Quote (bajcli @ 16 Jan 2013 19:18)
nem láttam még egyiket se, fingom nincs, milyenek
csak vicces, hogy a hurrdurr buta amerikaiak elkaszálták a pushing daisiest mer túl hülyék hozzá, bezzeg... ésakkor ott figyel első két helyen két sorozat, amit 5+ évadon keresztül meg nem kaszáltak el a buta amerikaiak
(ezekszerint azok pont jók voltak nekik?)
Rengeteg sorozatot néztem eddig és nézek a mai napig is. Tesztelem az újakat is, sok jó akad közöttük. Eleinte még érdekes is, de mivel nincs kész forgatókönyv illetve a nézettség is a legmeghatározóbb tényező, ezért egy idő után azt vettem észre, hiába indult jól a sorozat, nem tudják (nem akarják lezárni). Vegyük pl. a Himym-et, első három évad baromi jó, utána egyszerűen kínszenvedés (persze ez megint csak egyéni vélemény). Másik példa, Lost. Kajálták az emberek, megszeretik-hozzászoknak és valljuk be, hogy egy átlagos ember csak nézi, mint a barátok köztet. Nem akarnak véget, semmit, csak nézni-nézni, ameddig van. House? Ugyanez. Rengeteg példát tudnék még hozni, ezzel szemben az HBO-s sorozatok szinte mindig kerek, előre megírt történetet dolgoznak fel és nem közben találják ki annak függvényében, hogy milyen a nézettség. Ez az a minőségbeli különbség, amiért nem tudok egy sima csatornás sorozatot annyira élvezni hosszabb távon.
Pushing Daisies meg hihetlen minőséget tett le az asztalra, megnézed mit nyújtott nézettség alapján és nem tudod elhinni, hogy hogyan voltak képesek kaszálni két évad után azt a sorozatot. Illetve de és pont itt jönnek képbe az átlag buta amerikaiak. Igazából nem szó szerint az amerikaiakkal van a bajom, ugyanez megvan gondolom itthon talán nálunk is. Az emberek nagy része olcsó, könnyen emészthető szórakozásra vágyik, én nem.
HBO fag vagyok vállalom, de annyi remekművet letettek az asztalra, hogy meg van a miértje. Sajnos a többi tv-s csatorna is példát vehetne róla.
This post was edited by ecneB on Jan 16 2013 11:30am