d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Elektromos Cigihez Kellene Lcd+program
Prev1234Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 69.85
Feb 20 2015 02:40pm
Quote (Akizk @ 20 Feb 2015 22:35)
ez sem rossz 5let, de akkor már bouetooth kapcsolat?!

Tervezeskor meg kell nezni, mit igenyel a cigiben hardwareileg a kulonbozo megoldas, aztan azt, hogy + hany grammot jelent. Abba szerintem igaza van gurkenek, hogy ha mar egy ilyen gadget tierre akarod hozni, hogy legyen ra kereslet:
1. designe: letisztult egyszeru formak, osszeillesztesek is lehetoleg lathatatlanok, etc
2. sulya minimalizalt
3. app konnyen kezelheto/atlathato, es Android, iOs, WP-re is elerheto legyen

Meg a franc tudja meg mi. Szoval na. Akar naplozas is, ami dohanyzasi szokasokhoz, statisztikakat keszit. Vagy csak siman feltolti valahova, ha net eleres van a dohanyzasi adatokat. Aztan akar ha beindul a projekt, lehet vmi egyetem kutatoival megbizast kotni, hogy az adatokat kutatashoz felhasznalhatjak, etc.

/// + ha mar egy uj designal terveztetsz egy zsirujat, a prototipusgyartas draga lesz, mert chippeket tobbezret gyartanak le neked leginkabb es nem 1 dbot.

This post was edited by Baleee on Feb 20 2015 02:41pm
Member
Gold: 1.00
Feb 20 2015 02:41pm
Quote (Akizk @ 20 Feb 2015 22:35)
ez sem rossz 5let, de akkor már bouetooth kapcsolat?!

Sokat fogyaszt, de még mindig ez tűnik a legegyszerűbbnek.
Sajnos zigbee meg nincs a telefonokon, az lenne ehhez az ideális.
Member
Gold: 343.00
Feb 20 2015 02:43pm
most hogy úgyis az egészséges életmód a menő lehetne árulni megint négereket akik cigiznek helyetted így legalább nem a te tüdőd megy szét
Member
Feb 20 2015 02:45pm
A dolog buktatói:
-váz: ahhoz, hogy ez ne egy vezetéken kilógó szar legyen kell egy váz, ezt le kell gyártatni, kurvapontosan és kurvadrága lesz.
-szenzor: ha alapból nem tudja, akkor szerintem nem lehet beépíteni, hogy mérje mennyi van még benne.

Esetleg lehetne számolni, hogy mennyit használták, nem tudom hogy működik ez pontosan, és lehet-e valami más értékből következtetni arra, hogy mennyi lehet még benne.
Vagy van-e olyan amivel valahogy ki lehet jeleztetni, és akkor az kellene kiindulási alapnak, mert ott csak meg kell mérni a kimeneti jelét.
Member
Gold: 69.85
Feb 20 2015 02:52pm
Ezekert a tanacsokert ofc zsiros chfeket kerunk, igaz cp?

Amugy az azert tenyleg 10/10 lenne ha egy smoking habit trackert belw tudnal huzni a dologba es kesobb az tenyleg felhasznalhato lenne kutatasi celokra mint dohanyzasrol leszoktato programokhoz adatforras etc.

This post was edited by Baleee on Feb 20 2015 02:55pm
Member
Gold: 2,496.00
Feb 21 2015 02:26am
Quote (Baleee @ Feb 20 2015 09:40pm)
Tervezeskor meg kell nezni, mit igenyel a cigiben hardwareileg a kulonbozo megoldas, aztan azt, hogy + hany grammot jelent. Abba szerintem igaza van gurkenek, hogy ha mar egy ilyen gadget tierre akarod hozni, hogy legyen ra kereslet:
1. designe: letisztult egyszeru formak, osszeillesztesek is lehetoleg lathatatlanok, etc
2. sulya minimalizalt
3. app konnyen kezelheto/atlathato, es Android, iOs, WP-re is elerheto legyen

Meg a franc tudja meg mi. Szoval na. Akar naplozas is, ami dohanyzasi szokasokhoz, statisztikakat keszit. Vagy csak siman feltolti valahova, ha net eleres van a dohanyzasi adatokat. Aztan akar ha beindul a projekt, lehet vmi egyetem kutatoival megbizast kotni, hogy az adatokat kutatashoz felhasznalhatjak, etc.

