Quote (josheide @ Dec 5 2018 07:03pm)
Igen, amúgy elég nagy tétje van.
1., A pártok az itt elért eredményeikre alapozhatják a '19-es önkormányzati tárgyalásokat.
2., Minden EP képviselő eszetlen sok forráshoz fér hozzá. Nagyságrendileg egy 4%-os párt kb. több pénzhez és fizetett alkalmazotthoz jut mint amennyi az allami kasszabol jon.
3., Ha megvan az 5% az egy eros lelektani hatar, ahonnan egy kis part mint a Momentum novekedni tud. Ha nincs meg az 5% egy LMpnek vagy DKnak az brutalis osszeomlashoz vezethet.
4., es akkor meg arrol nem is beszeltunk hogy az EPben is sokmindent lehet csinalni
Ilyesmik
Az, hogy a Momentum novekedni tudjon az inkabb egy vágy a reszedrol vagy tenylegesen ugy gondolod, hogy a Momentum a jelenlegi politikajaval (kulonckodunk mindenben, belegazolunk jonak igerkezo kezdemenyezesekbe[lasd. Puzser finom ekezese a nyilatkozatokkal]) es a Momentum jelenlegi arcaival (pl. Fegyor, aki neha ugy kommunikal, mint aki mentalisan serult es kb.barmelyik fideszes "ujsagiro" ugy fingatja, ahogy akarja), szoval tenyleg jo nekunk, ha egy ilyen part novekszik? Ertem en, hogy fiatalok, nem tudjak mit akarnak, kezdok, etc.. de ha valamihez nem ertek, akkor legalabb nem nyitom ki a szamat, de ez nem sikerul. Az meg mar csak egy mellekes szal, hogy pl. hova tunt Soproni Tamas vagy Orosz Anna? Ket olyan arc voltak a Momentumban, akikre kurvara erdemes volt figyelni, tok jo gondolatok jellemeztek oket, ertelmes beszeduk volt (pici poszeseg belefer) es nem volt olyan kinos hallgatni, mint Fegyort, de ez persze egy egyeni preferencia.
Amugy ne erts felre, en a nolimpia alatt aktivan kampanyoltam a Momentum tamogatasa mellett, ismerosoket gyoztem meg, hogy menjenek el alairni, orultem, hogy parttal alakulnak es aprilisban siman rajuk ikszeltem, mert frankon hittem bennuk.
Aztan a valasztasok utan valami egeszen megmagyarazhatatlan dolog tortent a part kommunikaciojaban, rettenetesen antipatikus lett az egesz es az az erzesem van, hogy a Momentum jelenleg olyan, mintha par jomodu, overeducated fiatal epp kiprobalna magat a politikaban es kesz (nyilvan sarkitok).