d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Itthon Képzeled El Az életed, Vagy Külföldön? > Egyetem/főiskola/elós Tapasztalat Után
Prev1202122232429Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 1.00
Aug 24 2013 05:50am
Quote (-joey- @ 24 Aug 2013 13:40)
Skandináv országokról is hallottunk itt az imént hideget-meleget. Szóval mindenhol megvan a szar, az a kérdés, mennyire koncentrálsz rá, hogy észrevedd. És akkor végül mégis csak a pénz fog maradni, mint a legfőbb motiváció.

Akkor mondom másként.

Én itt nem érzem jól magam, az itteni hibákat jobban utálom, mint az ottanit, és jobban tudok azonosulni az ottani felfogással, szemlélettel. Hajlandó vagyok elfogadni, hogy ott is dolgozni kell, semmi bajom vele. Jobban tudok azonosulni a mentalitásukkal a dolgokhoz való hozzáállással. Jobban tetszik az időjárás. Szakmailag sokkal komolyabb kihívást jelentő munkákat tudnék ott végezni. Ha pedig nem jön be, az ottani pénzzel nem lenne gond hazajönni, mert azonnal lenne annyi egzisztencia, hogy nem az utcára kellene mennem itt. Ráadásul elég jü referencia is.

Azért, mert én ettől jobban érezném magam, akkor is, ha szerinted nincs mögötte valós dolog. Nem attól lesz boldog valaki, hogy mi a valójában jobb, hanem attól amit érez. Ráadásul ez erősen relatív.

Azért megyek el, mert el akarok, és nekem a boldogsághoz az kell, hogy azt tegyem amit akarok. Mint a többségnek... Én pedig elmenni akarok egy hidegebb éghajlatú, nyugodtabb hozzáállású országba.

This post was edited by CyberPunk666 on Aug 24 2013 05:51am
Member
Gold: 834.97
Aug 24 2013 05:50am
amugy noobok vagytok, abbol ugysem gazdagszol meg ha alkalmazottként dolgozol, tökmind1 hogy melyik országban vagy. itthon is lehet gecisok pénzt csinálni simán
Member
Aug 24 2013 05:52am
Quote (BmA_BeMyAngel @ 24 Aug 2013 13:50)
amugy noobok vagytok, abbol ugysem gazdagszol meg ha alkalmazottként dolgozol, tökmind1 hogy melyik országban vagy. itthon is lehet gecisok pénzt csinálni simán

Az egész beszélgetés egyik fontos alapja az volt az elején, hogy ki az aki nem a pénzért megy ki. Innen sikerült beindítani a topicot, addig nyugalom volt.

Quote (TresholdOfUniverse @ 24 Aug 2013 13:46)
Inkabb kivarok es remelem hogy csillagtamas nem ert velem egyet es abbol lesznek az igazi tldrek.

16 User(s) are reading this topic (4 Guests and 3 Anonymous): iceblade777, -joey-, Jancsipapa, josheide, Saenchai, Vismajor, TresholdOfUniverse, EdwardElric, Rawen

egy órája olvassa már a topicot.

This post was edited by CyberPunk666 on Aug 24 2013 05:53am
Member
Aug 24 2013 05:55am
Quote (CyberPunk666 @ Aug 24 2013 12:52pm)
Az egész beszélgetés egyik fontos alapja az volt az elején, hogy ki az aki nem a pénzért megy ki. Innen sikerült beindítani a topicot, addig nyugalom volt.

16 User(s) are reading this topic (4 Guests and 3 Anonymous): iceblade777, -joey-, Jancsipapa,josheide, Saenchai, Vismajor, TresholdOfUniverse, EdwardElric, Rawen

én kb az ötödik oldalig olvastam el, és ott még ez volt a téma. faszom se fog elolvasni 20 darab cp meg hoex tldrt
Member
Gold: 5,302.77
Aug 24 2013 05:55am
Quote (CyberPunk666 @ Aug 24 2013 12:50pm)
Akkor mondom másként.

Én itt nem érzem jól magam, az itteni hibákat jobban utálom, mint az ottanit, és jobban tudok azonosulni az ottani felfogással, szemlélettel. Hajlandó vagyok elfogadni, hogy ott is dolgozni kell, semmi bajom vele. Jobban tudok azonosulni a mentalitásukkal a dolgokhoz való hozzáállással. Jobban tetszik az időjárás. Szakmailag sokkal komolyabb kihívást jelentő munkákat tudnék ott végezni. Ha pedig nem jön be, az ottani pénzzel nem lenne gond hazajönni, mert azonnal lenne annyi egzisztencia, hogy nem az utcára kellene mennem itt. Ráadásul elég jü referencia is.

