Quote (Baleee @ 13 Oct 2011 18:34)
Rakott krumpli
céklával!!! mmmmmm
múltkor összecsaptam jó sok hagymából pörkölt alapot és mit tettem bele?
- piros paprikás pácos disznyó karajt
- hagyma, ízlés szerint
-1 szál répát felkockázva
-1 konzerv szeletelt gombát
-1 konzerv kukoricát
- no, meg némi vörösbort
- oh és persze csípős szárított paprika
mindezt wokban csináltam és omg ízorgazmusom volt tőle
gondolom ez egyértelmű, de leírom, h pörkölt alap -> kockázott husi -> víz -> száraz paprika -> itt kell várni -> bor -> már majdnem jó a husi -> kockázott répa -> gomba, kukorica (leve nélkül)
ha kevés a víz, pótold. nem lett csípős igazán, kevés volt bele a paprika, de OMG annyira finom lett... kb 40 deka húsból készült
aztán másik nap meg látom, h maradt egy csomó fonnyadó paprikám abból, amit otthonról hoztam (kaliforniai, hegyes erős, másik fajta csípős és TV paprika vegyesen)
gyorsan fel is csíkoztam őket, leszaladtam még a boltba:
- hagymáért (ízlés szerint az alapba)
- paradicsomért (fele annyi, mint paprika)
- némi krumpliért
aztán fogtam magam, csináltam megint pörkölt alapot (ok, mind1, h hívjuk, hagyma+paprikaport olajban) és beleraktam a felszeletelt, meghámozott paradicsomot (ha vágsz az aljára egy X -et és leöntöd forró vízzel vagy kicsit főzöd, akkor simán le lehet húzni) meg a paprikát ofc (magostól). felöntöttem vízzel és elküldtem fürdeni a felkockázott krumplit is. mivel kibebaszott nagy adagot csináltam (túl sok paprika maradt meg), így elég soká tartott, miíg jól átfőtt és megfonnyadt minden, de nagyon finom lett és faszán csípős is. ízlés szerint lehet kenyérrel, tejföllel tálalni. nekem nem volt tejfölöm és lusta voltam is venni, uh kenyérrel ettem.... igazából sosem ettem még tejföllel és ezelőtt mindig tojással csináltam, nem krumplival, de biztos jó lehet!

gondoltam arra is, h akár husit is tehettem volna bele... nem az az echte lecsó, de azért főzünk, h variáljunk! majd elfelejtettem, h tettem bele egy kis fokhagymát is. az volt itthon, gondoltam miért ne... nem bántam meg!
ezt is wokban csináltam. méghozzá azért, mert nagyon gyorsan átmelegszik és ha ügyes vagy, úgysem ég oda semmi. nagyobb, mint a serpenyőm, kényelmesebb benne kavarni a cuccost... stb. jobb feelingje van (:
This post was edited by zsansaccount on Oct 13 2011 12:16pm