d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Healthy Lifestyle
Prev1202122232429Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 3.03
Sep 19 2012 02:22pm
Quote (Baleee @ 19 Sep 2012 22:13)
Ezzel kapcsolatban fel lehet ugyanúgy hozni ellentétnek Hawking könyveit, aki az ellenkező oldalt képviseli.

A szkepticizmus pedig arra épít, hogy ameddig valamire nincs bizonyíték, addig nem fogadja el, legalább is a tudományos szkepticizmus, a filozófiai meg arra, hogy képes lehet-e egy ember arra, hogy birtokolja a tökéletes igazságot illetve mi indokolja az igazságát. <-- /e: ezt csak úgy mellékesen tettem hozzá, hogy nem feltétlen kell egyből elhinni egyik oldalt sem.

aláírom! a szkepticizmus jó és hasznos dolog.

hawking nem tudja elfogadni, hogy nyomorék. --> nincs isten, mert ha lenne, akkor nem lenne nyomorék.
amit fentebb is írtam:
hogy anyagból lett anyag az egy cseppet sem logikusabb, mint az, hogy
Istent nem teremtette senki, Ő kezdet nélküli.

ha az egyiket (legalább elméletben) el tudjuk fogadni, akkor fogadjuk el a másikat is. és itt kezdődik az érdekes rész. utána hogyan történt?
1) Isten megteremtett szépen mindent / intelligent design.
2) az anyag egyszer csak összeugrott a vízben és osztódott, utána kimászott a partra, majd a dinoszauruszok és madarak és így lett szépen lassan ember - csak úgy, az anyagból.
Member
Gold: 69.85
Sep 19 2012 02:26pm
Quote (TassassinHc @ 19 Sep 2012 22:22)
aláírom! a szkepticizmus jó és hasznos dolog.

hawking nem tudja elfogadni, hogy nyomorék. --> nincs isten, mert ha lenne, akkor nem lenne nyomorék.
amit fentebb is írtam:
hogy anyagból lett anyag az egy cseppet sem logikusabb, mint az, hogy
Istent nem teremtette senki, Ő kezdet nélküli.

ha az egyiket (legalább elméletben) el tudjuk fogadni, akkor fogadjuk el a másikat is. és itt kezdődik az érdekes rész. utána hogyan történt?
1) Isten megteremtett szépen mindent / intelligent design.
2) az anyag egyszer csak összeugrott a vízben és osztódott, utána kimászott a partra, majd a dinoszauruszok és madarak és így lett szépen lassan ember - csak úgy, az anyagból.

A többit figyelmen kívül hagyom, mert nem érdekel annyira az egyedfejlődés témája, hogy értelmes véleményt tudjak megfogalmazni az intelligent design vs sejtfejlődés témában, őszintén szólva el sem olvastam a cikket, csak a címét, talán majd egyszer.
Member
Gold: Locked
Sep 19 2012 02:26pm
Quote (Baleee @ Sep 19 2012 09:26pm)
http://www.myfacewhen.net/uploads/4503-chatroulette-call-me-maybe.png

A többit figyelmen kívül hagyom, mert nem érdekel annyira az egyedfejlődés témája, hogy értelmes véleményt tudjak megfogalmazni az intelligent design vs sejtfejlődés témában, őszintén szólva el sem olvastam a cikket, csak a címét, talán majd egyszer.

ez ki ez
Member
Sep 19 2012 02:27pm
Quote (A122 @ 19 Sep 2012 22:26)
ez ki ez

Random ember, ez csak egy reakciokep volt a kiemelt reszre. Linkben is latod: mfw.
Member
Gold: 3.03
Sep 19 2012 02:36pm
Quote (Baleee @ 19 Sep 2012 22:26)
http://www.myfacewhen.net/uploads/4503-chatroulette-call-me-maybe.png

olvass egy keveset hawkingról, a feleségéről, a rokonairól... és nézz róla 1-2 interjút.
Member
Sep 28 2012 06:19am
Quote (Baleee @ 18 Sep 2012 22:43)
Éles váltás!

Na de az egészséges életmód nem csak a fizikai test egészségéről, fejlesztéséről és fenntartásáról, hanem az elme fejlesztéséről is szól, erre itt ez az n1 oldal:
https://www.coursera.org/courses

Neves egyetemek, neves profjai tartanak free előadásokat különböző témákban, fel lehet rá iratkozni, quizeket kell kitölteni, hogy tovább haladhass az adott órában végül pedig kapsz érte egy jelkép értékű certificatet. Van pár érdekes, ugyanúgy, mint ha egyetemen lennél jelentkezni kell rá, mailben kapsz infókat róla, hogy mikor indul, mikor van lecture, stb.

Felvettem a Introduction to Mathematical Thinking nevű tárgyat pl, ez már fut. Az a csávó tartja, aki a Numbers behind Numb3rs könyvet is írta, meg asszem a sorozat egyik matematikus tanácsadója is volt.
http://www.youtube.com/watch?v=YFs06zgBfMI

Akkor bumpolom a topicot egy másik hasonló oldallal:
http://ocw.mit.edu/index.htm

Kicsit több anyag van fent itt, mint courseran, de mivel ez az MIT-hez tartozik így nyilván csak ő előadásai lesznek fent.Van amit érdemes megnézni/hallgatni itt is, eddig csak pár Phys és Math előadást néztem meg, szaknyelv miatt néha még nem értek mindent, de amúgy ez is igen csak gg oldal.
Member
Member
Gold: 0.00
Warn: 10%
Oct 2 2012 10:56am
minden nap egy gerizd fokhagyma a rendőrt távol tartja!
Member
Oct 3 2012 01:24am
Btw en amikor erzem mar elore, hogy be fog baszni a betegseg, ha nbem csinalok valamit, akkor elkezdem zabalni kb 2 naponta a soskat es akkor nem basz meg.
Member
Gold: 343.00
Oct 3 2012 01:30am
Quote (Baleee @ Oct 3 2012 07:24am)
Btw en amikor erzem mar elore, hogy be fog baszni a betegseg, ha nbem csinalok valamit, akkor elkezdem zabalni kb 2 naponta a soskat es akkor nem basz meg.

már túl sok jót hallottam erről a sóskáról, kezd érdekelni :d
bár az az igazság, hogy mellé egészségesen is kellene élni, egymagában nyilván nem tesz csodát

mindig unokanővérem jut eszembe aki kövér és mindig diétákkal próbál lefogyni de mellé meg nem mozog semmit, pedig nyilván úgy lenne értelme meg hatása.. bár a diéta nem írja elő
Go Back To Magyar Topic List
Prev1202122232429Next
Add Reply New Topic New Poll