Quote (BmA_BeMyAngel @ 6 Nov 2014 20:45)
csak persze jön cp egyből az arrogáns stílusával mintha kretén lenne mindenki aki felmer tenni 1 NEM TELJESEN KONKRÉT NYILVÁNVALÓ kérdést, hanem valami tágabbat. nemtehetek róla hogy autisták egyesek
Tele volt arroganciával a hozzászólásom, és úgy írtam, mintha mindenki kretén lenne.
Quote (xGurke @ 6 Nov 2014 20:50)
mindannyian mást fogunk mondani, mivel mindannyian teljesen mást csinálnuk
ace hálózatokkal foglalkozik ? ha ő az akire gondolok
cp hardwares nagyon
anarkin .net c# microsoft dolgok etc
én meg kb csak c++
javát én személy szerint nem ajánlom, mert az buziknak való
ha a boschoz vagy hasonló területen dolgozó céghez akar menni, akkor c++ egy jó alap, körítésnek meg ne féljen odaírni, hogy mást is használt/látott már,
én beleírtam jelentkezéskor, hogy matlab python java minden faszom, amit valaha láttam, aztán állás interjún mondtam, hogy ja, ha azokat kell használni, akkor gyorsan fogom tanulni,
mert használtam már őket
egyik cég se azt várja el, hogy felvesznek és másnap reggel 8kor neked x nyelven meg kell váltani a világot, hanem hogy tudjál megfelelően gondolkodni, legyen tapasztalatod, nyilván ismerd a nyelvet,
a többit meg megtanulod
engem c++-ra vettek fel, úgyhogy áldom az eget, mert besterest nyelv és szívesen csinálom, de még így is első 2 hónapban kb kódolnom se kellett, mert egy olyan libet kell használnom, amit életemben nem láttam,
tehát 2 hónapon keresztül bementem, olvasgattam, tanultam, kérdeztem, kipróbálgattam 1-2 kódot, aztán amikor készen álltam, akkor szóltam és kezdtük a feladatokat, de ott is a full easytől a mostani hardcore ass rape-ig haladtunk
most keltem, sry ha hülyeségeket írtam
c++-ban fejlesztek egy szimulációs programot. A hw annyi a dologban, hogy egy hw szimulációját. <bár inkább nevezném fizikai rendszernek, mert azon a szinten megy inkább>
Tőlem sem kérdezik meg soha, hogy hogy állok, csak néha odamegyek és prezentálom, ha előrelépés van.
Quote (BmA_BeMyAngel @ 6 Nov 2014 20:52)
Quote (CyberPunk666 @ 6 Nov 2014 19:48)
Gyakornoktól és pályakezdőtől nem hiszem, hogy túl sokat elvárnának. Én is bent a munkahelyen munkaidőben tanulom meg, amit nem tudok és kell hozzá. ----> ez még értelmes válasz cptől idáig
Neki kéne tudnia, hogy mivel akar foglalkozni és olyan munkára jelentkezni. <nem hiszem, hogy ne lenne> ----> assuming tudnia kéne, nem kéne tudnia, képzeld el egyes emberek lehetnek tanácstalanok egyes élethelyzetekben
Mi honnan tudjuk, hogy ő mondjuk beágyazott rendszereket, szimulációkat, vagy ügyviteli cuccokat akar-e mókolni? ------> ki mondta hogy tudjad? nem úgy szólt a kérdés hogy mondjad meg hogy micsináljon mert te tudod, hanem hogyha van jó tanácsod a témában share. ---> rejtett éreztetés hogy hülye vagy ha ilyet kérdezel
Ha volt a boschnál, akkor mondjuk miért nem megy oda full-timera? -----> mert nem akar egy helyen leragadni hanem jobb opciók is érdeklik, de ez még oké kérdés ezzel nincs gond
Nem igazán értem, hogy mit is vár tőlünk? ------> assuming hülye a kérdés ergo hülyék vagyunk
inb4 miért arrogáns, kiemelem bolddal mert úgyis gecire ráérek
persze nyilván énis menstruálok kicsit hogy ezen fennakadok, de hát ez már az én bajom
Azért szépen hozzá tudod képzelni az előítéleteidet mindenhez. Hosszabb a szavaim kiforgatása, mint az én szövegem.

Quote (xGurke @ 6 Nov 2014 20:59)
attól függ hova akar menni, de erről inkább anarkin tud neked többet írni
általános válasz az lehet, hogy : ismerd az adatszerkezeteket és hogy hogyan lehet őket jól használni, algoritmusokat, mint rendezések etc
de szerintem ott is inkább arra mennek rá, hogy tudsz e megfelelően gondolkozni, nem konkrétan a kód a fontos, de mondom majd anarkin ír erről, ha ráér
Csak a problémamegoldó képességre mentek rá, minden mást meg tudsz tanulni ott.
This post was edited by CyberPunk666 on Nov 6 2014 01:12pm