Quote (TresholdOfUniverse @ 24 Aug 2013 13:32)
Namost nem arra utaltam hogy Norvegia a gonoszsag melegagya ahol gyerkeket eroszakolnak es szuzeket aldoznak, hanem arra hogy az sem egy tokeletes hely, barmit is gondolnak itt a nagy Magyarorszag szakertok. Bevandorlokent egyebkent eleg gyenge eselyed van allami allasra(nehany szakmat kiveve ofc), anelkul meg hosszutavon nem konnyu az elet Norvegiaban. Amugy van olyan nroveg ismerosom is aki gyuloli a kulfoldieket.
Dolgozni mindenhol kell. Emiatt nem aggódom.
Mérnökként nem nagyon kell aggódnom szerintem. Ráadásul a kinti családban van két magas vezető beosztásban dolgozó gyengeáramú villamosmérnök.
A kint dolgozók egyike ápolónő, a másik buszsofőr. Mindkettő biztos és átlag fizetést meghaladó munka (bár ott kicsi a különbség).
Senki sem gondolja, hogy tökéletes, csak azt, hogy ennél sokkal jobb.
Amúgy én érdeklődtem erről a bevándorlógyülöletről sokat, és bulgáriát, észtországot és szerbiát emlegették, mást nem nagyon említettek. A kint élő, innen oda kitelepült magyarok sem számoltak be semmiféle problémáról ezzel kapcsolatban. Persze itt is van, aki kiment, nem beszélt nyelvet és beilleszkedni sem akart, de ilyenek mindenhol vannak. A többség aki kintmaradt semmilyen hátrányát nem érzi.
Quote (TresholdOfUniverse @ 24 Aug 2013 13:39)
Nem relevans hasonlitasi alap, de Stockholm kornyeken meg most is megvannak azok a kertek, amiket a masodik haboru alatt epitetett a kormany az emberekkel, hogy ne haljanak ehen. Kotelezo volt kerteszkedni, ugy hogy Svedorszag nem volt resze a hobarunak. Norvegiaban es Finnorszagban is hasonlo volt a helyzet, de kar belemenni - arra utaltam, hogyha a jelen gazdasagi modell osszeomlik, akkor nem biztos hogy olyan fasza hely lesz az.
A svédeknek tudtommal lófasz olajuk sincs, én norvégiáról beszélek. Európa legnagyobb a világ második legnagyobb pénzalapjával rendelkező országról, aki tele van olajjal, és pont két éve találtak még egy nagy adagot.
This post was edited by CyberPunk666 on Aug 24 2013 05:41am