d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Kikre Fogsz Szavazni 2014 Aprilisaban? > Szavazz Vagy Meghalsz
Prev1202203204205206237Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 0.05
Mar 27 2014 02:41am
néhány hónappal ezelőtt a diószeghyn volt dolgom, sétálgattam jött velem szembe egy 20 év körüli cigány artikulátlanul üvöltve. gondoltam szegénynek biztos fájdalmai vannak és így tudja csak kifejezni, odamentem hát jó magyar ember lévén megkérdeztem tőle mi a gond. tovább üvöltött így még jobban megsajnáltam, gondoltam adok neki egy kis pénzt. közben két másik társa is odajött, rajtuk is láttam, hogy mennyire szánni való teremtményei istennek. szerencsére őket már meg sem kellett kérdeznem mire van szükségük, elvették maguktól a pénzt, kabátot és cipőt, legalább nem fáznak többé szerencsétlenek. azután jól megrugdostak, ami arra engedett következtetni, hogy lám, máris milyen jó kedvük lett. így kell ezt csinálni! nem kell bántani a szegény cigányokat, ha segítesz és meghallgatod, akkor emg fogják hálálni bizony xd
Member
Gold: 1,630.69
Mar 27 2014 09:35am
Quote (josheide @ Mar 27 2014 09:19am)
TL;DR a cigányok nem azért nem integrálódnak, mert nem akarnak, hanem a társadalmunk struktúrális és történelmi sajátosságai akadályozzák meg őket a mélyszegénységből való kitörésben.

Minden orszagban ahol jelentösebb szamban elöfordulnak a ciganyok utaljak öket, es nem ok nelkül. Egyebkent ha egy cigany nagyon akar integralodni, akkor sikerül neki. Szamomra az sem kifogas, hogy szegeny közegben nönek fel - a szegeny emberek szerintem atlagban becsületesebbek is mint a gazdagok.
Member
Gold: 2,366.74
Mar 27 2014 11:08am
Quote (tevetava @ 27 Mar 2014 01:20)
Ne érts félre, én is úgy vélem, hogy aki bűnös, az bűnhődjön. De a legfőbb cél nem az, hogy az embereket megbüntessük, hanem hogy elérjük azt, hogy belássa az emberek nagy része, hogy azzal, hogy ilyeneket tesznek, ártanak maguknak és közösségüknek is.

És legfőképp ezért butaság szimpatizálni a jobbikkal, mert elég könnyű belátni, hogy a keménykezűség csak feszültséget és konfliktusokat szít, és rájössz, hogy sokkal békésebb módja a bűnmegelőzésnek az emberekkel való párbeszéd, és a rendszeres bűnözők integrálása a társadalomba. Igen, ez sokkal több pénz és erőfeszítés, mint levágni a kezét annak, aki mondjuk lop, de ezt hosszú távon nem lehet máshogy.

A probléma az, hogy eddig az ég világon senki nem nyúlt ehhez a kérdéshez hozzá látványosan, vagy politikai vagy gazdasági érdekből (és valószínűleg még jó ideig nem is fognak). De csak hogy egy példát hozzak a jelenlegi kormányzásból: a hajléktalanok kitiltása a közterületekről nem szünteti meg a hajléktalanságot, hanem eltakarja, és törvény előtt felelőssé teszi azokat, akik ilyen sorsra jutottak. Ez nem megoldás, hanem kamu, ráadásul összeugrasztja az embereket. A jobbik ilyen, és ehhez hasonló megoldásokat sugall, csak tízszer nagyobba, és tízszer durvábbakat.

Az, hogy a cigányság jelentős része deviáns életvitelt folytat nem a genetikájukból, vagy a bőrszínükből fakad, hanem abból, hogy nem lettek rendesen integrálva a társadalomba, és abból, hogy iszonyatosan képzetlenek, és emiatt szegények. És erre megint csak nem az a megoldás, hogy levisszük az iskolakötelezettség korhatárát 16 évre, nem is értem, ez ki az istennek az ötlete volt.

Én értek mindent.

Neked volt már hasonló problémád mint amiket én leírtam?

