Quote (tevetava @ 7 Oct 2013 09:19)
Jaja, én is ilyesmire gondolok. Anarkinra meg Cp-re még számítok, hátha van valami infójuk

(szedett vedett írás lesz mert dolgoztatnak közbe)
hát nekem infóm van, de már nagyon rég óta nem használok könyveket
meg már nem is látom át azt a folyamatot amit tizen-éve végigcsináltam az elején hogy mit lát az aki nem tudja hogy mit lát
kb leülsz és amit akarsz csinálni új nyelven, azt beírod gugliba és kidobja
hozzállás kb az hogy matekozol
én eddig lényegében egyedül ezt VBA-ztam, amit multkor kérdezett valaki
de ez is úgy épül fel, hogy
- van egy entry point, ahol elindul (jellemzően Main(), assembly-ben szó szerint "entry point", itt az amit kiválasztasz a listából, ...)
- vannak változóid valamilyen típussal (variant = olyan lesz amit beállítasz neki)
- onnantól kezdve meg "sorfolytonosan" megy az a fv és ennyi a dolog 'élete'
érdemes fejben elkülöníteni hogy van a nyelv és vannak dolgok amihez hozzáférsz (ezesetben az excel munkalap, Cells, Columns, egymillió másik)
ezt azért emeltem ki, mert az ember egyszer megtanul egy nyelvet, esetleg utána másik kettőt, és akkor robbanásszerűen azon kapod magad hogy bármelyik elé leülsz és gg (ez különösen igaz ilyenekre hogy C#, Java, VBA, JavaScript, etc, mindegyik kb egyforma)
de ezek a "libek" amiket mind használ tök egyediek, pl. Android lenne a legjobb példa, hogy az egy kibaszott nagy lófasz habbal és szétverném az egész bandát aki kitalálta, közben az is pure Java... érted
--
feladatnak talán azt mondanám hogy itt a kép, olvass utána hogy "rekurzív permutáció" akkor egyből kevésbé lesz ilyesztő
és utána pár dolog:
- DEBUG
- sor baloldalára kattintasz piros lesz, és megáll ott debug módban, ha odaért
- ekkor vannak ilyenek hogy változót kijelölsz és "Add To Watch", vagy képletet kijelölsz és arra szintén ugyana; és alul megjelenik hogy azon a soron ahol megállt a program, mik a szarságok értékei éppen akkor
1- nézegesd, játsz vele, tanuld meg első körben debuggolni ezt a fájlt, nézegesd watchokkal a változókat
azért hoztam fel ezt a progit mert hozzányúl a munkafüzethez és "matekozik" is, kb kezdésnek elmegy
ha valami nem megy gugli: "excel vba set this and that", stb -- ha akkor se, akkor kérdezhetsz de én is ezt fogom csinálni jóeséllyel (csak lehet én ránézésre látom mi a baj)
2- írj valami sajátot amit meg akarsz oldani, mit tudom én fogsz egy hosszú szöveget (valahonnan kimásolsz egy mondatot) változóba dobot és kiírod sorokba úgy hogy mindig egyel több karaktert írsz ki
"2"
"2- "
"2- í"
"2- ír"
... hülyeségnek tűnik de el leszel vele egy darabig
ja és excel menüjében a szalagon lődd be a dev fület, azon meg az első gomb kell és látod is a kódot
ahogy mondtam szedett vedett írás..

http://sdrv.ms/1984esi