Quote (b_daniel @ Sep 28 2010 10:09am)
btw = by the way te n44p
btw-between, mellesleg
rly-really, tényleg
omg-oh my god, édes istenem kb
wtf-what the fuck, mi a fasz kb
ofc-of couse, helyeselés, úgyvan!"
atm-at this moment, at the moment, jelen pillanatban
medi-mediator, ugyanaz, mint a moderátor, csak angol szakszó. d2jsp, d2, wow, wc3 kereskedő fórum. ezek az egyének magyarul moderátorok.
imo-in my opinion, véleményem szerint
gz-gratulationz, gratulálok
gd-good. elismerésszerű, "szép volt" kifelyezés
g-go menni, megyek, vagy duel kezdete RPG játékokban, mikor mindkét játékos kiírta
afk-away from keyboard. távol a billentyűtől, nem vagyok gépnél
pm-private massage, privát üzenet
nvm-nevermind, mindegy, nem érdekes, hagyjuk
spam-értelmetlen, tartalommentes hozzászólás
noob- eredeti jelentése: olyan egyén, aki a szóban forgó témában új. szleng jelentése: szerencsétlentől a tapasztalatlanig egy fogalom, ami mindenképpen rossz oltás
random-eredeti jelentése: véletlenszerű, szleng jelentése: egy a sok közül, elvegyül a többi noob között
excellent-ezt olyan dolgokra mondom, ami tetszik (akár cask az "outstanding"
nn-no need, nem kell, nincs rá szükségem, RPG game-ek ereskedése közben alkalmazott, nagyon is kényelmes kifelyezés
eh-ez szimpla, alanatúr csalódottság
pk-player kill (pkzor=player killer), játékos kinyírása, a szabályos "g/go" elhagyhása nélkül (játékosok "vadászása)
nk=naked vagy nude kill, RPG game-ekben használt kifelyezés, ami arra utal ha valaki kiírja, hogy a halála után a holttestét nem tudta take-elni és felvenni a cuccait. "pucér gyilkosság, kopasztás"
*zor-ez egy kis becéző szócskára emlékeztet. külömbség, nem fogalmat takar magában hanem cselekedet (nk 1 sorral feljebb, nkzor aki folyamatosan ezt csinálja)
cry-sírás, magából kikelve az ember "sír" (cryzor, aki folyamatosan ezt csinálja, ha nem neki kedvezően történnek a dolgok)
bb-byebye, elköszönés két betűvel
cg-congratulations, gratulálok
gj-good job, szép munka
cu (c mint szí u mint jú)-később, cul később látjuk egymást
brb-be right back, rövidesen visszatérek
dno/dunno-don't know, nem tudom
rage-harag, örjöngés a neten, ha vki bekattan
fu-fuck you (egyértelmű..)
gosu-godly super, istenien jó
gtfo-go the fuck out, kb takarodj
gl-good luck, sok szerencsét
hf-have fun, érezd jól magad
iso-in search of... keresem ezt a...
irl/rl-in real life/real life-való életben, való élet
izi/ez/ixi- nevetségesen könnyű, nem igényel nehézséget,
keke-ok
lame/lammo-láma, így illetik más szóval azt akire azt mondják núb. manapság a két szó a sok "skilled" gamer-nél a neten ugyanazt jelenti
skilled-tapasztalt, jó képességű
lol-laughing out loud, hangosan röhögök (rofl, roflmao kb ugyanez)
medi (!) -mediator,1 3. személy, aki a tradet bonyolítja az ügyfelek között ügyelve annak tisztaságára, valamint a d2jsp rendjére felügyelő kinevezett ember, aki moderál ha kell
m8-mate, haver
np-no problem, nincs gond, nem baj
pwned/powned/pwnd/owned-valakit fölényesen. általában sérülés elszenvedése nélkül legyőzni, vaamit esélye sem volt a küzdelemben
scammer-olyan ember, aki elveszi a másik ember eladásra ínált cuccát, és nem fizeti meg a megegyezett rúnában vagy fg-ben
stfu-shut the fuck up, kuss kb
w8-wait, várj
re-chat-es, fórumos, játékos köszönési mód, kb "újra itt"
wb-welcome back, tistelettudóan kifelyezni, örülünk hogy a partnerünk visszatért (afk-ról vagy brb-ből :PPPP)
fake-gyenge hazúgság, füllentés, kamu
t4t-thanks for trade, kösz az üzletet
t4d-thanks for duel, köszönöm a duelt, élveztem kb
nah. a végét már a hun1-rakanish-ról másoltam, mert azt sem tudtam mi van még kb. de így ha ki is maradt valami, az sem sok. ezek a kifelyezések/rövidítések közt nincs olyan, amit valaki valamilyen formában ne használna, akinek köze van a játékokhoz, szóal nóóó kráááj péelzé xD
nehogy mar jobban tudd jozzynál!