d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Küzdősportok / Harcművészetek
Prev1234521Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2,366.74
Dec 15 2010 01:30pm
Quote (TresholdOfUniverse @ 15 Dec 2010 20:28)
voltam edzesen. a foszer azt magyarazta hogy lehet a krav magas egy 200 kilos wowraider is aki a lepcson nem tud felmaszni, akkor is osszecsomagol akarkit ezekkel a technikakkal.

ezen a ponton haverral kisetaltunka  terembol : ))

amikot meg videokat nezeggettem nagy krav magas mesterekrol, semmi kulonoset nem lattam benne, nem ertem miert vannak olyan sokan annyira erte.

én nem értek a harcművészetekhez (bár kicsit karatéztam de az egy fos)
szerintem a krav magának pont az a célja hogy harcképtelené tegyél valakit mig a többinek már az alapfilozofiája sem az hogy nyomorékot tegyünk az ellenből..

bár én laikus vagyok
Member
Gold: 10.00
Dec 15 2010 01:31pm
Quote (palacsinta @ Dec 15 2010 07:01am)
mma

this, ha megversz vkit, nem tiltanak ki, megdicser az edzod :D
vagy streetfight ;D
Member
Gold: 2,496.00
Dec 15 2010 01:31pm
Quote (tevetava @ Dec 15 2010 08:11pm)
azt felejtsd el :)
ha mindenképpen önvédelemre/másik leszerelésére akarsz menni, akkor krav maga, azért a krav maga, mert az erre van specializálódva,  de pár hónap - fél év alatt NINCS olyan sport, amivel már meg lehet magad védeni. Először meg kell tanulni a technikát, magát a mozdulatot. majd a mozdulatokat kell jól csinálni, hogy szinte reflexszerűen jöjjenek. ehhez pedig oly kevés fél év..

én capoeirázom, és a capoeirával valószínűleg nem járna jól

fel ev utan nem tudja megvedeni magat? persze eletbiztositas nem lesz de ha komolyan veszi fel ev alatt kurwqa sokat lehet fejlodni. a helyes hozzaallas pedig az, hogy 10 ev utan se tudod megvedeni magadat.

ne misztifikaljatok a dolgokat buzihorgaszok.

Quote (Epiphone @ Dec 15 2010 08:11pm)
van osztálytársam aki thai boxol -- imádja
van amelyik kung fuzik -- imádja
van amelyik giu gitsu-zik -- imádja

teljesen egyéntől függő és neked kell ráhangolnod valamelyikre magad, nem nekünk

giut gitsu? : D
Member
Gold: 10.00
Dec 15 2010 01:32pm
Quote (Epiphone @ Dec 15 2010 07:11am)
van osztálytársam aki thai boxol -- imádja
van amelyik kung fuzik -- imádja
van amelyik giu gitsu-zik -- imádja

teljesen egyéntől függő és neked kell ráhangolnod valamelyikre magad, nem nekünk

lóóóóóóóóóóól
nevettem :DD

Member
Gold: 27,943.00
Quote (My_Acc_Is_Bazur @ 15 Dec 2010 21:28)
kempo nem az mikor fakarddal csapkodják egymást? arra járt 2 ismerősöm, amit abból tanultak, azzal nehezen védték volna meg magukat.

afaik az kendo

/e de gondolom, az se csak annyiból áll...

This post was edited by bajcli on Dec 15 2010 01:33pm
Member
Gold: 5,390.00
az egyetlen erre alkalmas "sport" a kravmaga, de ezért lekezdeni küzdősportolni, hogy edzőtermen kívül verekedhess, imo faszság, sok cigány, vagy egy nagydarab részeg tajalkesz úgyis elver, nem is beszélve a késelőkről etc...
az ilyen konfliktusokat inkább kikerülni érdemes

jah és nem buzi noobláma drokoshippi vagyok, és azért mondom hogy az erőszak odakint érdemtelen, hanem azért mert 12 évet kickboxoltam, 2 évet ketrecharcoztam, 1,5 évet kempoztam... A kickboxot meg a kempót versenyszinten, kickobxa világbajnok is voltam, válogatott szinten nyomtam... Harcművészetet meg lehet élvezni, de az inkább hitvallás, szekta, nem sport, de ha arra vágsz az sem rossz ofc! Ha belemrülsz egy harcművészetbe, sosem akarsz majd mást csinálni, de akkor azt tényleg csak úgy érdemes csinálni, hogy az adott harcművészet az életed komoly részévé váljon.

