d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Kikre Fogsz Szavazni 2014 Aprilisaban? > Szavazz Vagy Meghalsz
Prev1203204205206207237Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 33,265.80
Mar 27 2014 11:47am
Quote (Inakwo @ 27 Mar 2014 18:44)
ez igy van

én abban amugy hinnék hogy esetleg a következő generációkat lehetne változtatni de a jelen problémájával is kell foglalkozni.

És szerintem ezeket az embereket csak valami nagyon komoly visszatartó erő tudná megfékezni.

Igen, szigorubb bortonbuntetesek, esetleg x csapas torveny (bar ez nem valt be tul jol Amerikaban se). En el tudnek fogadni egy szigorubb jogrendszert Magyarorszagon, plane ha mondjuk kozben egy csomo drogot legalizalnanak, ezzel eroforrasokat felszabaditva, es a rendorok se a jardan biciklizokre vadasznanak hanem az igazi bunozokre.
De a Magyar Garda es tarsai nem megoldas. Az eroszak monopoliumat az allam kezeben kell hagyni.
Member
Gold: 0.00
Mar 27 2014 11:49am
Quote (Inakwo @ 27 Mar 2014 18:44)

nagyjábol te is bagózol arra amit én mondok csak a saját gondolataidat irogatod

nem, te sztorizol tíz sort, majd leírod egy mondatba, hogy szerinted le kéne vágni a kezüket. majd mikor válaszolok erre, hogy ez nem jó megoldás, leírod, hogy leszarod amit írok, majd megkérdezed, hogy van-e velük sztorim
rendben
Member
Mar 27 2014 11:51am
Quote (tevetava @ 27 Mar 2014 18:49)
nem, te sztorizol tíz sort, majd leírod egy mondatba, hogy szerinted le kéne vágni a kezüket. majd mikor válaszolok erre, hogy ez nem jó megoldás, leírod, hogy leszarod amit írok, majd megkérdezed, hogy van-e velük sztorim
rendben

Amugy tenyleg kicsit ignoralod a kerdeset (gondolatmenetet).

Szerinted kellenek szigorubb buntetesek, mint amit jelenleg a BTK eloir?
Member
Gold: 2,366.74
Mar 27 2014 11:53am
Quote (josheide @ 27 Mar 2014 18:47)
Igen, szigorubb bortonbuntetesek, esetleg x csapas torveny (bar ez nem valt be tul jol Amerikaban se). En el tudnek fogadni egy szigorubb jogrendszert Magyarorszagon, plane ha mondjuk kozben egy csomo drogot legalizalnanak, ezzel eroforrasokat felszabaditva, es a rendorok se a jardan biciklizokre vadasznanak hanem az igazi bunozokre.
De a Magyar Garda es tarsai nem megoldas. Az eroszak monopoliumat az allam kezeben kell hagyni.

Az a baj hogy én ennyire nem vagyok otthon se a politikában se a jogrendszerben

Én egyszerű középszerű polgárként csak azt szeretném hogy ne a putris embernek kelljen már a javaimat termelnem.

Illetve a saját tulajdonomat megvédhessem bármi áron, mert nem azért gürcől az ember hogy utána valami jött-ment senkiházi nyugodt szívvel ellophassa.

Nem gondolnám hogy ez akkora kérésnek kéne lennie a 21. században...
Member
Mar 27 2014 12:00pm
Quote (Inakwo @ 27 Mar 2014 18:53)

Én egyszerű középszerű polgárként csak azt szeretném hogy ne a putris embernek kelljen már a javaimat termelnem.

Illetve a saját tulajdonomat megvédhessem bármi áron, mert nem azért gürcől az ember hogy utána valami jött-ment senkiházi nyugodt szívvel ellophassa.

Ezzel 1000%-ban egyetertek,es eszem agaban sincs a tolvajokat vedeni.
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Mar 27 2014 12:04pm
Quote (tevetava @ 27 Mar 2014 18:49)
rendben

azt tényleg le kéne, ha már itt tart valaki

csak éppen másik oldalról meg azt fejtegetik hogy ez életmód kérdése hogy ilyen lesz valaki, ami igaz

szóval itt inkább elbeszélés van egymás mellett :D
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Mar 27 2014 12:06pm
Quote (Inakwo @ 27 Mar 2014 18:53)

erről egy vicces dolog, hogy valakinek lopták a borát, ő megmérgezte és meghalt az illető (aki lopott)

> elítélték akitől loptak
> én is megmérgeztem volna a fenébe az egészet.

This post was edited by Anarkin on Mar 27 2014 12:06pm
Member
Gold: 3,747.73
Mar 27 2014 12:08pm
Quote (Anarkin @ Mar 27 2014 07:06pm)
erről egy vicces dolog, hogy valakinek lopták a borát, ő megmérgezte és meghalt az illető (aki lopott)

> elítélték akitől loptak
> én is megmérgeztem volna a fenébe az egészet.

magyarország/10
de ez kétélű dolgo egyébként, amerikában lelőheted azt aki a kertedbe szark meg tök könnyű fegyvert tartani
>közben meg amerikából jön a legeslegtöbb hír hogy diákok mészárolnak diákokat meg ilyenek
Member
Gold: 0.00
Mar 27 2014 12:11pm
Quote (josheide @ 27 Mar 2014 18:51)
Amugy tenyleg kicsit ignoralod a kerdeset (gondolatmenetet).

Szerinted kellenek szigorubb buntetesek, mint amit jelenleg a BTK eloir?

azért nem beszélek erről a részéről, mert fogalmam sincs.
nem tudom, mi van a btk-ban, és hogy mi a jelenlegi gyakorlat. csak azzal próbálok meg vitatkozni, hogy néhányan itt a ló túloldalára esnek, mikor olyanokat írnak, hogy "mi baj lenne, ha kiirtanánk az összeset?", meg hogy "le kéne vágni a kezüket".

de tegyük fel, hogy szigorítjuk a btk-t: vagy nagyobb pénzbüntetés, vagy börtön, vagy közmunka - vagy mit lehet még kiszabni?
pénzbüntetés: igazából nem érsz vele el semmit szerintem, vagy összelopja a büntetésre is a pénzt, aztán legközelebb okosabban csinálja. az tuti, hogy ettől nem fog elkezdeni dolgozni
börtön: király, még priusza is lesz az elítéltnek, meg rosszabb esetben kigyúrja magát, és mikor kijön, ugyan onnan folytatja, lop, öl, terrorizál. és még kurva sok pénzbe is kerül az államnak
közmunka: ez acculy nem is lenne hülyeség

kérdés: elrettentené-e őket a további bűnözéstől egy szigorúbb btk? valószínűleg igen (de még mindig nem vagyok szociológus), de hosszú távon nem hiszem, hogy megoldást hozna

Member
Gold: 1,630.69
Mar 27 2014 12:12pm
Quote (tevetava @ Mar 27 2014 06:44pm)
oké, és mindegyikben kialakult a lopás gén? vagy mi?

Kisebb az agyi kapacitasuk, ezert többször fordulnak eröszakhoz a problemak megoldasara. Ha valamit meglat ami tetszik neki, akkor elveszi, mert bele se gondol a következmenyeibe. Ugyan ebböl az okbol kifolyolag rosszabb allast szereznek (mar ha dolgoznak egyaltalan), esz nelkül szaporodnak, es a vegletekig rosszabitjak a sajat helyzetüket. Kicsit tulzott pelda, de olyan, mint ha majmokat probalnal beintegralni emberek köze.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1203204205206207237Next
Add Reply New Topic New Poll