Quote (ZaturekManfred @ Mar 3 2015 11:20am)
Ne csodálkozz azon, hogy kiégett a D3, amikor 2 hónap alatt szétbotolták az egészet. Az AH pedig szerintem alapból olaj volt a tűzre, mert a totál fanatikusokon kívül senkit nem a game érdekelt, hanem az hogy pénzt szerezzen (vagyis hiába volt kezdetben nagy a játékos bázis, nagy részük csak pénzt harácsolt). Szerintem nagyon rosszul közelítették meg az egészet, pedig alapvetően elég sok minden adott volt a sikerhez, jó történet, jó grafika, irányítási rendszer stb. A probléma egy részről a hozzászólás elején említett "vadkapitalizmus", másrészt meg az, hogy azok, akik a belance-ért feleltek, vagyis ide-oda tologatták a számokat az adatbázisban, teljesen inkompetensek voltak és gyakorlatilag az összes patch arra ment ki, hogy a bejelentett csalásokat/exploitokat megszüntessék, és helyettük generáljanak újakat. Az első két év gyakorlatilag egy open beta-test volt, aminek a végére (RoS) teljesen átszabták a játékot, és a legtöbb vásárló - teljesen jogosan - csalódott. Nem rossz a RoS, de ez már nem Diablo.
A személyes véleményem az, hogy ha meghagyták volna azt ami a D2 erőssége (ami miatt 15 éve játszanak vele), például a pvp (ami teljesen alap, de mégis működik), trade, skillrendszer, tárgy-generálás, offline játék lehetőség és aláteszik a felturbózott grafikát, történetet (ami szerintem teljesen jó Blizzard-minőség) stb, akkor még mindig jobban jártunk volna, mint ezzel.
Ezzel teljesen egyetertek, a mai napig ha megnezem a sok evvel ez elotti d3 promo videot, ahol a vd a petre rakja a swarmot es az terjeszti, a siege beast meg kettetepi a karaktert ha rosszul pozicionalsz akkor csorog a nyalam
De nem lehetett, mert " tul nehez" lett volna, nemreg valami ilyet irt az egyik blizzes h "a kovi jatek olyan konnyen kezelheto lesz h a nagyanyam jatszani tudna vele" - ez eleg sokat elarul arrol hogy merre halad a jatekfejlesztes naluk
A botokrol meg annyit, hogy egy blizzard szintu ceg szerintem nem engedhetne meg maganak, hogy gyakorlatolag semmilyen csalas ellen(sok ellen a mai napig) nem vedett jatekot adnak ki aztan csodalkoznak hogy mi van
GGG(poesok) alapbol ugy csinaltak meg a jatek alapjat, hogy minden kis (2-5 naponta 1 megas fixek) alkalmaval valtoznak az offsetek(pozociok a jatekban) igy a botok pathfindingje meg barmilye el lett lehetetlenitve, a mai napig folyamatos manualis patcheles kell a botnak hogy mukodjon es erre jon meg ra a kibaszott jol megirt hearthbeat wardenjuk, ami meg elkapja a csalasok jo reszet
Es akkor gondolj bele a penzbeli kulombsegekbe a ket cegnel, miert a szazad annyi penzbol gazdalkodoknak van eszuk?