d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev12102112122132141468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 355.92
May 11 2013 05:50am
Quote (Jancsipapa @ May 11 2013 01:48pm)
ok, és egy ilyen szégyenteljes törvény, amit szintén kötelező volt betartani, mi a köze egy élvezeti szert tiltó törvényhez? Nincsen egy kalap alatt, törvénynek törvény, de elég szar példa ide...

szerintem egyáltalán nem szar példa, attól, hogy valami törvénybe van foglalva, még nem biztos, hogy helyes
Member
Gold: 206.00
May 11 2013 06:10am
Quote (Saenchai @ May 11 2013 11:49am)
úgy, hogy szerintem attól, hogy a politikusok hoznak egy szar jogszabályt, és egy egészségügyi problémát politikaiként kezelnek, még nem kell feltétel nélkül beletörődnöm, és elfogadnom a döntést, és alanyi jogom tépni a számat, max. mindenki leszarja...

ha meg téged kiráz a hideg a rendőröktől, gondold el mit érezhetnek azok, akik éppen buliba mennek/jönnek, vagy csak kirándulnának 1 jót a haverokkal, és ott van 1 zacsi fű a zsebükben

2 haveromat is szedték már ki a rendőrök a tömegből pesten, forgalmas csomópontokban, és a kinézetük miatt elkezdték őket kipakoltatni/levetkőztetni úgy, hogy mellettük ott áramlottak jobbra-balra az emberek
és most lehet mondani, hogy "hát minek használnak illegális szereket, aki füvet szív, az vállalja be azt is, hogy megbasszák a rendőrök", de elég frusztráló tud lenni, hogy amíg nyugodtan ihatsz/mászkálhatsz ittasan/cigizhetsz kb. akárhol, addig beszívva/fűvel nálad valamilyen szinten folyamatosan ott van benned a para, hogy lehet, hogy most fognak téged meghurcolni emiatt, hiába ártalmasabb az előbb említett 2 legális drog...
és a legszomorúbb az egészben az, hogy 1-2 ország kivételével már a teljes szomszédságunkban sokkal felvilágosultabban áll ehhez a kérdéskörhöz a rendőrség/a polgárság, de Magyarország olyan, mintha az a bizonyos vasfüggöny körbe lenne húzva az egész ország kerületén

nem ihatsz közterületen, cigizésre illik a kb akárhol, bizony az én baráti társaságomban volt olyan, hogy utcán sörözésért kaptak egy kis büntit...

De értelek, igazából az előbb már leírtam, hogy itt nem feltétlenül az egészségügyi probléma a fontos, hanem hogy ebből nekik semmi jó nem származik. Mennyi most egy cigire való kb(Nem tudom, tényleg kérdezem... )? Úgy a tippem 2-3k körül lenne, de legalább 1k, összehasonlítva egy üveg borral, cigarettával, ez biztosan több
Most minden alkoholos italon van 30-40% adó, cigit ugye tudjuk, hogy kurvasok, ebből ott a bevétel. Ebből a kis vidámságból meg nincs.

A rendőrséget ne mutassuk be, ahogy az előző példánál, itt is az a lényeg, hogy minél nyereségesebb legyen. Értitek, a rendőrség! Wikiről:
A rendőrség olyan állami szerv, melynek fő feladata a közbiztonság és a belső rend védelme, a törvények és bizonyos szabályok betartatása, a szabályszegőkkel szembeni eljárás megindítása.

Őket is baszogatják, jöjjön a lóvé, ráadásul ahány rendőrt ismerek, mint egy kisebbségi komplexusos szardarab volt az iskolában, úgyhogy az embereken éli ki magát, a hatalomvágyát... Szóval lehet hogy felvilágosultabban áll a kérdéskörhöz a rendőrség, de annyiból is, hogy ez mennyi büntit eredményez :)
Member
May 11 2013 06:12am
Quote (Saenchai @ May 11 2013 01:50pm)
szerintem egyáltalán nem szar példa, attól, hogy valami törvénybe van foglalva, még nem biztos, hogy helyes

ajj ne mondd már, hogy egy súlycsoport a kettő... :D
Member
May 11 2013 06:19am
Quote (Jancsipapa @ May 11 2013 02:10pm)
nem ihatsz közterületen, cigizésre illik a kb akárhol, bizony az én baráti társaságomban volt olyan, hogy utcán sörözésért kaptak egy kis büntit...

De értelek, igazából az előbb már leírtam, hogy itt nem feltétlenül az egészségügyi probléma a fontos, hanem hogy ebből nekik semmi jó nem származik. Mennyi most egy cigire való kb(Nem tudom, tényleg kérdezem... )? Úgy a tippem 2-3k körül lenne, de legalább 1k, összehasonlítva egy üveg borral, cigarettával, ez biztosan több
Most minden alkoholos italon van 30-40% adó, cigit ugye tudjuk, hogy kurvasok, ebből ott a bevétel. Ebből a kis vidámságból meg nincs.

A rendőrséget ne mutassuk be, ahogy az előző példánál, itt is az a lényeg, hogy minél nyereségesebb legyen. Értitek, a rendőrség! Wikiről:
A rendőrség olyan állami szerv, melynek fő feladata a közbiztonság és a belső rend védelme, a törvények és bizonyos szabályok betartatása, a szabályszegőkkel szembeni eljárás megindítása.

