Quote (beni @ 30 Aug 2012 14:06)
Jólvan

De amúgy a bentlakással nem mond hülyeséget. Sok olyan gyerek, akik gyökerek lesznek a közegtől, akiket nem fegyelmezhet rendesen a tanár, meg alapból a sok cigány is az otthoni hatások miatt lesz legtöbbször az, ami. Ezt egy szinten vissza lehetne fojtani, ha folyamatosan egy olyan közegben laknának, ahol másféle hatások érnék.
Másrészt a köpeny tényleg egy kollektívát is jelentene, annyira nem korlátoznám én mondjuk, hogy egész iskolának egy teljesen ugyanolyan, hanem esetleg osztályokon/évfolyamokon meglehetne a sajátjuk, később akár ők alakíthatnák a közös köpenyt, legalább is az osztály kreatívabbjai. : D Na jó ez már részlet kérdés.
Nekem nem volt, de ha lett volna sem hurr-durrkodtam volna, hogy miért kell hordani.
Amúgy meg olyan iskolákban, ahol valamilyen szakképzés megy, vagy kémia/biológia/fizika szakos és ezeken a szakokon is van aktív kísérletezés, azért ott szokás, bár azok már megint más kategóriába tartoznak, mert vegyszerfoltosak, kiégettek, stb.

Quote (beni @ 30 Aug 2012 14:26)
Nálunk is mindenki ágált ellene, aztán kb semmi nem volt az egész. Még jól is nézett ki szerintem : D
Persze én sem tudnék véres szájjal kardoskodni amellett, hogy kötelező legyen, mert nem tudom mennyi tényleges haszna van (könnyebb tisztítani, ha leketchupozod, de kb ennyi). Amúgy tök menőn néz ki szerintem pl. az angliai diákon egyenruhája, ami suliról sulira változik.
Na ja, meg ez szerintem kicsit ilyen kollektív tudat fejlesztő, pláne iskolák közötti versenyzéskor.
This post was edited by Baleee on Aug 30 2012 06:27am