Quote (dihep @ 25 Mar 2013 19:31)
nálunk, vagy akármelyik "fejlett" országban is rengeteg éhező család van
nem kell mindent elhinni amit a média terjeszt
biztosan van 1-2 szélsőséges eset amivel lejáratják ezeket a keleti országokat de ilyen példákat nyugatról is fel lehetne hozni
Igy van, mint pl amikor az oroszokat probaltak lejaratni rendszervaltaskor, meg az orosz haditechnika. Aztan az orosz pilotak egy 'uldozessel' biztonsagpolitikai problemat okoztak, mert eszervetlenul suhantak at egyik legterbol a masikba. Hmmm pedig mekkora szarok.
+ Amit kubarol is mondtak egy idoben, hogy mekkora nyomorusag, stb van ott, meg, hogy diktatura es az milyen gonosz dolog, aztan atlag ember baromira nem vette eszre a '90-es evekben, hogy diktatura van, nem elt annyival rosszabbul, mint amennyivel terjesztettek.
+ Gorogok, valsag? Naluk? Hat ezt nem fogom bevenni... Turizmus nem hiszem, hogy ne hozna be annyi penzt, amibol nem tudnak mukodtetni az orszagot. Ismeros, aki kint volt, nem nyaralni, hanem uzleti okok miatt es kerdezoskodott ottani vallalkozoktol, cegektol stb, hogy mennyit kell elhinni ebbol a vaslag storybol, azt mondta majdnem, hogy szembe rohogtek. Semmivel nem elnek rosszabbul, mint eddig. Legalabb is az 'atlag ember'. Semmit nem tapasztalt a 'nagy valsagbol'. Kerdes akkor, hogy meg is miert volt ekkora segg keritve a dolognak, nem nekik fajt ez, hanem kicsit eszakabbra masoknak.

Quote (dihep @ 25 Mar 2013 19:31)
A születésszabályozás részével egyetértek csak az eszközök kicsit furcsák nekem, ennek ellenére nem tudnék jobb megoldást találni
Ez a génmódosított zöldség-ügy hasonló az atomenergiás balhéhoz ami most szintén divat, mert a tömegeknek ha azt mondod hogy atomenergia egyből az atombomba jut eszébe és hogy akkor hurrdurr atomerőmű=felrobban és mind meghalunk
Közben pedig ha betartják az előírásokat egy ilyen helyen talán ez a legbiztonságosabb energiaforrás és nem mellékesen kurvára olcsó is a többihez képest
Jajj, na az effele zoldektol, mamrint a sotetzoldektol falra tudok menni. MUltkor volt a 9gag topicba ilyen magyarshit, ahol irt a csavo vmi olyat, hogy meg vannak hires magyar tudosok, de nem beszelne rola mert gonosz dolgot tettek, ha nem is ez volt irva de vmi hasonlo. A fejem vertem az asztalba, ilyen ostoba hogy lehet valaki.
Quote (CyberPunk666 @ 25 Mar 2013 19:31)
Nem elsősorban a szaporulatról van itt szó, hanem az élet ilyen szintű befolyásoltságáról. Nem csak ebben vannak korlátozva és szabályozva. Aztán meg ugye hol húzod meg a határt? Kimondja meg, hogy hol húzzák meg a határt? Aztán milyen jó lenne ha jönnének a szuperokos fiatalok és 15 évesen elvenné a munkádat, amikor 40 vagy...
Ezek nagyon összetett dolgok.
Igen, megvannak a hatulutoi is, de ezzel atalakulna a tarsadalom is, abba gondolj bele, hosszu tavon hasznos lenne, ne csak 100 evben gondolkodj, hanem pl emberiseg hosszu tavu eletbenmaradasaban, ilyen modositasok nelkul az 'igazi urkorszak' eljovetele baromira kitolodna.
A gén kísérletekre meg csak annyit mondok, hogy afrikanizált méhek, amiket úgy hoztak létre anno, éppen kiirtják az összes többi méhfajt és nem tudnak ellene semmit sem tenni. Fél dél-közép és részben északamerikát meghódították, iszonyatos károkat okozva a természetben.
Konkrét negatív példa, tessék.
Igen, meheszkedek mar egy ideje, ezeket a dolgokat is vagom, olvastam rola, meg, hogy olyan novenyeket ultettek, amik ugyan termesre jobbak voltak, de a mehpopulaciot 'daralta', ezert mondom, hogy esszeruen kell es egymasra hatast pl nem elvagni, hanem segiteni, de a masik oldalrol is van hatar, nem lehet mindenkinek a legjobbat tenni.
Mondom ezt úgy, hogy én a tudomány mellett vagyok, de azt gondolom, hogy sokkal megfontoltabbnak kellene lenni, mint kína.
En is, de nagyon. : )))) Soon vegyesz.
Quote (Senee @ 25 Mar 2013 19:39)
btw én dániában élnék szívesen
2 hetet voltam meg nagyon fiatalon (~12 evesen) kint, sok eve, de tenyleg, az egy jo helynek tunt mar akkor is. : )))) Csak az zart, hogy lapos az egesz, de legalabb ott van kozel norvegia.
melyik országban zárnak börtönbe, ha azt mondod valahol nyilvános helyen, hogy free tibet, vagy rákeresel? Melyik országban cenzúráznak MINDEN kommunikációs csatornát? stb...
Azért ez a része tény és nem média ferdítés...
Hat igen, de azert az sem jobb, hogy a nyugati vilagokban sok helyen luxus korulmenyek kozott elnek az eliteltek.
This post was edited by Baleee on Mar 25 2013 11:48am