivel, és rájöttem hogy sokkal hamarabb ott vagyok bárhol, mint bkval.

rosszhír, nincs demo bringájuk :(
következő jelöltek:
#1 http://www.bigbike.hu/?level0=bikes&page=bikes&cat=Skarpea&id=1079#
#2 http://bringashop.hu/product.php?productid=16488&cat=257&page=1

viszont az első is vajon 28"as? mondták hogy az gyorsabb, meg jobb, én elhittem és most olyanra hajtok :D

Az első is 28"-as, és az sokkal jobbbak tűnik, a Schwinn bicajokkal viszont nincsenek túl jó tapasztalataim.
Egész kicsinek tűnő különbségek is sokat számíthatnak (pl. hogy a Skarpeán alu a fékkar, a Schwinnen meg úgy emlékszem a fele műanyag, stb.)
Member
Gold: 2,023.66
Oct 7 2010 10:58am
Monti oszteleszkop D8-D1 ig szoktam biciglizni de erdobe nem tudok mert mesze van az erdo :D
Member
Oct 7 2010 11:17am
Quote (Georgebaba @ 7 Oct 2010 18:37)
Az első is 28"-as, és az sokkal jobbbak tűnik, a Schwinn bicajokkal viszont nincsenek túl jó tapasztalataim.
Egész kicsinek tűnő különbségek is sokat számíthatnak (pl. hogy a Skarpeán alu a fékkar, a Schwinnen meg úgy emlékszem a fele műanyag, stb.)

Azért nem kell lenézni a 'műanyag' fékkarokat sem. A bringámon kompozitból van a fékváltókar, semmi bajom nincs vele. Olyan igénybevételnél, aminél meg ő használni fogja, nem fog jelentkezni az alu és műanyag közti különbség. Más nem, később kicseréli. Am Schwinn-Csepel azért elég jó bringákat gyárt, bár inkább fixi, outi, singlespeed, stb téren. Bár azok már baromi drágák.

Am azért javasoltam neki a használtat, mert ennyiért újonnan nem kap olyan hűdemegbízhatót, tény, hogy már azért vannak jók, de használtba biztosan ki tud fogni magának valamit. Mellesleg a legolcsóbb és legjobb megoldás még mindig a magunknak összeválogatott alkatrészekből épített 'egyedi' bringák. Van vele munka ez lehet, de megér annyit, hogy egy megbízható bringát kapj. Ezen a szinten, ahol ő is akar tekerni, meg ahol ezen topic legtöbb hozzászólója is teker.
Member
Gold: 247.00
Oct 7 2010 03:10pm
Igazából csak a két bicaj közti különbséget akartam leírni, viszont tényleg nem kellett volna általánosítanom hogy a Schwinn bicajok gyengék, csak ilyen Landridereket már sokat javítottam (kerékpárszerelő vagyok) és voltak velük problémák.
A műanyag fékkarok között is bőven van különbség, egy országúti fékváltókar önmagában egy komoly alkatrész, biztos megvan az oka hogy műanyagból legyen és tényleg nincs vele baj, csak egy ilyen "V" fék hatékonyságát jelentősen növelni lehet egy alu darabbal.

Egyébként én is inkább használtat vennék, csak oda kell figyelni vásárlásnál. Volt már olyan nálunk hogy a vevő (igaz ismerte az eladót asszem) elhozta a kiszemelt bicajt, hogy szerintünk megéri-e megvenni annyiért...pár gyakorlott mozdulattal 1-2 perc alatt fel lehet mérni egy bicaj állapotát. (a láncnyúlásmérő elég fontos pl., abból sokmindenre lehet következtetni)
Az összerakás is egy ilyen dolog, rendesen képben kell lenni hogy mit mennyiért érdemes venni.
Ha pedig új kell azt inkább érdemes boltban venni és nem internetes áruházban mert sok helyen tényleg rendesen összerakják és garancia is van rá. (internetről is dobozban kapod meg mint egy bolt csak mire abból bicikli lesz...) - remélem azért nem voltam nyálas :D
Member
Gold: 15.00
Oct 7 2010 04:40pm
Quote (Georgebaba @ Oct 7 2010 09:10pm)
Igazából csak a két bicaj közti különbséget akartam leírni, viszont tényleg nem kellett volna általánosítanom hogy a Schwinn bicajok gyengék, csak ilyen Landridereket már sokat javítottam (kerékpárszerelő vagyok) és voltak velük problémák.
A műanyag fékkarok között is bőven van különbség, egy országúti fékváltókar önmagában egy komoly alkatrész, biztos megvan az oka hogy műanyagból legyen és tényleg nincs vele baj, csak egy ilyen "V" fék hatékonyságát jelentősen növelni lehet egy alu darabbal.

Egyébként én is inkább használtat vennék, csak oda kell figyelni vásárlásnál. Volt már olyan nálunk hogy a vevő (igaz ismerte az eladót asszem) elhozta a kiszemelt bicajt, hogy szerintünk megéri-e megvenni annyiért...pár gyakorlott mozdulattal 1-2 perc alatt fel lehet mérni egy bicaj állapotát. (a láncnyúlásmérő elég fontos pl., abból sokmindenre lehet következtetni)
Az összerakás is egy ilyen dolog, rendesen képben kell lenni hogy mit mennyiért érdemes venni.
Ha pedig új kell azt inkább érdemes boltban venni és nem internetes áruházban mert sok helyen tényleg rendesen összerakják és garancia is van rá. (internetről is dobozban kapod meg mint egy bolt csak mire abból bicikli lesz...) - remélem azért nem voltam nyálas :D

köszönöm, amit írtál, értem én :) ez egy üzletnek tűnik nekem, nem webáruháznak, szóval nem aggódok... de ha mégis dobozban kapnám, akkor van szomszéd, aki ért hozzá :P
Go Back To Magyar Topic List
Prev1217218219220221410Next
Add Reply New Topic New Poll