Quote (*varti @ 1 Sep 2014 13:04)
A 7. perctől már biztos az agykárosodás. Újra lehet éleszteni, de utána már csak ilyen TüskésVanek lesz belőle.
Igen, 7-8 percről tudok én is.
Egy egészséges felnőtt embernél eleve 1.5-2 perc levegő visszatartás még úszás közben is megvan. Most ha a képből indulunk ki, hogy ne vegyél levegőt, tehát nyugalomban fekszel, akkor lehet 2 perc után már nem bírod tartani, de ilyenkor még simán mozogsz, magadnál vagy stb.
Utána jön csak az, hogy elhagy az erőd, meg elájulsz, de még akkor is élsz. aztán leáll a légzési reflex, de még akkor is élsz.
4-5 perc környékéről simán visszahoznak embereket lélegeztetéssel. Károsodás nélkül.
7-8 perc már húzós, ott elkezdődik az agykárosodás, és elég gyorsan.
Persze megint más kérdés, hogy ha fojtogatnak valakit, akkor stresszel, kapkod és hamarabb meghal. Pláne, hogy ha úgy szorítják a nyakát, hogy az ütőereket is elnyomják. Akkor elég hamar elájul és meghal.
Quote (*varti @ 1 Sep 2014 13:04)
A 7. perctől már biztos az agykárosodás. Újra lehet éleszteni, de utána már csak ilyen TüskésVanek lesz belőle.
Pontosítok: átlagosan 7 perc oxigénhiány után kezd károsodni az agy. Amúgy 5 perc azért sok, nem feltétlenül bírják ki, hogy ne haljanak bele, de újra lehet éleszteni. A gyöngyhalászok bírják 8-10 percig is, nem tudom, milyen a szellemi állapotuk, de gondolom, ehhez is lehet szoktatni a testet.
Az én rekordom 2 és fél perc, de akkoriban úsztam.
Rákészüléssel fel tudod tölteni magad oxigénnel, ami sokat lendít rajta (hiperventilálsz).
Meg amúgy ez edzséssel nagyon gyorsan fejleszthető. Olvastam róla anno, és azt írták, hogy ha valaki elkezd edzeni, akkor alig pár edzéssel majdnem meg tudja duplázni az idejét, csak aztán persze egyre nehezebb lesz minden másodpercet kifacsarni magadból, de az elején nagyon gyorsa fejlődés.
This post was edited by CyberPunk666 on Sep 1 2014 05:17am