Nem kell ide dráma, ez csak egy cool story bro lesz, semmi különös.
Mint (majdnem) mindeki innen, énis a D2-vel kezdtem. Akkoriban még nem sokan ismerték a d2jsp-t (amikor én megismertem a d2-t, még nem is volt d2jsp), jól elvoltam, legelőször a demoval játszottam és ofc addicted lettem.
Megvettem a full gamet, hogy neten is tudjak vele játszani. 24/7 cuccgyűjtés, runolás, stb-ből állt akkor még egy szokványos napom.
Később tudomást szereztem a d2jsp-ről, de nem joinoltam, mivel nem sok értelmét láttam, jól elvoltam a pvm-el és pvp-el.
Azután valamivel felkapottabb lett az oldal és bejoinoltam. Megtetszett a trade és az fg gyűjtés, a d2-t már kicsit untam is több évnyi game után, úgyhogy lett egy új hobbim.
Az elején még csak kis dolgokban, low runek, perf gemek, stb-el kereskedtem. Egyre gyarapodott az fg-m, úgyhogy nagyobb tradekben is részt tudtam venni később.
Legelső sikeres tradem asszem egy COA volt, amin 100fg- nyertem (igen gyerekek, az én időmben az még nagy pénz volt).
Aztán idővel jöttek a nagyobb cuccok, runeszavak, griffonok, coa-k.
Full karik tyraelekkel, botd-okkal, stb, ezekből már nagyobb pénzt is kaszálhattam.
24/7 trade alatt elég sok post is összegyűlt, az átlag ppd-m 80 körül mozgott.
Ekkor még én voltam az egyik legaktívabb felhasználó (ppd alapján) akit még nem bannoltak ^^
Már több mint 1-2 éve nem vagyok aktív itt, mégis 16 a ppd-m Oo
Idővel, több ezer sikeres trade után végre elismertek a trade részlegeken, és senkinek nem kellett előre adnom, mert megbíztak bennem.
Persze, voltak időszakok, amikor a warnjaim ebben kicsit gátoltak:
Első warn:
30 Dec 2006 19:07 - removed over-sized sig again
Ezt még Dad-től (ugye ez volt a neve, oldfagek?) kaptam.
Elég egy paraszt mod volt, nem kedveltem.
A sigem alig pár kb-al volt túl a megengedett határon (és még uj user is voltam), amin "Happy New Year" szerepelt.
Nem volt semmi _AGAIN_, egy figyelmeztetést nem kaptam tőle vagy bármi, insta warnt adott, szval néztem amikor nem tudtam beloggolni suspi miatt.
Czi-
Második warn:
29 Jan 2007 20:07 spam -http://forums.d2jsp.org/topic.php?t=6052460
Ezt nem tudom kitől kaptam (talán Morbid.). Megérdemeltem, egy tarde topicba bespammoltam, hogy "Best spam topic". YY, olyankor ezért warn járt simán.
Harmadik warn:
17 Feb 2007 13:56 - Keeps selling mass items.http://forums.d2jsp.org/topic.php?t=6317417
Ezt Morbid.-tól kaptam. Ez a korszak volt a dupe korszaka. Mindenki mindent dupeolt.
A bneten könnyen és olcsón tudtam szerezni perf jeweleket cuccokért stb, ezért belefogtam ezek árusításába.
MINDEN topicomban feltüntettem, hogy a jewelek bnetről vannak. Pm-ben és gameben is értesítetem a vevőket, hogy nemvalószínű, hogy legitek, ezért rakják bele valamibe egyből.
Nem is lett ebből semmi, 1 pm-et se kaptam, hogy poofoltak, vagy bármi.
Erre jön ez a Morbid. aki elegánsan belehány a topicomba, hogy ez tilos, stb.
Az nem számít, hogy a trade részleg 96%-a ilyen topicokból állt.
Nembaj, már megbocsájtottam neki, egyszer elvégre úgyis meghal.
Negyedik warn:
13 Jul 2007 17:24 - outside linkinghttp://forums.d2jsp.org/topic.php?t=9310339
Ezt Lentylek-től kaptam.