Őket is baszogatják, jöjjön a lóvé, ráadásul ahány rendőrt ismerek, mint egy kisebbségi komplexusos szardarab volt az iskolában, úgyhogy az embereken éli ki magát, a hatalomvágyát... Szóval lehet hogy felvilágosultabban áll a kérdéskörhöz a rendőrség, de annyiból is, hogy ez mennyi büntit eredményez :)

2-3k?

2k-ból veszel egy grammot pesten, ami kb. 10 cigire elég (ha jó a fű, akkor többre is), ha nem vagy masszív stoner

Quote (Jancsipapa @ May 11 2013 02:12pm)
ajj ne mondd már, hogy egy súlycsoport a kettő... :D

nem 1 súlycsoport a kettő, de a lényeg mindkettőnél ugyanaz

de ha akarnék, akkor simán tudnék kötekedni, hogy igazából a sex is ugyanannyira élvezeti szer, mint a fű

ofc a lelki dolgoktól eltekintve

This post was edited by Saenchai on May 11 2013 06:30am
Member
May 11 2013 06:57am
Quote (Saenchai @ May 11 2013 02:19pm)
2-3k?

2k-ból veszel egy grammot pesten, ami kb. 10 cigire elég (ha jó a fű, akkor többre is), ha nem vagy masszív stoner

na látod ennyire értek hozzá :) mindenesetre akkor ~20 szál cigi ~4k - majd ötszöröse egy sima dobozénak
Member
Gold: 5,390.00
May 11 2013 07:16am
Quote (Jancsipapa @ May 11 2013 01:10pm)

épp az lenne a lényege a legalizálásnak, hogy arra is akkora jövedéki adót tegyenek mint a többire.
Én röhögve ki is fizetném, mivel cserébe megszabadulnék a mi lesz ha most elkapnak érzéstől.
Member
May 11 2013 07:29am
Quote (Jancsipapa @ May 11 2013 02:57pm)
na látod ennyire értek hozzá :) mindenesetre akkor ~20 szál cigi ~4k - majd ötszöröse egy sima dobozénak

de van olyan ismerősöm, aki napi 2 doboz cigit simán elszív, jointból csak nagyon durva arcok tolnak el ugyanekkora mennyiséget

még egy átlag rendszeres fogyasztó se durrant 4-5-nél többet 1 nap szerintem
Member
May 11 2013 08:05am
Quote (jarabekg @ May 11 2013 03:16pm)
épp az lenne a lényege a legalizálásnak, hogy arra is akkora jövedéki adót tegyenek mint a többire.
Én röhögve ki is fizetném, mivel cserébe megszabadulnék a mi lesz ha most elkapnak érzéstől.

ja, amúgy én is inkább kifizetnék mondjuk 3 ezret grammonként, mert mindig top minőségű füvet tudnék venni + nem kéne paráznom a rendőrök miatt

meg egyébként nem emelhetik akármekkora összegre a fű árát, mivel túl magas ár esetén visszatérnének az emberek a fekete piachoz, ahol olcsóbban tudnának füvet venni, és még magasabb árak mellett is csökkenne az állam bevétele

a cigi áremelése miatt is egyre többen szívnak csempészcigit, de a fűnek sokkal kialakultabb feketepiaca van, szóval nem lenne sok idő találni valakit, ahonnan olcsóbban hozzá lehetne jutni

This post was edited by Saenchai on May 11 2013 08:07am
Member
Gold: 33,265.80
May 11 2013 08:28am
Quote (Saenchai @ 11 May 2013 15:05)
ja, amúgy én is inkább kifizetnék mondjuk 3 ezret grammonként, mert mindig top minőségű füvet tudnék venni + nem kéne paráznom a rendőrök miatt

meg egyébként nem emelhetik akármekkora összegre a fű árát, mivel túl magas ár esetén visszatérnének az emberek a fekete piachoz, ahol olcsóbban tudnának füvet venni, és még magasabb árak mellett is csökkenne az állam bevétele

a cigi áremelése miatt is egyre többen szívnak csempészcigit, de a fűnek sokkal kialakultabb feketepiaca van, szóval nem lenne sok idő találni valakit, ahonnan olcsóbban hozzá lehetne jutni

http://drogriporter.blog.hu/2013/05/09/a_legalizacio_csokkenti_a_fu_arat

Amikor Amszterdamban voltam kb. 4 euroert lehetett kapni egy korso sort, es annyinal kezdodott 0.7 koruli fu is.
Member
Gold: 0.00
May 11 2013 08:36am
Quote (Saenchai @ May 11 2013 12:19pm)
2-3k?

nem 1 súlycsoport a kettő, de a lényeg mindkettőnél ugyanaz

de ha akarnék, akkor simán tudnék kötekedni, hogy igazából a sex is ugyanannyira élvezeti szer, mint a fű

ofc a lelki dolgoktól eltekintve

wat

Quote (josheide @ May 11 2013 02:28pm)
http://drogriporter.blog.hu/2013/05/09/a%5Flegalizacio%5Fcsokkenti%5Fa%5Ffu%5Farat

Amikor Amszterdamban voltam kb. 4 euroert lehetett kapni egy korso sort, es annyinal kezdodott 0.7 koruli fu is.

hát az sörért kurva drága, fűért meg kurva olcsó

mondjuk én sajnálnám ha itthon is ilyen árak lennének

This post was edited by xGurke on May 11 2013 08:40am
Go Back To Magyar Topic List
Prev12102112122132141468Next
Add Reply New Topic New Poll