Quote (CyberPunk666 @ Aug 14 2013 01:44pm)
Én úgy tudom, hogy a finn rendszer az egyik legjobbnak tartott a világon, mindig elöl végeznek a PISA felmérésekben, ott elég sok az egyéni foglalkozás. Nincs pl valamelyik osztályig bukás, hanem akkor egy különóra keretében foglalkoznak mindenkivel. Ez a tagoltság azt hiszem később is megmarad, de a finn barátnőd biztos jobban el tudja mondani. Én csak ilyen összehasonlításokban olvastam az ottani rnedszerről.
ofc, most megkédeztem erről a feladatról és mondta h most jönnek a vizsgák és csak előszedték őket régről
Egyébként y, ha pl korrepetálás kell egy gyereknek, akkor odamegy a tanárhoz, és suli után foglalkozik vele, az iskola fizeti
Meg nem úgy van az utolsó év mint itt, hogy szopás, aztán az összes érettségi egyszerre, hanem minden 2. hónapban új órarendet kapnak, és obv minden 2. hónap végén(egyes tantárgyakból csak 1 hónap) "érettségi"
Pl augusztus 13án kezdődött a suli, september 14én lesz töri és svéd érettségije, onnantől azok a tárgyak offosak
persze közben is vannak tantárgyak(a főbbek, matek, nyelvtan[irodalmuk nincs]) amikből kisebb tesztek vannak minden 2. héten