Quote (Anarkin @ Mar 30 2021 10:23am)
fenti kapcsan
meg ugye bejon az is, h elhiszi-e az illeto amit mond
nem kell valaminek igaznak lennie, eleg ha kiallitasz valakit akinek igaz, es o mondja el :]
jogos, TwoMinutesPaper ( Zsolnai-Fehér Károly ) alapján jött az ötlet, ott elég vad ötleteket szoktam látni.
Quote (Karan2_Returned @ Mar 30 2021 10:46am)
Eleg sok nehezsegeket latok ebben, mind technikai es szervezesi szempontbol.
Ha mindent magatol kene eldöntenie az AI-nak, akkor a szobeli anyagbol szöveget kell csinalnia, ez a technologia nem tökeletes de mar nagyjabol megvan. Szerencsere a magyar nyelv pont jo ilyen szempontbol.
A szövegböl ki kell szedni az allitmanyt, ez mar problemasabb, de ez is megoldhato.
Erröl az allitmanyrol el kell tudnia dönteni, hogy igaz-e. Itt kezdödik a problema. Ha Orban Viktor azt mondja hogy ö Budapesten lakik, akkor könnyü megallapitani hogy igazat allit-e, de ha annyit mond hogy Magyarorszag jobban teljesit, akkor az mar nem egyertelmü. Tegyük föl valaki vegigmegy Orban összes beszeden, es manualisan megallapitja, hogy melyik kijelentesei voltak igazak, es melyikek nem.
Ezzel kapcsolodoan jön is a következö problema, honnan szerzel eleg video- es hanganyagot, ahol az ember egesz teste jol lathato?
A testbeszed olyannyira egyedi, hogy arrol a konkret politikusrol kell gyüjtened eleg anyagot elöre, hogy pontosan meg tudd allapitani.
A videoanyagbol meg ki kell szürni a testbeszedet, erre is vannak libraryk, de nem hiszem, hogy olyan pontos hogy meg tudna allapitani, hogy peldaul valaki hazudas közben kicsit balra billenti a fejet.
Ha ez meg is lenne, akkor össze kene kötni a hanganyagban szereplö allitasokkal, es ez alapjan egy matrixban kiertekelni, hogy mennyi esellyel igaz egy kijelentes.
TL;DR; Lehetseges lenne megvalositani egy ilyesmi programot, de nem tartom valoszinüleg, hogy akarki öneröböl ravetemedne. Ha vis fele titkosügynököknek keszülne allami penzböl, akkor el tudom kepzelni akar most is.
én első körben leginkább testbeszédre gondoltam, persze lehet álcázni, de ehhez nagyon zsigerből kell a legtöbb politikusnál nagyon észre lehet venni, mikor hazudik az adott személy ( kedvencem Gulyás, széttárt kéz, bamba fej )
Quote (Coolface @ Mar 30 2021 11:08am)
Allan Pease - Barbara Pease: A testbeszéd enciklopédiája
annak akit erdekel a testbeszed, sok furcsa dolgot allitottak itt rola (topicban)
Alap, yt-n van még erről rengeteg anyag