/// + ha mar egy uj designal terveztetsz egy zsirujat, a prototipusgyartas draga lesz, mert chippeket tobbezret gyartanak le neked leginkabb es nem 1 dbot.

miert kene ehhez kulonleges chip?

nxp.com

biztos hogy talalsz legfeljebb ket termeket amik meretben es funkcioban is kielegitoek, es disztiktol beszerezheto

amugy ez az egesz ugy mukodne csak ha egy full uj eszkozt keszitenetek szerintem, tul sokmindent akartok bele
Member
Gold: 343.00
Feb 21 2015 02:34am
én akkor veszek amugy majd okostelefont ha meg is lehet enni
és mikor kiszarod így összeáll újra mint a terminator 2ben a gonosz terminátor

és igy a menüben be lehet állítani milyen íze legyen

This post was edited by Senee on Feb 21 2015 02:34am
Member
Feb 21 2015 02:39am
Quote (TresholdOfUniverse @ 21 Feb 2015 10:26)
miert kene ehhez kulonleges chip?

nxp.com

biztos hogy talalsz legfeljebb ket termeket amik meretben es funkcioban is kielegitoek, es disztiktol beszerezheto

amugy ez az egesz ugy mukodne csak ha egy full uj eszkozt keszitenetek szerintem, tul sokmindent akartok bele

szerintem ASIC-re gondolt, csak rosszul írta.

This post was edited by CyberPunk666 on Feb 21 2015 02:40am
Member
Gold: 2,496.00
Feb 21 2015 03:22am
Quote (CyberPunk666 @ Feb 21 2015 09:39am)
szerintem ASIC-re gondolt, csak rosszul írta.

ertem en, eppen ezaz

hogy kell enekd egy mikrokontroller(amiben van memoria mielott barki ramutat), egy bluetooth/wifi/akarmilyen adovevo a sajat beepitett kontrollerevel, meg egy indukcios tekercs+elem nehany avalanccsal vagy amivel eppen tetszik

egy ilyen szarhoz biztosan nem kell uj ict osszelegozni, eleg meglevo generikus ickre programot irni

nehany ev mulva rengeteg ilyen "internet of things" nevu chipkeszlet lesza piacon, amibe ez a cigis cucc teljesen beleillik
Member
Feb 21 2015 03:30am
Quote (TresholdOfUniverse @ 21 Feb 2015 11:22)
ertem en, eppen ezaz

hogy kell enekd egy mikrokontroller(amiben van memoria mielott barki ramutat), egy bluetooth/wifi/akarmilyen adovevo a sajat beepitett kontrollerevel, meg egy indukcios tekercs+elem nehany avalanccsal vagy amivel eppen tetszik

egy ilyen szarhoz biztosan nem kell uj ict osszelegozni, eleg meglevo generikus ickre programot irni

nehany ev mulva rengeteg ilyen "internet of things" nevu chipkeszlet lesza piacon, amibe ez a cigis cucc teljesen beleillik

Szerintem a méret és hasonló követelmények miatt, ami egy ilyen ciginél fontos, elkerülhetetlen az egyedi nyák.
De magát a uC-t és az összetevőket meg lehet venni készen, csak el kell helyezni rendesen az lcd-t, vagy bt modult és társait.
De egy modellt még dugdosós panelon is össze lehet rakni...

Aztán a véglegesbe valami nagyon pici uC meg a kivezetések és ennyi.
Sőt a végterméken a programozást is érdemes a beszerelés előtt elvégezni, mert felesleges lenne rátenni annak is a kivezetéseket.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1234Next
Closed New Topic New Poll