d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Mennyit Keresel
Prev119202122Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 35,350.00
Jun 22 2022 09:00am
Quote (Smat @ Jun 22 2022 03:59pm)
5. eve vagyok mar itt, nincs mar szinte kulfoldi munkas, minden szektorban hiany van. lel hat jo ha szerinted csak kirakatember vagyok. Savanyu rici fasza vagy wut? 35k penzt kapok pekingben az elso munkamert, 10-et meg egy part time meloert. Tomve vannak a csoportok 35k koruli alasokkal. Nagyon szivesen megmutatom a bankszamlamra erkezo penzeket hogy elhidd.

te mondtad hogy 2.5m nettot kapsz consultingert

erre joshitomi azt mondta nekem hogy vannak ilyen emberek kinaban akiket azert alkalmaznak hogy uljon 1 feher ember a meetingen ezért mondtam hogy kirakatember vagy mivel aszittem ezt csinalod

Quote (Jancsipapa @ Jun 22 2022 04:02pm)
:D

és jön is a szokásos agresszív acsarkodás

magadbol indulsz ki?
Member
Jun 22 2022 09:04am
Quote (Smat @ Jun 22 2022 04:29pm)
N, csak triggerel hogy mateka kina kozeleben sem jart de dobalja a hulyesegeket minden iranybol, ilyen atlagfizetes, olyan kirakatember, ennyi vegtelen penz. Az atlag pekingben 10-15k korul mozog egy kinainak, de ahol en eltem majdnem 4 evig eszakon, meg a fele se. Kulfoldieknek szinten, pekingben 25-45k kozott, videken 10-20k korul van. Pekingben a lakasom “csak” 9k rmb havonta es nem a rozsadombon lakok hanem a 4. gyuru szelen Haidian keruletben, a vilag faszan konkretan.

Ugyis az lesz hogy 2-3 oldal mulva bedobja hogy hehe jk nagy trollkodasok haha vicceske.

te irtal csusztatasokat ami miatt az egesz sztori hihetetlen tier faszságként jött le szal nemtom mér kell igy besirni ha valaki kerdore vonja hogy mégis hogyan keresel kinaban svajci senior developer fizetest

de amugy meg mar megbeszeltuk messengeren szal w/e

Member
Jun 22 2022 09:08am
akit erdekel hogyan jon ki a svajci developer fizu:

smatnak 2 allasa van, es a tanari allasert jelenleg irrealisan sokat fizetnek kinaban mert a legtobb expat hazament a covid alatt

gondolom ha ezt kiszagoljak az emberek akkor nem sokáig fog igy maradni de amugy gz smatnak bejott az elet
Member
Gold: 5,302.77
Jun 22 2022 09:18am
Quote (WolfgangAmadeusMozart @ Jun 22 2022 05:08pm)
akit erdekel hogyan jon ki a svajci developer fizu:

smatnak 2 allasa van, es a tanari allasert jelenleg irrealisan sokat fizetnek kinaban mert a legtobb expat hazament a covid alatt

gondolom ha ezt kiszagoljak az emberek akkor nem sokáig fog igy maradni de amugy gz smatnak bejott az elet

T4i
Member
Gold: 80.00
Jun 22 2022 09:34am
erdekes
Member
Gold: 1.00
Jun 22 2022 10:00am
A hays guide és a hasonlók igazak, valódi adatokkal dolgoznak és fedik a valóságot, egyes ritka esetekben lehet torz a kicsi minta miatt (pl MLE lehet a pozíciót se találták ki 5 éve), de alapvetően a nem extrém ritka stackeknél pontos.
Csak nem azt jelenti, hogy a fejlesztők ennyit keresnek, mert nem is ezt méri.

A hays guide az előző évben munkahelyet váltó emberek statisztikája. Azoké, akik általában +10-30% extra fizetésért frissen találtak új munkahelyet, hogy ők mennyiért helyezkedtek el.
Akiket nem mér, azok a 2-3-4-10+ éve egy helyen dolgozók, az évi 3% emelésükkel, és ők vannak messze többségben.

