Quote (jspogmg @ Sat, May 30 2009, 09:05am)
amíg nincs rá bizonyíték hogy létezik a valami amit Isten-nek hívunk addig nem fogok benne hinni

Jó a problémafelvetés: Isten létét konkrét természettudományos módszerekkel falszifikálhatóan bebizonyítani természetesen nem lehet, de én megfordítom:
ARRA SINCS SEMMIFÉLE BIZONYÍTÉK, HOGY ISTEN NEM LÉTEZIK! Amíg valaki konkrét természettudományos módszerekkel falszifikálhatóan be nem bizonyítja, hogy Isten NEM létezik, én hinni fogok benne!
Az Istent bizonyítékokkal keresni semmi értelme! Mint már azt leírtam korábbi kommmentjeimben, az Istennel a személyes szeretetkapcsolat a döntő! Semmi értelme hinni Istenben, ha valaki nem szereti is őt egyben! Az Isten ismeretére nem objektív bizonyítékokon keresztül juthatunk el, hanem szubjektív, személyes élményeken keresztül. Ezek a vallásos Istenélmények a döntőek, amikor a Teremtő, Gondviselő, Mindentudó, Mindenható Istennel ténylegesen kapcsolatba kerülünk. Senkit nem érdekel, hogy van-e Isten. Inkább az az érdekes, hogy ha egyáltalán létezik, akkor mi a közünk hozzá!