Azért, mert én ettől jobban érezném magam, akkor is, ha szerinted nincs mögötte valós dolog. Nem attól lesz boldog valaki, hogy mi a valójában jobb, hanem attól amit érez. Ráadásul ez erősen relatív.

Azért megyek el, mert el akarok, és nekem a boldogsághoz az kell, hogy azt tegyem amit akarok. Mint a többségnek... Én pedig elmenni akarok egy hidegebb éghajlatú, nyugodtabb hozzáállású országba.

Nekem ezzel semmi bajom nincsen. Én az állandóan panaszkodóknak reagáltam, hogy másképp is lehet nézni a dolgokat.
Member
Gold: 2,496.00
Aug 24 2013 05:56am
Quote (CyberPunk666 @ Aug 24 2013 12:52pm)

16 User(s) are reading this topic (4 Guests and 3 Anonymous): iceblade777, -joey-, Jancsipapa,josheide, Saenchai, Vismajor, TresholdOfUniverse, EdwardElric, Rawen

akkor elmegyek boltba, keves az egy ora
Member
Aug 24 2013 05:57am
amúgy nekem az az egyetlen bajom az országgal, hogy ha valami nemolyansürgős egészségügyi bajod van, akkor 2-3 hónapot vagy többet kell várni hogy megnézzenek ingyér az sztkban ha csóró vagy, de ezenkivul szerintem jo orszag van itt minden
Member
Gold: 355.92
Aug 24 2013 05:58am
Quote (-joey- @ Aug 24 2013 01:40pm)
Ha globálisan minden nézünk, akkor nyilván lesz ugyanúgy szar, mint jó, ellenpéldák tömkelege, azért mondtam, hogy hozzáállás kérdése, melyiket veszed jobban figyelembe.

Párizs is tele van csövessel, mocskosak az utcák, odaszarnak, hugyoznak, bűnözési ráta sem szebb, mint Budapesten, szmog, zaj stb. Nem ájultam el tőle. London meg úgy maga Anglia sokkal jobban tetszett, de az ismerősök, akik kint élnek meséltek elég negatív tapasztalatot, hogy kétszer is meggondoljam, akarok-e ott élni tartósan. Az USA-ról meg inkább ne is beszéljünk, mert ott meg aztán kurva nagy gondok vannak, csak a kormány szépen a szőnyeg alá söpör mindent, az állampolgárokat meg műanyaggal eteti-itatja és élnek a kis televíziós álomvilágukban. Távol-keleten annyian vannak, hogy meg se bírsz mozdulni. Skandináv országokról is hallottunk itt az imént hideget-meleget. Szóval mindenhol megvan a szar, az a kérdés, mennyire koncentrálsz rá, hogy észrevedd. És akkor végül mégis csak a pénz fog maradni, mint a legfőbb motiváció.

már leírtam 1 párszor, hogy teljesen tisztában vagyok vele, hogy mindenhol ömlik a szar, de nem csak koncentráció kérdése, hogy mekkora adag ömlik a nyakadba, ha mondjuk itthon dézsából kapod, máshol meg vödörből

egyébként a legdurvább szemléletváltoztató tapasztalat akkor ért, amikor először elmentem ozorára

addig csak a szüleimet, és az ő ismerősi körüket /tanáraimat/stb. tudtam alapul venni ahhoz, hogy milyen egy ember ~40 évesen, és mindenhol a mókuskereket taposó, a munka és gondok által megviselt embereket láttam, és beletörődtem, hogy kb. rám is ez a sors vár

aztán elmentem ozorára, ahol apámékkal egyidős emberekkel buliztam együtt, akik folyamatosan vidámak voltak, és annyi pozitív energia sugárzott belőlük, hogy jó volt velük egy társaságban lenni

most tudom, hogy az fog jönni, hogy egy fesztiválra azért megy az ember, hogy kikapcsolódjon, és ott persze, hogy senki nem gondterhelt, meg ofc szarrá voltak narkózva, de ezzel az ozorás dologgal arra próbáltam célozni, hogy ott megláttam azt, hogy lehet másképp is élni az életet, és ha sikerülne olyan közegbe kerülnöm, ahol pozitív(abb)ak és nyílt(abb)ak az emberek, az az én alaphangulatomon is nagyon sokat változtatna
beszélgettem ott egyébként külföldiekkel, és sokkal kevesebbet kell dolgozniuk azért, hogy ugyanolyan körülmények között tudjanak élni, mintha mondjuk Magyarországon dolgoznál meg érte

ezért is zavar ennyire, hogy itthon a folyamatos szopás és kilátástalanság miatt az emberek el vannak keseredve, mindenhol rossz a hangulat, mert a stressz és a félelem ott van a levegőben, amit egyébként nem is csodálok
Member
Aug 24 2013 06:02am
Quote (Saenchai @ 24 Aug 2013 13:58)

Én egyébként azt gondolom, hogy sokkal boldogtalanabbak vagyunk, mint azt a környezet indokolná, és pontosan ez az egyik fő problémám. Túlságosan rágörcsölnek az életükre az emberek.
Olyan még nem volt, hogy ne lett volna valahogy.

