d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Anarkin Ace Gurke Cp666 Etc
Prev123459Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Nov 6 2014 12:59pm
Quote (BmA_BeMyAngel @ Nov 6 2014 06:56pm)
olyan helyeken sem várják el ahol mondjuk full time keresnek progamozót tapasztalattal sokpénzért? nincsenek állásinterjún ilyen nagyon buzi kérdések amiket csak akkor tudsz megválaszolni ha már vagy 1 éve baszakodsz a nyelvvel legalább?

attól függ hova akar menni, de erről inkább anarkin tud neked többet írni

általános válasz az lehet, hogy : ismerd az adatszerkezeteket és hogy hogyan lehet őket jól használni, algoritmusokat, mint rendezések etc
de szerintem ott is inkább arra mennek rá, hogy tudsz e megfelelően gondolkozni, nem konkrétan a kód a fontos, de mondom majd anarkin ír erről, ha ráér

This post was edited by xGurke on Nov 6 2014 12:59pm
Member
Gold: 280.00
Nov 6 2014 01:11pm
Attol fugg eddig mit csinalt ket evig. Ha valami ertelmeset, akkor 250-300 korul felbeszik juniornak. Ha nem, akkor erdemes lenne valami jo nyelvet megtanulni, jelenleg c# ban van durva hiany az orszagban. Java is mindig kell, c++ al is el lehet helyezkedni.
Member
Gold: 1.00
Nov 6 2014 01:11pm
Quote (BmA_BeMyAngel @ 6 Nov 2014 20:45)
csak persze jön cp egyből az arrogáns stílusával mintha kretén lenne mindenki aki felmer tenni 1 NEM TELJESEN KONKRÉT NYILVÁNVALÓ kérdést, hanem valami tágabbat. nemtehetek róla hogy autisták egyesek

Tele volt arroganciával a hozzászólásom, és úgy írtam, mintha mindenki kretén lenne.

Quote (xGurke @ 6 Nov 2014 20:50)
mindannyian mást fogunk mondani, mivel mindannyian teljesen mást csinálnuk
ace hálózatokkal foglalkozik ? ha ő az akire gondolok
cp hardwares nagyon
anarkin .net c# microsoft dolgok etc
én meg kb csak c++

javát én személy szerint nem ajánlom, mert az buziknak való
ha a boschoz vagy hasonló területen dolgozó céghez akar menni, akkor c++ egy jó alap, körítésnek meg ne féljen odaírni, hogy mást is használt/látott már,
én beleírtam jelentkezéskor, hogy matlab python java minden faszom, amit valaha láttam, aztán állás interjún mondtam, hogy ja, ha azokat kell használni, akkor gyorsan fogom tanulni,
mert használtam már őket
egyik cég se azt várja el, hogy felvesznek és másnap reggel 8kor neked x nyelven meg kell váltani a világot, hanem hogy tudjál megfelelően gondolkodni, legyen tapasztalatod, nyilván ismerd a nyelvet,
a többit meg megtanulod
engem c++-ra vettek fel, úgyhogy áldom az eget, mert besterest nyelv és szívesen csinálom, de még így is első 2 hónapban kb kódolnom se kellett, mert egy olyan libet kell használnom, amit életemben nem láttam,
tehát 2 hónapon keresztül bementem, olvasgattam, tanultam, kérdeztem, kipróbálgattam 1-2 kódot, aztán amikor készen álltam, akkor szóltam és kezdtük a feladatokat, de ott is a full easytől a mostani hardcore ass rape-ig haladtunk

most keltem, sry ha hülyeségeket írtam

c++-ban fejlesztek egy szimulációs programot. A hw annyi a dologban, hogy egy hw szimulációját. <bár inkább nevezném fizikai rendszernek, mert azon a szinten megy inkább>
Tőlem sem kérdezik meg soha, hogy hogy állok, csak néha odamegyek és prezentálom, ha előrelépés van.

Quote (BmA_BeMyAngel @ 6 Nov 2014 20:52)
Quote (CyberPunk666 @ 6 Nov 2014 19:48)
Gyakornoktól és pályakezdőtől nem hiszem, hogy túl sokat elvárnának. Én is bent a munkahelyen munkaidőben tanulom meg, amit nem tudok és kell hozzá.  ----> ez még értelmes válasz cptől idáig

Neki kéne tudnia, hogy mivel akar foglalkozni és olyan munkára jelentkezni. <nem hiszem, hogy ne lenne>  ----> assuming tudnia kéne, nem kéne tudnia, képzeld el egyes emberek lehetnek tanácstalanok egyes élethelyzetekben

Mi honnan tudjuk, hogy ő mondjuk beágyazott rendszereket, szimulációkat, vagy ügyviteli cuccokat akar-e mókolni?  ------> ki mondta hogy tudjad? nem úgy szólt a kérdés hogy mondjad meg hogy micsináljon mert te tudod, hanem hogyha van jó tanácsod a témában share. ---> rejtett éreztetés hogy hülye vagy ha ilyet kérdezel

Ha volt a boschnál, akkor mondjuk miért nem megy oda full-timera?  -----> mert nem akar egy helyen leragadni hanem jobb opciók is érdeklik, de ez még oké kérdés ezzel nincs gond

Nem igazán értem, hogy mit is vár tőlünk?  ------>  assuming hülye a kérdés ergo hülyék vagyunk

inb4 miért arrogáns, kiemelem bolddal mert úgyis gecire ráérek

persze nyilván énis menstruálok kicsit hogy ezen fennakadok, de hát ez már az én bajom

Azért szépen hozzá tudod képzelni az előítéleteidet mindenhez. Hosszabb a szavaim kiforgatása, mint az én szövegem. :D

Quote (xGurke @ 6 Nov 2014 20:59)
attól függ hova akar menni, de erről inkább anarkin tud neked többet írni

általános válasz az lehet, hogy : ismerd az adatszerkezeteket és hogy hogyan lehet őket jól használni, algoritmusokat, mint rendezések etc
de szerintem ott is inkább arra mennek rá, hogy tudsz e megfelelően gondolkozni, nem konkrétan a kód a fontos, de mondom majd anarkin ír erről, ha ráér

Csak a problémamegoldó képességre mentek rá, minden mást meg tudsz tanulni ott.