Tehát a hays guide nem a fejlesztők átlagfizetését méri, hanem a most váltókét, ami nyilván jóval magasabb.
Van külön nagyon drága pénzes guide is cégeknek, ahol a többi cég átlagfizetését (összesítve cégtípus szerint ofc) lehet megvenni, de ezt nem hozzák nyilvánosságra.

A hays guide elsősorban azt jelenti, hogy mennyit kereshetnél, ha most váltanál. Mennyit mondj, ha éppen interjúzol.

Az évek óta általános trend, hogy a többség eltölt 2 évet a munkahelyén és úgy mennek fel a bérek, hogy az újat szinte annyiért veszik fel, mint azt aki 2 éve ott van, ha mimóza, akkor meg kevesebbet is kap, mint az új.
A fizetések eléggé össze vannak torlódva.

Nyilván nem reprezentatív, de én mindig a hays guide szerint kerestem még kevés váltással is, és most is aszerint kapok, meg a legtöbb barátom is, akinek tudom a fizetését. Váltáskor általában megkapom a tetejét, aztán kicsit lassabban emelkedik, mint a guide.
Van olyan kollégám, aki elmondta, hogy 700-t keres 2 év tapasztalattal. Bármikor 5 perc alatt találnék neki 1M+ pozíciót, de mindig van valami kifogása, hogy miért jó egy szar projekten szar fizuval a mérnökdiploma ellenére.
(nyilván nem csak a pénz számít, SŐT, de a projekt is szar, ezek nála kifogások, és ilyen a munkavállalók többsége. Én csak azért tolom itt, mert emellett tudom tolni a matematikus diplomát, de utána azonnal lelépek)
Volt félig-meddig tanítványom bootcampnél, aztán 800-zal kezdett az első helyén.

+az epam híres arról, hogy az átlag alatti bérekkel operál. (ettől még lehet persze nagyon jó hely, csak őket nézve tényleg hihetetlennek tűnhet a hays)

This post was edited by CyberPunk666 on Jun 22 2022 10:12am
Member
Gold: 1,780.00
Jun 22 2022 10:49am
Hays az csak ilyen zsidó átbaszás, hogy aki megnézi az alapján direkt kevesebbet kérjen, mint amennyit a munkája ér. Csak a saját területemen tudok nyilatkozni, de lehetetlennek tartom, hogy azok a fizetések valósak. Most ránéztem és az én 20%-kal többet kapok most, mint ami ott a legmagasabbnak van írva. Másoktól is hallottam már hasonlót
Member
Gold: 1.00
Jun 22 2022 11:06am
Quote (Ethreain @ 22 Jun 2022 18:49)
Hays az csak ilyen zsidó átbaszás, hogy aki megnézi az alapján direkt kevesebbet kérjen, mint amennyit a munkája ér. Csak a saját területemen tudok nyilatkozni, de lehetetlennek tartom, hogy azok a fizetések valósak. Most ránéztem és az én 20%-kal többet kapok most, mint ami ott a legmagasabbnak van írva. Másoktól is hallottam már hasonlót

A kiadvany tavalyi szamokon alapul es extrem inflacio van.
Btw mi a teruleted?
Member
Gold: 80.00
Jun 22 2022 11:09am
Quote (CyberPunk666 @ 22 Jun 2022 19:06)
A kiadvany tavalyi szamokon alapul es extrem inflacio van.
Btw mi a teruleted?

hát nem pénzügyi elemző
Member
Gold: 0.00
Jun 23 2022 12:01am
Quote (Ethreain @ Jun 22 2022 06:49pm)

Nekem realisnak tunt

Bar azert tartom kicsit faszsagnak, mert fejlesztoknek nem lehet ilyen egyszeruen kategorizalni, hogy junior/medior/senior X (1 db programozasi nyelv) fejleszto
Szerintem a legtobb helyen a seggedet kitorolheted ha tenyleg csak 1 nyelvet ismersz es ennyi, innentol meg nem tul hasznos a kimutatasuk

Max arra jo imo, hogy ha nagyon a savod alatt vagy, akkor tudj rola

This post was edited by Antarai on Jun 23 2022 12:03am
Go Back To Magyar Topic List
Prev119202122Next
Add Reply New Topic New Poll