d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1216921702171217221734765Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 122.92
Jan 6 2017 06:25am
Quote (TresholdOfUniverse @ Jan 6 2017 02:17pm)
jo kerdes, teljesen biztos nem vagyok a valaszban DE

ha a ket kor megfeleloen elvan kulonitve, az ivekben sem lehet atjaras. ez nem egy elmeleti forras egy vegtelen folddel, itt "ami toltes kilep a telep egyik vegen" annak a masikon vissza kell mennie. mivel a ket iv kulon kulon kieligiti a sajat koret, ezert fent sem all a lehetosege hogy a kozelebbi elektrodahoz huzzon az iv . miutan a folyoso mar felepult - ehhez az kell hogy a ket folyoso kis elteressel epuljon fel es ebben az esetben mindenkeppen keresztezni fogjak egymast mert az egymas altal generalt tolteshordozokon keresztul konnyebb a masodik ivet kihuzni.

igazan magas a homerseklet a ket iv keresztezodesenel lesz, a hasznos munka nagyreszet ott fogod tudni vegezni

persze lehet hogy tok rosszul gondolom, rakeresni nincs idom perpill

hm nem tudtam erről a saját körökről meg h azok nem basznak egymással de értem amit mondasz
meg max arra gondoltam hogy felvaltva "pulzalnak" csak olyan gyorsan h a plazma megmarad közben és nem látod a ki-be kapcsolást (páronként a diodáknak és akkor muszáj a sajátjához huznia mert az negativ mig a mellette lévő "ki van kapsolva" és csak semleges)
Member
Gold: 411.00
Jan 6 2017 06:29am
en amugy talaltam 2 db bic gyujtot a foldon, azokat hasznalom azota is
Member
Gold: 2,496.00
Jan 6 2017 06:36am
Quote (cowding @ Jan 6 2017 01:25pm)
hm nem tudtam erről a saját körökről meg h azok nem basznak egymással de értem amit mondasz
meg max arra gondoltam hogy felvaltva "pulzalnak" csak olyan gyorsan h a plazma megmarad közben és nem látod a ki-be kapcsolást (páronként a diodáknak és akkor muszáj a sajátjához huznia mert az negativ mig a mellette lévő "ki van kapsolva" és csak semleges)

ez (ertelemszeruen) igy kell hogy legyen, mert ilyet csak ACvel tudsz csinalni - ettol viszont meg a kozelebbi elektrodahoz huzna az ivet, ha az nem a masik koron lenne

e: egy kicsit erthetobben. van negy elektrodad, ket par. mindegyik par kozott oda vissza(ertsd egyszer az egyik iranyba aztan a masikba) cikazik a villam ket relative konstans ionfolyoson amik keresztezik egymast. a ket kor "csapkodasa" kozott kell egy kis desyncnek lennie.

egyebkent ezt valoszinuleg nem tudomanyos modszerekkel terveztek meg, csak kikiserleteztek - amit barki meg tud csinalni otthon ~50 000 forintnyi felszerelessel es internettel

This post was edited by TresholdOfUniverse on Jan 6 2017 06:41am
Member
Gold: 3,000.00
Jan 6 2017 07:29am
Quote (SummertimeClothes @ Jan 6 2017 01:29pm)
en amugy talaltam 2 db bic gyujtot a foldon, azokat hasznalom azota is

te dohanyzol? :o
Member
Jan 6 2017 07:44am
Quote (Taszilo.^ @ 6 Jan 2017 14:29)
te dohanyzol? :o

kanalban herka fozesre hasznalom
Member
Gold: 0.92
Jan 6 2017 09:55am
arcom amikor rájöttem hogy a gyártási folyamatok témakörből fogok megbukni fémtan helyett, hát mi a kurva anyám ez
Member
Jan 6 2017 10:07am
Quote (rapiddani @ 6 Jan 2017 16:55)
arcom amikor rájöttem hogy a gyártási folyamatok témakörből fogok megbukni fémtan helyett, hát mi a kurva anyám ez

abbol lesz vizsgam 10en
hehe
Member
Gold: 0.92
Jan 6 2017 10:22am
Quote (SummertimeClothes @ Jan 6 2017 04:07pm)
abbol lesz vizsgam 10en
hehe

Gyártási folyamatok tervezése (4 kp)
1. Ismertesse az ipari termelés rendszereit és folyamatait, ezen belül adja meg és jellemezze a rendszer fogalmát, határozza meg, hogy mit értünk a rendszer irányítása (vezérlés, szabályozás ) alatt. Mutassa be a vállalatot, mint mikro gazdasági rendszert, adja meg a rendszerjellemzőit!
2. Mutassa be a termelési folyamat elemeit, a termelési folyamat tagozódását, definiálja a gyártási folyamatokat. Értelmezze a technológiai folyamatok és a technológiai lánc fogalmakat. Definiálja a gyártás tömegszerűségét, milyen gyártás típusokat ismer? Értelmezze a gyártás tömegszerűségét és mutatói, minősítse a gyártás tömegszerűségét, ismertesse és jellemezze a gyártás szervezési típusait.
3. Ismertesse a gyártás térbeli lefolyását és a tárgyalt gyártási rendszereket. Részletesen jellemezze a gyártási struktúrákat, a műhelyszerű gyártási rendszereket, valamint a tárgyi-elv alapján csoportosított gyártási rendszereket!
4. Definiálja a gyártás időbeni átfutását és a technológiai idő meghatározását! Részletesen mutassa be a soros műveletkapcsolást (soros átfutás), a kombinált (vegyes) műveletkapcsolást, a párhuzamos műveletkapcsolást (párhuzamos kapcsolás). Mutassa be a tanult gép és gyártóberendezés elrendezési formákat,
ismertesse a munkahelyek elrendezésének kialakítását, a munkahelytervezés módszereit, a területszükséglet elemeit, a gépek egymásközti távolságának szabályait, a közlekedési utak elhelyezésének szempontjait.
5. Ismertesse a gazdasági rendszer erőforrásait, térjen ki az erőforrások fő típusaira, teljesítőképesség fokozataira és tartalékaira. Határozza meg a gyártás gazdaságosságát, a közvetlen és közvetett költségeket, mutassa be a gazdaságos szérianagyság meghatározását, a technológiai szintváltás jelentőségét. 6. Definiálja a számítógéppel támogatott gyártástervezés fogalmát, térjen ki a digitális gyár fogalmára, indokoltságára. Mutassa be a szoftvereszközöket és alkalmazási területeiket a digitális gyár témakörében, vezesse le és jellemezze a szimulációs elemzés folyamatlépéseit.
6. Definiálja a számítógéppel támogatott gyártástervezés fogalmát, térjen ki a digitális gyár fogalmára, indokoltságára. Mutassa be a szoftvereszközöket és alkalmazási területeiket a digitális gyár témakörében, vezesse le és jellemezze a szimulációs elemzés folyamatlépéseit.

annyira bullshit kérdések hogy olvashatok el egy könyvet miatta, köszönöm simicska
Member
Gold: 80.00
Jan 6 2017 10:23am
neki kéne állnom a közignek
Member
Gold: 3,747.73
Jan 6 2017 11:36am
Tanulnom kéne környezetvédelmi jogot
löe
Go Back To Magyar Topic List
Prev1216921702171217221734765Next
Add Reply New Topic New Poll