d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Kit Szeretnel Miniszterelnoknek? > A Kerdes Adott
Prev119202122Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 5,275.00
Oct 27 2013 05:35am
Quote (Senee @ 27 Oct 2013 13:23)
amúgy ezekről a faktorokról jut eszembe van ez a program SPSS statisztikai elemzö és az is ugy müködik hogy a sok meglévő adatot igy összetudjuk vetni vele, és kiadja a chi-squaret ami ha 0,5 v mennyi 0,05 alatt van akkor van összefüggés

egy obv példa összeveted a szült gyerekek számát meg a nemeket (ilyen adatbázist kell elképzelni, de am lehet talalkoztatok ti is vele mert kérdőivezés szakdoga etc ezzel kell kielemezni)
na szoval egyértelmüen az fog kijönni, hogy egyértelmüen csak a nök szülnek gyerekeket

ilyen volt pl az öngyilkossági statisztikák is, hogy összevonták korcsoportokat és akkor megnézték még nemekkel együtt is és kijött, hogy melyik korcsoportok milyen nemü tagjai között gyakoribb az öngyilkosság
az idősek után (akik bőven magasan vezettek) egyébként a 20-39 éves férfiak következnek

na azt akartam ezzel mondani, hogy az oktatás meg a debilség etc változokat is össze lehetne vetni vmilyen formában + sok más faktort belevéve pl. mennyit tölt az interneten vagy mivel tölti szabadidejét kérdés és akkor melyik opciot melyik csoport választja inkább a kibukott életképtelen debilek mivel foglalkoznak stb
jo kis pogram

és az a chi négyzet mutato azt a célt szolgálja, hogy kimutassa, hogy van-e szignifikáns különbség (még mielőtt azt mondanád, hogy te wowozol és debil vagy de nem minden wowos debil)
ez igy kihozza egy ilyen diagramban meg táblázatban, hogy hány százalék passzol ehhez és ehhez a változohoz amit te raksz be meg változtathatsz

a statisztika rejtelmeibe végképp ne menjünk bele, mert sírni fogok :D

tény, hogy sok adat áll rendelkezésre, de nagyon más átélni valamit, mint tanulni / olvasni róla
Member
Gold: 343.00
Oct 27 2013 05:43am
Quote (ReDEyeS @ Oct 27 2013 11:35am)

tény, hogy sok adat áll rendelkezésre, de nagyon más átélni valamit, mint tanulni / olvasni róla

csak az a baj teljesen felesleges összehasonlítani
statisztika kimutatja pl mi volt eredményes, hasznos, mi nem

az hogy az egyén, hogy éli meg nyilván attól függ kitől szopták épp el a pénzt vagy kit lőttek fejbe
de az egyéni dolgokat társadalmi egészre kivetíteni faszság
ha csak nem a sok egyéni negativ-pozitiv véleményt akarod összevetni az eredményesség valamilyen változójával

öreg kommunista élteti a régi rendszert mert párttag volt, együtt vadászott a kádárral és csorgattak neki is a mézből
akit meg agyonvertek meg leszartak az meg szidja
itt talan azt kene összevetni melyikből volt több, mi fejlődött, honnan és hogyan stb

megnézted amúgy azt a vidit
http://index.hu/video/2013/10/23/hosok_tere/

zászlós faszi

most srsly az MIT ÉL ÁT?!?!? X:D:XDXD mi a faszom játszodik le a fejébe vagy nem is tudom
az emberek mind-mind különbözöen élnek át dolgokat, azt kell vizsgálni, hogy melyik vélemény a legmarkánsabb, szignifikánsabb és utána meg jöhetnek a miértek
sztem
Member
Gold: 3,747.73
Oct 27 2013 08:59am
Én akkor és ott elveszítettem a bizalmamat/hitemet az ország és a nép cselekvőképességében amikor simán keresztül vitték a trafikmutyit
az ország amivel ezt meglehet csinálni az pusztulásra érett
Member
Gold: 33,265.80
Oct 27 2013 09:19am
Quote (Vismajor @ 27 Oct 2013 15:59)
Én akkor és ott elveszítettem a bizalmamat/hitemet az ország és a nép cselekvőképességében amikor simán keresztül vitték a trafikmutyit

De megis mit tett volna ellene barki is?
Member
Oct 27 2013 09:22am
Quote (josheide @ Oct 27 2013 04:19pm)
De megis mit tett volna ellene barki is?

Nálam sokkal okosabb és karizmatikusabb embereknek lenne a dolga erre a kérdésre válaszolni
én csak szájkaratézok
Member
Oct 27 2013 09:23am
Quote (Vismajor @ 27 Oct 2013 16:22)
Nálam sokkal okosabb és karizmatikusabb embereknek lenne a dolga erre a kérdésre válaszolni
én csak szájkaratézok

Mellesleg erdekes, hogy azt irtad az az orszag - nem pedig azt, hogy az a nep. Nem vagyunk egy kicsit mind felelosek? Te is ugyanugy szivod a nemzeti dohanyt mint mindenki mas, elfogadod a rendszert.
Member
Oct 27 2013 09:30am
Quote (josheide @ Oct 27 2013 04:23pm)
Mellesleg erdekes, hogy azt irtad az az orszag - nem pedig azt, hogy az a nep.  Nem vagyunk egy kicsit mind felelosek? Te is ugyanugy szivod a nemzeti dohanyt mint mindenki mas, elfogadod a rendszert.

igazad van, a nép
és de, kicsit mind felelősek vagyunk, de vannak akik sokkal jobban mint én
és nem szívok nemzeti dohányt
Member
Oct 27 2013 09:35am
Quote (Vismajor @ 27 Oct 2013 16:30)
igazad van, a nép
és de, kicsit mind felelősek vagyunk, de vannak akik sokkal jobban mint én
és nem szívok nemzeti dohányt

csak finn mellek kozott sodort cigit, mi?
Member
Gold: 2.70
Oct 27 2013 10:32am
Quote (Vismajor @ 27 Oct 2013 16:59)

btw, nem értem a párhuzamot a trafikmutyi és a cselekvőképesség között. személy szerint egy bajom van a trafikokkal, hogy nekem nincs vagy kettő-három. hja meg hogy kevés helyen árulnak ocb papírt meg filtert.
Member
Gold: 3,000.69
Oct 27 2013 11:22am
Quote (ReDEyeS @ 27 Oct 2013 12:35)

ez így van, de ugyanakkor szerintem nem diszkvalifikáló ok valakinek a fiatalsága egy témában való eszmefejtésre (jaj de szép). főleg ha azt nézzük, hogy azért már elég szépen dokumentálva vannak a dolgok a média által, utána lehet olvasni + tájékozódni. nyilván teljesen más átélni, de lehet hogy objektívebb is tud lenni az ember az ítélethozatalban, ha utólag olvasgat róla.

az, hogy a média mennyit torzít, megint más kérdés, de ezzel az erővel felesleges bármiről vitatkozni amit nem te tapasztalsz meg személyesen.
Go Back To Magyar Topic List
Prev119202122Next
Add Reply New Topic New Poll