Quote (Vismajor @ 3 Oct 2010 08:43)
Btw nem volt valamelyikőtök tegnap éjjel 9 fél 10 körül a mélypont nevezetű "presszóban"?Volt egy fixi az ajtó mellé támasztva, kurva jól nézett ki, aztán kijött 3 srác, az egyiküké volt és nagyon szakértő szemlettel vizslatták
amúgy a zmér jó h nincs rajta fék?o.0
Fixik jól szoktak kinézni, mivel fixisek gyakran az önmegvalósítás egyik formájának tekintik a cangájukat, így foglalkoznak is vele, nemúgy mint marinéni a falubájkal vagy pistike a teszkóbringával.
Fék: mivel a hátsó agy fix (ugye :D), ezért mindig mindent közvetít a lánc amit a hajtással csinálsz. ÉS viszont: ha pörög a kerék, pörgeti a hajtást, nincs olyan "üresjárat", mint szabadonfutóval, értelemszerűen. No, épp emiatt maga a hajtás = hátsófék, mint a kontrás bringákon. Ezért hátsó féket soha nem tesznek rá. Elsőt szoktak, de ez egy érdekes dolog ám. Én azt szoktam mondani, hogy hirtelen megálláshoz első fék kell - hátsóval max lassítasz. De mellesleg, mikor kell hirtelen megállni? Ha elbasztad, vagy valaki más volt a forgalomban fasz. Ez azonban ritkán történik meg, és akkor is úgyis a kikerülés a célravezetőbb, mintsem az hogy a fékekben bízol. Fixivel alapból előre kell gondolkodni (hogy álljon a lábad pl padkázásnál, hogy a pedál ne érjen le, ésatöbbi), így féket általában úgysem használnak, és mivel a minimál design miatt szekszi egy fixi, sokan le is szedik az elsőt is.
Mellesleg, ha jobban megfigyeled, Te sem fékezel soha. Minek fékezzen az ember, mikor azzal lendületet veszít, és itt ahhoz, hogy mozgási energia legyen, ahhoz neked kell gürizni. Legalábbis én kurvaritkán fékezek, ezért nem is zavar, hogy bár nem fixim van, gyakorlatiklag nincs rajta fék

(na jó, első fék van, de kurvagyenge sajnos). Ennek nem örülök persze, másik kerómon kurvajól be van állítva, csak most épp ezt nyüstölöm, mivel hamár egyszer odaadom egy cimborámnak majd, jól ki legyen próbálva, szart nem akarok eladni. Úgyhogy belerakok 6-800 kilómétert, hogy lássam a hibákat.