d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Itthon Képzeled El Az életed, Vagy Külföldön? > Egyetem/főiskola/elós Tapasztalat Után
Prev1192021222329Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 3,747.73
Aug 24 2013 05:37am
Quote (Karan2_Returned @ Aug 24 2013 12:36pm)
Azert eleg sokan ugy gondoljak hogy külföldön fan terem a penz. Amikor kijöttem ilyeneket mondtak hogy majd küldjek kepet a Ferrarimrol stb.

és nem is olyan rég írtad le, hogy hány csillió eurót keresel vmi szalaggépes munkával
na hol a ferrari?
Member
Gold: 834.97
Aug 24 2013 05:38am
Quote (Karan2_Returned @ Aug 24 2013 12:36pm)
Azert eleg sokan ugy gondoljak hogy külföldön fan terem a penz. Amikor kijöttem ilyeneket mondtak hogy majd küldjek kepet a Ferrarimrol stb.

megtudnék élni svájcban abból hogy árulom a testem?
Member
Gold: 206.00
Aug 24 2013 05:39am
Quote (BmA_BeMyAngel @ Aug 24 2013 01:38pm)

keleten próbálkozz, add el mondjuk mindkét vesédet
Member
Gold: 2,496.00
Aug 24 2013 05:39am
Quote (CyberPunk666 @ Aug 24 2013 12:32pm)
Mégis kurva boldogok valami miatt. Amúgy a világválság és világháborúk és hasonló dolgok esetén az olaj egyáltalán nem értéktelen dolog. Ha meginni nem is lehet, de éhenhalni sem fognak. Majd halásznak, mint azelőtt, mint amikor megtalálták az olajat.

Nem relevans hasonlitasi alap, de Stockholm kornyeken meg most is megvannak azok a kertek, amiket a masodik haboru alatt epitetett a kormany az emberekkel, hogy ne haljanak ehen. Kotelezo volt kerteszkedni, ugy hogy Svedorszag nem volt resze a hobarunak. Norvegiaban es Finnorszagban is hasonlo volt a helyzet, de kar belemenni - arra utaltam, hogyha a jelen gazdasagi modell osszeomlik, akkor nem biztos hogy olyan fasza hely lesz az.

Quote (Saenchai @ Aug 24 2013 12:34pm)
amúgy nem tudom miből gondolod azt, hogy itt akárki is tökéletes álomcélnak látja a külföldi életet, ahol minden aranyból van, és meg se kell mozdulnod, mert alád tesznek mindent

mindegyik országban vannak problémák, és küzdeni kell, hogy elérj valamit, de azért kurvára nem mindegy, hogy mennyi probléma van az adott országban, és hogy milyenek a körülmények

Nem kell magadra venned mindent.

Abbol gondolom amit itt olvasok, meg abbol amit latok az embereken otthon.
Member
Gold: 1.00
Aug 24 2013 05:40am
Quote (TresholdOfUniverse @ 24 Aug 2013 13:32)
Namost nem arra utaltam hogy Norvegia a gonoszsag melegagya ahol gyerkeket eroszakolnak es szuzeket aldoznak, hanem arra hogy az sem egy tokeletes hely, barmit is gondolnak itt a nagy Magyarorszag szakertok. Bevandorlokent egyebkent eleg gyenge eselyed van allami allasra(nehany szakmat kiveve ofc), anelkul meg hosszutavon nem konnyu az elet Norvegiaban. Amugy van olyan nroveg ismerosom is aki gyuloli a kulfoldieket.

Dolgozni mindenhol kell. Emiatt nem aggódom.

Mérnökként nem nagyon kell aggódnom szerintem. Ráadásul a kinti családban van két magas vezető beosztásban dolgozó gyengeáramú villamosmérnök.

A kint dolgozók egyike ápolónő, a másik buszsofőr. Mindkettő biztos és átlag fizetést meghaladó munka (bár ott kicsi a különbség).
Senki sem gondolja, hogy tökéletes, csak azt, hogy ennél sokkal jobb.

Amúgy én érdeklődtem erről a bevándorlógyülöletről sokat, és bulgáriát, észtországot és szerbiát emlegették, mást nem nagyon említettek. A kint élő, innen oda kitelepült magyarok sem számoltak be semmiféle problémáról ezzel kapcsolatban. Persze itt is van, aki kiment, nem beszélt nyelvet és beilleszkedni sem akart, de ilyenek mindenhol vannak. A többség aki kintmaradt semmilyen hátrányát nem érzi.

Quote (TresholdOfUniverse @ 24 Aug 2013 13:39)
Nem relevans hasonlitasi alap, de Stockholm  kornyeken meg most is megvannak azok a kertek, amiket a masodik haboru alatt epitetett a kormany az emberekkel, hogy ne haljanak ehen. Kotelezo volt kerteszkedni, ugy hogy Svedorszag nem volt resze a hobarunak. Norvegiaban es Finnorszagban is hasonlo volt a helyzet, de kar belemenni - arra utaltam, hogyha a jelen gazdasagi modell osszeomlik, akkor nem biztos hogy olyan fasza hely lesz az.

A svédeknek tudtommal lófasz olajuk sincs, én norvégiáról beszélek. Európa legnagyobb a világ második legnagyobb pénzalapjával rendelkező országról, aki tele van olajjal, és pont két éve találtak még egy nagy adagot.

This post was edited by CyberPunk666 on Aug 24 2013 05:41am
Member
Gold: 5,302.77
Quote (Saenchai @ Aug 24 2013 12:32pm)
de könyörgöm, nem csak huszonéves, diplomás emberekből áll az ország

Ha globálisan mindent nézünk, akkor nyilván lesz ugyanúgy szar, mint jó, ellenpéldák tömkelege, azért mondtam, hogy hozzáállás kérdése, melyiket veszed jobban figyelembe.

