Quote (josheide @ Mar 28 2014 11:15am)
Amugy eleg jol osszefoglaltad a problemat.
Ha a borton nem eleg visszatarto ero, akkor szigorubb bortonbuntetesekre van szukseg, esetleg a bortonokben valami hasznos, kepzettseget nem, vagy csak kevesbe igenylo munkara, amivel termelnek valamit a rabok es nem nyaralnak.
A buntetesek szigoritasa csak azokra az allampolgarokra hat ki akik szinten nem tartjak be a torvenyeket.
A szuletesszabalyozas konkretan nem demokratikus eszkoz, de megfelelo adopolitikaval, segelyrendszerrel el lehet tantoritani a szegenyebb retegeket a gyerekvallalastol. (esetleg ingyenes fogamzasgatlas)
A vicc az, hogy a Jobbik tenyleg ilyen es ehhez hasonlo otletekkel kampanyol, csak minden jo otletukre 10 rossz otlet es 100 radikalis tamogato jut aki inkabb napalmot dobna a ciganyokra.
a fogamzásgátlás résszel kapcs: a cigány férfiak többsége elvből nem használ gumióvszert, mert nem menő xD viszont a cigány nők esetében fennáll a veszély, hogy nem fogják beszedni rendesen a tablettát, vagy egyáltalán nem, mert elfelejtik, nem veszik komolyan stb.
segélyrendszer adópolitika: ebben van némi ráció, de az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az eddigi kormányok inkább elkényeztették a romákat, ha ez radikálisan megváltozna, szavazókat veszítenek, ezt pedig nem vállalják be. szerintem mind az mszp mind a fidesz homokba dugta a fejét, egyikük sem mert érdemben foglalkozni a cigánysággal.
viszont hallottam olyan településekről, ahogy jobbikos polgármester van, a segélyezés pedig különféle feltételekhez van kötve, és működik - közmunka, iskolába járjon a gyerek, tisztán tartsa a házat és az udvart - és nem olyan rossz ez.
ami pedig a börtönöket illeti: valóban le kellene foglalni a rabokat, dolgozzanak, fáradjanak el, és akkor talán nem vágynak majd vissza a luxusba
valamelyik postodban említetted, hogy kevés a kapacitása a börtönöknek - én ezzel nem értek egyet, börtönöket pillanatok alatt fel lehet húzni, építsék fel maguk a rabok. sőt, iskolákat is építhetnek vagy parkokat, ha van mellettük megfelelő felügyelet.