Amúgy szerintem az egyik fő probléma, hogy itt mindenki saját házat akar és nincs bérlési kultúra. Elég nyomasztó dolog fél életedre lekötni magad valamivel, amire nincs pénzed. Ami amúgy szerintem normális is, hogy az emberek többségének nincs pénze saját lakásra. Mégis mindegyik venni akar...

mindenki lakás, kocsi mielőtt gyerek, ha a gyereknek nem tudok bmw-t venni, akkor gyerek sem kell.

Aztán meg minden második gyerek cigány (valós adat), mert ők meg bevállalnak a semmire százat. Miközben meg van 300k-1M közötti cigány...

This post was edited by CyberPunk666 on Aug 24 2013 06:03am
Member
Gold: 5,302.77
Aug 24 2013 06:03am
Quote (Saenchai @ Aug 24 2013 12:58pm)
már leírtam 1 párszor, hogy teljesen tisztában vagyok vele, hogy mindenhol ömlik a szar, de nem csak koncentráció kérdése, hogy mekkora adag ömlik a nyakadba, ha mondjuk itthon dézsából kapod, máshol meg vödörből

egyébként a legdurvább szemléletváltoztató tapasztalat akkor ért, amikor először elmentem ozorára

addig csak a szüleimet, és az ő ismerősi körüket /tanáraimat/stb. tudtam alapul venni ahhoz, hogy milyen egy ember ~40 évesen, és mindenhol a mókuskereket taposó, a munka és gondok által megviselt embereket láttam, és beletörődtem, hogy kb. rám is ez a sors vár

aztán elmentem ozorára, ahol apámékkal egyidős emberekkel buliztam együtt, akik folyamatosan vidámak voltak, és annyi pozitív energia sugárzott belőlük, hogy jó volt velük egy társaságban lenni

most tudom, hogy az fog jönni, hogy egy fesztiválra azért megy az ember, hogy kikapcsolódjon, és ott persze, hogy senki nem gondterhelt, meg ofc szarrá voltak narkózva, de ezzel az ozorás dologgal arra próbáltam célozni, hogy ott megláttam azt, hogy lehet másképp is élni az életet, és ha sikerülne olyan közegbe kerülnöm, ahol pozitív(abb)ak és nyílt(abb)ak az emberek, az az én alaphangulatomon is nagyon sokat változtatna
beszélgettem ott egyébként külföldiekkel, és sokkal kevesebbet kell dolgozniuk azért, hogy ugyanolyan körülmények között tudjanak élni, mintha mondjuk Magyarországon dolgoznál meg érte

ezért is zavar ennyire, hogy itthon a folyamatos szopás és kilátástalanság miatt az emberek el vannak keseredve, mindenhol rossz a hangulat, mert a stressz és a félelem ott van a levegőben, amit egyébként nem is csodálok

Most nem azért, de mégis mit vársz, hogy néz ki egy nyaraló ember? Nyilván nem áll le a napi dolgairól panaszkodni, hanem napszemüvegben mosolyogva magyarázza neked, hogy mekkora királyság van, hogy egy kicsit irigykedjél rá. Plusz a drog. :D

Ofc, nyugatról jött embernek tényleg valszeg kevesebb problémája van, de azért ne állítsuk már be úgy őket, mint a valinori nemestündéket. :)

Quote (CyberPunk666 @ Aug 24 2013 01:02pm)

Amúgy szerintem az egyik fő probléma, hogy itt mindenki saját házat akar és nincs bérlési kultúra. Elég nyomasztó dolog fél életedre lekötni magad valamivel, amire nincs pénzed. Ami amúgy szerintem normális is, hogy az emberek többségének nincs pénze saját lakásra. Mégis mindegyik venni akar...

mindenki lakás, kocsi mielőtt gyerek, ha a gyereknek nem tudok bmw-t venni, akkor gyerek sem kell.

Ez tényleg így van. Tőlem is kérdezték "szabócsba" mikor hazamentem, hogy gyűjtök-e már házra, meg jó fizu mellett miért nem veszek fel hitelt, és nem értették, amikor mondtam, hogy engem ez nem érdekel, nem célom egy életre röghöz kötni magamat.

This post was edited by -joey- on Aug 24 2013 06:05am
Go Back To Magyar Topic List
Prev1202122232429Next
Add Reply New Topic New Poll