Párizs is tele van csövessel, mocskosak az utcák, odaszarnak, hugyoznak, bűnözési ráta sem szebb, mint Budapesten, szmog, zaj stb. Nem ájultam el tőle. London meg úgy maga Anglia sokkal jobban tetszett, de az ismerősök, akik kint élnek meséltek elég negatív tapasztalatot, hogy kétszer is meggondoljam, akarok-e ott élni tartósan. Az USA-ról meg inkább ne is beszéljünk, mert ott meg aztán kurva nagy gondok vannak, csak a kormány szépen a szőnyeg alá söpör mindent, az állampolgárokat meg műanyaggal eteti-itatja és élnek a kis televíziós álomvilágukban. Távol-keleten annyian vannak, hogy meg se bírsz mozdulni. Skandináv országokról is hallottunk itt az imént hideget-meleget. Szóval mindenhol megvan a szar, az a kérdés, mennyire koncentrálsz rá, hogy észrevedd. És akkor végül mégis csak a pénz fog maradni, mint a legfőbb motiváció.

This post was edited by -joey- on Aug 24 2013 05:43am
Member
Gold: 355.92
Quote (Karan2_Returned @ Aug 24 2013 01:36pm)

azok közül, akik ebbe a topicba irkálnak?

amúgy ha már az élettapasztalatom hiányáról van szó, faterom 20 évet dolgozott Németországban/Ausztriában, és mikor elkezdtem az egyetemet, már akkor azt mondta, hogy mindenféleképpen külföldben gondolkodjak, mikor tervezem, hogy hogyan tovább
Member
Gold: 355.92
Aug 24 2013 05:43am
Quote (BmA_BeMyAngel @ Aug 24 2013 01:38pm)

majd rici a bme-s masterrace diplomájával kiköltözik svájcba, és a fizujából megveszi a testedet évekre
Member
Gold: 1.00
Aug 24 2013 05:43am
Quote (-joey- @ 24 Aug 2013 13:40)
Ha globálisan minden nézünk, akkor nyilván lesz ugyanúgy szar, mint jó, ellenpéldák tömkelege, azért mondtam, hogy hozzáállás kérdése, melyiket veszed jobban figyelembe.

Párizs is tele van csövessel, mocskosak az utcák, odaszarnak, hugyoznak, bűnözési ráta sem szebb, mint Budapesten, szmog, zaj stb. Nem ájultam el tőle. London meg úgy maga Anglia sokkal jobban tetszett, de az ismerősök, akik kint élnek meséltek elég negatív tapasztalatot, hogy kétszer is meggondoljam, akarok-e ott élni tartósan. Az USA-ról meg inkább ne is beszéljünk, mert ott meg aztán kurva nagy gondok vannak, csak a kormány szépen a szőnyeg alá söpör mindent, az állampolgárokat meg műanyaggal eteti-itatja és élnek a kis televíziós álomvilágukban. Távol-keleten annyian vannak, hogy meg se bírsz mozdulni. Skandináv országokról is hallottunk itt az imént hideget-meleget. Szóval mindenhol megvan a szar, az a kérdés, mennyire koncentrálsz rá, hogy észrevedd. És akkor végül mégis csak a pénz fog maradni, mint a legfőbb motiváció.

Azért szerintem angila nem releváns (főleg london), mert egészen más a bevándorlási poilitika, és minden csóró keleteurópai ott köt ki válogatás nélkül.

Nekem a londoni ismerősök rosszat mondtak. Bátyám Bristolban élt, ahol kevés volt a bevándorló és onnan egészen más tapasztalatokkal jöttek haza az emberek.

This post was edited by CyberPunk666 on Aug 24 2013 05:44am
Member
Gold: 2,496.00
Aug 24 2013 05:46am
Quote (CyberPunk666 @ Aug 24 2013 12:40pm)
Dolgozni mindenhol kell. Emiatt nem aggódom.

Mérnökként nem nagyon kell aggódnom szerintem. Ráadásul a kinti családban van két magas vezető beosztásban dolgozó gyengeáramú villamosmérnök.

A kint dolgozók egyike ápolónő, a másik buszsofőr. Mindkettő biztos és átlag fizetést meghaladó munka (bár ott kicsi a különbség).
Senki sem gondolja, hogy tökéletes, csak azt, hogy ennél sokkal jobb.

Amúgy én érdeklődtem erről a bevándorlógyülöletről sokat, és bulgáriát, észtországot és szerbiát emlegették, mást nem nagyon említettek. A kint élő, innen oda kitelepült magyarok sem számoltak be semmiféle problémáról ezzel kapcsolatban. Persze itt is van, aki kiment, nem beszélt nyelvet és beilleszkedni sem akart, de ilyenek mindenhol vannak. A többség aki kintmaradt semmilyen hátrányát nem érzi.

A svédeknek tudtommal lófasz olajuk sincs, én norvégiáról beszélek. Európa legnagyobb a világ második legnagyobb pénzalapjával rendelkező országról, aki tele van olajjal, és pont két éve találtak még egy nagy adagot.

Alapvetoen nem veled vitatkozok, te kello alapossaggal allsz a dologhoz.

De ugy latom nem nagyon gondolsz bele abba amit irok(pl mire fognak menni a penzalappal, ha osszeomlik a gazdasagi rendszer?? nyilvan nem omlik ossze mindennap, de megtortenhet, nezz a kozelkelet fele), csak elbeszelsz mellette mintha szemelyesen a te ugyeden vitatkoznank.

Inkabb kivarok es remelem hogy csillagtamas nem ert velem egyet es abbol lesznek az igazi tldrek.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1192021222329Next
Add Reply New Topic New Poll