Quote (Saenchai @ May 11 2013 11:49am)
úgy, hogy szerintem attól, hogy a politikusok hoznak egy szar jogszabályt, és egy egészségügyi problémát politikaiként kezelnek, még nem kell feltétel nélkül beletörődnöm, és elfogadnom a döntést, és alanyi jogom tépni a számat, max. mindenki leszarja...
ha meg téged kiráz a hideg a rendőröktől, gondold el mit érezhetnek azok, akik éppen buliba mennek/jönnek, vagy csak kirándulnának 1 jót a haverokkal, és ott van 1 zacsi fű a zsebükben
2 haveromat is szedték már ki a rendőrök a tömegből pesten, forgalmas csomópontokban, és a kinézetük miatt elkezdték őket kipakoltatni/levetkőztetni úgy, hogy mellettük ott áramlottak jobbra-balra az emberek
és most lehet mondani, hogy "hát minek használnak illegális szereket, aki füvet szív, az vállalja be azt is, hogy megbasszák a rendőrök", de elég frusztráló tud lenni, hogy amíg nyugodtan ihatsz/mászkálhatsz ittasan/cigizhetsz kb. akárhol, addig beszívva/fűvel nálad valamilyen szinten folyamatosan ott van benned a para, hogy lehet, hogy most fognak téged meghurcolni emiatt, hiába ártalmasabb az előbb említett 2 legális drog...
és a legszomorúbb az egészben az, hogy 1-2 ország kivételével már a teljes szomszédságunkban sokkal felvilágosultabban áll ehhez a kérdéskörhöz a rendőrség/a polgárság, de Magyarország olyan, mintha az a bizonyos vasfüggöny körbe lenne húzva az egész ország kerületén
nem ihatsz közterületen, cigizésre illik a kb akárhol, bizony az én baráti társaságomban volt olyan, hogy utcán sörözésért kaptak egy kis büntit...
De értelek, igazából az előbb már leírtam, hogy itt nem feltétlenül az egészségügyi probléma a fontos, hanem hogy ebből nekik semmi jó nem származik. Mennyi most egy cigire való kb(Nem tudom, tényleg kérdezem... )? Úgy a tippem 2-3k körül lenne, de legalább 1k, összehasonlítva egy üveg borral, cigarettával, ez biztosan több
Most minden alkoholos italon van 30-40% adó, cigit ugye tudjuk, hogy kurvasok, ebből ott a bevétel. Ebből a kis vidámságból meg nincs.
A rendőrséget ne mutassuk be, ahogy az előző példánál, itt is az a lényeg, hogy minél nyereségesebb legyen. Értitek, a rendőrség! Wikiről:
A rendőrség olyan állami szerv, melynek fő feladata a közbiztonság és a belső rend védelme, a törvények és bizonyos szabályok betartatása, a szabályszegőkkel szembeni eljárás megindítása.
Őket is baszogatják, jöjjön a lóvé, ráadásul ahány rendőrt ismerek, mint egy kisebbségi komplexusos szardarab volt az iskolában, úgyhogy az embereken éli ki magát, a hatalomvágyát... Szóval lehet hogy felvilágosultabban áll a kérdéskörhöz a rendőrség, de annyiból is, hogy ez mennyi büntit eredményez