De hidd el mindenhol azt fogják mondani, hogy a verekedés az edzőtermen kívül nem megoldás.
Btw krav maga, az kell neked.
Member
Gold: 3,000.69
Dec 15 2010 01:34pm
Quote (bajcli @ 15 Dec 2010 20:32)
afaik az kendo

simán lehet, ezért volt "?" a végén, és akkor egyúttal nem is szóltam.
Member
Gold: 3,000.69
Dec 15 2010 01:35pm
Quote (jarabekg @ 15 Dec 2010 20:32)
az egyetlen erre alkalmas "sport" a kravmaga, de ezért lekezdeni küzdősportolni, hogy edzőtermen kívül verekedhess, imo faszság, sok cigány, vagy egy nagydarab részeg tajalkesz úgyis elver, nem is beszélve a késelőkről etc...
az ilyen konfliktusokat inkább kikerülni érdemes

jah és nem buzi noobláma drokoshippi vagyok, és azért mondom hogy az erőszak odakint érdemtelen, hanem azért mert 12 évet kickboxoltam, 2 évet ketrecharcoztam, 1,5 évet kempoztam... A kickboxot meg a kempót versenyszinten, kickobxa világbajnok is voltam, válogatott szinten nyomtam... Harcművészetet meg lehet élvezni, de az inkább hitvallás, szekta, nem sport, de ha arra vágsz az sem rossz ofc! Ha belemrülsz egy harcművészetbe, sosem akarsz majd mást csinálni, de akkor azt tényleg csak úgy érdemes csinálni, hogy az adott harcművészet az életed komoly részévé váljon.

De hidd el mindenhol azt fogják mondani, hogy a verekedés az edzőtermen kívül nem megoldás.
Btw krav maga, az kell neked.

orly?

spéder danit nem ismered?
Member
Gold: 2,496.00
Quote (Inakwo @ Dec 15 2010 08:30pm)
én nem értek a harcművészetekhez (bár kicsit karatéztam de az egy fos)
szerintem a krav magának pont az a célja hogy harcképtelené tegyél valakit mig a többinek már az alapfilozofiája sem az hogy nyomorékot tegyünk az ellenből..

bár én laikus vagyok

a krav maga nem harcmuveszet, hanem onvedelmi rendszer. nagy kulonbseg.

a legtobb harcmuveszetnek vagy az a felfogasa hogy tisztessegesen gyozd le az ellenfeledet, vagy az hogy tedd harckeptelenne, a leheto legkevesebb ver kiontasaval.

de ha az ellenfelednel pl kes van amig nalad nincs, akkor o nem egy tiuszteletre melto ellenfel, ott torod ela csontjait ahol ered.

Quote (My_Acc_Is_Bazur @ Dec 15 2010 08:28pm)
kempo nem az mikor fakarddal csapkodják egymást? arra járt 2 ismerősöm, amit abból tanultak, azzal nehezen védték volna meg magukat.

a fakardos dolog egy resze a kemponak. egyreszta fegyveres harc fontos(nalunk barantan meg a kemposnal is tobb/komolyabb fegyveres harc van), masreszt eronletet, reflexeket, mozgas kordinaciot azis fejleszt
Member
Gold: 0.00
Quote (TresholdOfUniverse @ 15 Dec 2010 20:31)
fel ev utan nem tudja megvedeni magat? persze eletbiztositas nem lesz de ha komolyan veszi fel ev alatt kurwqa sokat lehet fejlodni. a helyes hozzaallas pedig az, hogy 10 ev utan se tudod megvedeni magadat.

ne misztifikaljatok a dolgokat buzihorgaszok.

giut gitsu? : D

Inakwo is írta, hogy a legtöbb harcművészet nem arról szól, hogy mozgássérültet csinálj az ellenből.. minden harcművészethez egy külön filozófia, erkölcsi szabályrendszer tartozik, amelyeket csak sok idő után tudod úgy használni, hogy az hasznos legyen az "utcai genszterek" ellen is. Krav maga épp ezért ideális, mert arról szól, hogy kinyírd a támadódat. és igaz, hogy rengeteg munkával hamar el lehet érni sikereket, de fél év akkor is kevés ahhoz, hogy a mozdulatok reflexből jöjjenek..
Go Back To Magyar Topic List
Prev1234521Next
Add Reply New Topic New Poll