Csak kíváncsiságból, mert ha volt akkor még mindig nem értem hogy lehet ekkora szivárványt hányni.
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Mar 27 2014 11:19am
Quote (Inakwo @ 27 Mar 2014 18:08)
Én értek mindent.

Neked volt már hasonló problémád mint amiket én leírtam?

Csak kíváncsiságból, mert ha volt akkor még mindig nem értem hogy lehet ekkora szivárványt hányni.

akkor sem genetikai..
Member
Mar 27 2014 11:28am
Quote (Anarkin @ 27 Mar 2014 18:19)
akkor sem genetikai..

leszarom hogy mi, én jelen esetben arrol beszélek hogy a környékünkön kb azt csinálnak amit akarnak és más amiért melozik ők simán ellopják

szarok én rá hogy mi bajuk de legszivesebben komolyan a kezüket vágnám le a picsába és ebben semmi tulzás nincs

nem vagyok egy agresszív ember de amikor látom hogy amiért más megdolgozik és azt simán lenyúlja olyan ember aki semmit nem csinál életében csak lop akkor elönti az agyamat a szar...

és itt beszélhetünk állatokról, fémről, értéktárgyakról vagy csak szimplán beléd kötnek és megvernek...kurvára nem tudok azon agyalni hogyan kellene az ilyen embert beilleszteni a társadalomba.
Member
Gold: 1,630.69
Mar 27 2014 11:34am
Quote (Anarkin @ Mar 27 2014 06:19pm)
akkor sem genetikai..

Sok generacion at valo verfertözes genetikai visszafejlödest is okoz.
Member
Gold: 33,265.80
Mar 27 2014 11:34am
Quote (Inakwo @ 27 Mar 2014 18:28)
leszarom hogy mi, én jelen esetben arrol beszélek hogy a környékünkön kb azt csinálnak amit akarnak és más amiért melozik ők simán ellopják

szarok én rá hogy mi bajuk de legszivesebben komolyan a kezüket vágnám le a picsába és ebben semmi tulzás nincs

nem vagyok egy agresszív ember de amikor látom hogy amiért más megdolgozik és azt simán lenyúlja olyan ember aki semmit nem csinál életében csak lop akkor elönti az agyamat a szar...

és itt beszélhetünk állatokról, fémről, értéktárgyakról vagy csak szimplán beléd kötnek és megvernek...kurvára nem tudok azon agyalni hogyan kellene az ilyen embert beilleszteni a társadalomba.

Valahogy el kene tantoritani az ennyire nyomorultakat a gyerekvallalastol, es idovel lecsokkenne a problema merete. De ezeket az embereket konkretan megvaltoztatni nem fogod tudni.
Member
Gold: 0.00
Mar 27 2014 11:43am
Quote (Inakwo @ 27 Mar 2014 18:28)

jó, hát azzal nem lehet vitatkozni, hogy leszarod amit mondunk
Member
Mar 27 2014 11:44am
Quote (josheide @ 27 Mar 2014 18:34)
Valahogy el kene tantoritani az ennyire nyomorultakat a gyerekvallalastol, es idovel lecsokkenne a problema merete. De ezeket az embereket konkretan megvaltoztatni nem fogod tudni.

ez igy van

én abban amugy hinnék hogy esetleg a következő generációkat lehetne változtatni de a jelen problémájával is kell foglalkozni.

És szerintem ezeket az embereket csak valami nagyon komoly visszatartó erő tudná megfékezni.

Quote (tevetava @ 27 Mar 2014 18:43)
jó, hát azzal nem lehet vitatkozni, hogy leszarod amit mondunk

nagyjábol te is bagózol arra amit én mondok csak a saját gondolataidat irogatod

This post was edited by Inakwo on Mar 27 2014 11:45am
Member
Gold: 0.00
Mar 27 2014 11:44am
Quote (Karan2_Returned @ 27 Mar 2014 18:34)
Sok generacion at valo verfertözes genetikai visszafejlödest is okoz.

oké, és mindegyikben kialakult a lopás gén? vagy mi?
Go Back To Magyar Topic List
Prev1202203204205206237Next
Add Reply New Topic New Poll