This post was edited by CyberPunk666 on Nov 6 2014 01:12pm
Member
Gold: 834.97
Nov 6 2014 01:20pm
Quote (CyberPunk666 @ Nov 6 2014 08:11pm)
Tele volt arroganciával a hozzászólásom, és úgy írtam, mintha mindenki kretén lenne.

c++-ban fejlesztek egy szimulációs programot. A hw annyi a dologban, hogy egy hw szimulációját. <bár inkább nevezném fizikai rendszernek, mert azon a szinten megy inkább>
Tőlem sem kérdezik meg soha, hogy hogy állok, csak néha odamegyek és prezentálom, ha előrelépés van.

Azért szépen hozzá tudod képzelni az előítéleteidet mindenhez. Hosszabb a szavaim kiforgatása, mint az én szövegem. :D

Csak a problémamegoldó képességre mentek rá, minden mást meg tudsz tanulni ott.

ne haragudj rám Mátyás, elvesztettem a fejemet! nem tudom mi van velem
Member
Nov 6 2014 01:22pm
Quote (anyd @ Nov 6 2014 08:11pm)
Attol fugg eddig mit csinalt ket evig. Ha valami ertelmeset, akkor 250-300 korul felbeszik juniornak. Ha nem, akkor erdemes lenne valami jo nyelvet megtanulni, jelenleg c# ban van durva hiany az orszagban. Java is mindig kell, c++ al is el lehet helyezkedni.

"'boschnál kb 100%ban vba makró írás volt, volt 2 hónap c++ (opencv)
hobbiból sajnos nem sokat programoztam itthon, ruby scriptek írásában ez ki is merült
szakdogában javascript, webgl és jquery kellett
többi tanított nyelvben (C, C++, C#, Java, Python) meg annyit csináltam, ami a sulihoz kellett
ezért most azon vacilálok, hogy java-t vagy vmelyik c-t skilleljem-e ki itthon munkakeresés előtt"

farkas zsolt küldi
Member
Nov 6 2014 01:27pm

ez a szituáció állása
Member
Gold: 0.00
Nov 6 2014 01:27pm
Szebb jövőt te geci!
Member
Gold: 206.00
Nov 6 2014 01:28pm
Quote (BmA_BeMyAngel @ Nov 6 2014 08:45pm)
miért kell vergődni jancsi? hiányzik a dráma? szar az életed?

nem kérdezett konkrétan semmit csak most ez a szituáció az életében, én meg gondoltam nyitok neki egy topic itt vannak páran akiknek hátha van jó tanácsa miben van sok pénz, honnan lehet a dolgokat jól megtanulni, feltétlenül elkell-e mennie junior fejlesztőnek vagy eltud menni egy olyan helyre is ahova mondjuk javaban kell dolgozni és x év konkrét szakmai tapasztalat kell ha mérnökinfót végzett vagy nem olyan fontos hanem megpályázhatja simán

csak persze jön cp egyből az arrogáns stílusával mintha kretén lenne mindenki aki felmer tenni 1 NEM TELJESEN KONKRÉT NYILVÁNVALÓ kérdést, hanem valami tágabbat. nemtehetek róla hogy autisták egyesek

pont olyan voltál, mint smat a kilóval, ha tényleg segítség kell, akkor meghallgatsz mindenkit, aki segít a topigban (akkor is, ha nem tetszik a hangvétele valamiért), nem pedig egyből elküldöd a halál faszára

de lehet nálad nem így megy

az életem pedig nagyon fasza, köszönöm kérdésed
Member
Gold: 1.00
Nov 6 2014 01:28pm
Quote (BmA_BeMyAngel @ 6 Nov 2014 21:20)
ne haragudj rám Mátyás, elvesztettem a fejemet! nem tudom mi van velem

Biztos csak kretén vagy, de ezt tudhatnád. --> assuming tudnod kéne, hogy kretén vagy, de nem kell tudnod, van aki nem tudja magáról

Kiemeltem az arroganciát, hogy mindenki lássa.

Quote (BmA_BeMyAngel @ 6 Nov 2014 21:22)
"'boschnál kb 100%ban vba makró írás volt, volt 2 hónap c++ (opencv)
hobbiból sajnos nem sokat programoztam itthon, ruby scriptek írásában ez ki is merült
szakdogában javascript, webgl és jquery kellett
többi tanított nyelvben (C, C++, C#, Java, Python) meg annyit csináltam, ami a sulihoz kellett
ezért most azon vacilálok, hogy java-t vagy vmelyik c-t skilleljem-e ki itthon munkakeresés előtt"

farkas zsolt küldi

Szerintem C. <bár továbbra is elsősorban attól függ, hogy mit akar csinákni>
A c-k kb mindenhol jelen vannak, szóval azokkal kb mindenhol lehet valami munkát találni.
Member
Gold: 2.84
Warn: 10%
Nov 6 2014 01:29pm
tudja a faszom

dolgozzon njagnak : D
Go Back To Magyar Topic List
Prev123459Next
Add Reply New Topic New Poll