Ekkor tájt, sokat postoltam a General Help-be. Abban az időben nem volt teli ezekkel a wannabe userekkel, szóval gondoltam itt jól elleszek.
A topicok 80%-ára én válaszoltam, hála a auto-refresher mozzila pluginnek, így gyorsan választ kaptak a problémájukra a userek.
Még az asztalra is kimentettem, az összeszedegetett help linkeket egy txt-ben, így ctrl-c ctrl-v segítségével gyorsan megvolt a válaszuk.
Nem voltam tökéletes. Egy szabályt elnéztem.
Egy user nyitott egy topicot, hogy tudna e neki adni vki uberdiablos szerverekhez linket (mikor spawnol - soj).
Persze megadtam neki, csakhogy tilos ilyen linket postolni.
Lentylek, jött látott, győzött.
Kaptam egy warnt. Suspit nem, nemtudom miért, talán mert ez nem volt akkora szabálysértés, vagy a szorgalmam miatt...
Lentylek, egy nagyon rendes mod volt, mindenki szerette, jó volt a userekhez.
Ezeket a warnokat, szerencsére sikerült úgy összeszednem, hogy 40%-on álljak.
Pont akkor kaptam a következőt, amikor az előző lejárt volna. gg
Egy idő után, Rici-nek és nekem, eszünkbe jutott, mi lenne, ha lenne egy magyar subforum is, mivel akkoriban még nem volt Oo
http://forums.d2jsp.org/topic.php?t=6449045&f=258&o=200Szóval nyitottam, egy topicot, a site suggestions-ban. Összegyűjtöttem, a magyarok nagy részét, akiről tudtam, hogy magyar.
Pmeltünk mindenkinek, hogy támogassa, a hunsub megalakulását.
Szinte mindenki támogatta az ötletünket, habár volt akitől szitkozódó pm-et is kaptam, hogy hogy merjük az ő nevét megemlíteni a topicban, stb
Nem emlékszem pontosan ki(k) volt, nem is akarom beköpni, de lehet, hogy most ő(k) is itt rontják az atmoszférát (nem mondok neveket).
Végül megalakult a hunsub, najg rábólintott, és az isteni áldás leszállt közzénk.
Ezek ellenére, még mindig nem volt modunk, se egy magyar tt-nk.
Szavazást is indítottunk, hogy ki lenne jó magyar modnak. A legtöbb szavazatot Lajo érte el, habár ez nem befolyásolta (szerintem) a modokat, hogy őt válasszák.
Ígyhát meglett a magyar tt-nk, aki jelentette a modoknak, ha valami gond volt itt.
Akkor még nemvoltunk ennyien nem volt sok gond. Habár idővel egyre többen lettünk és a spam/flame is elszaporodott.
Elég nehéz volt Lajonak mindig reportolni mindent egyedül, sokszor sokáig fennmaradtak az alja topicok, psotok stb.
Idővel megkapta a members++ tagot, majd modnak választották. Innentől kedzve már tudta moderálni a subot egymaga is.
Később megszületett az újabb tt-nk, Edit.
Ő is members++ lett majd trade assistant/mod.
Ez idő tájt én jól elvoltam a tradjeimmel, habár eléggé zavartak a spam postok a topicokban.
Nemigazán goldoltam, hogy kapok tt-t, elvégre is nem ismertem különösebben egy modot sem (pajtásként).
Persze Lajoval és Edittel jól elvoltam, éppen annyira mint a többi user, max topicokban találkoztunk.
13 Feb 2008 18:22-kor kaptam, egy pm-et Sabine-től msizerint gratulál az új tagomhoz.
Eléggé meglepődtem, de egyben örültem is ennek a tagnak persze.
Egyből átváltottam mediatorra, hogy segíthessek a request mediator topicoknál stb, mivel elég sokan panaszkodtak, hogy sokszor nem kapnak medit, ezért lescammelik őket.
Lett egy új hobbim. A meditor requestek fogadása. Ekkor már nem érdekelt a trade, csak a mediskedésre koncentráltam.
Persze, jött jó sok pm amiben kérték minden félében a segítségemet. Sajnos sokan küldtek olyat, hogy a többi medi nem válaszol nekik és én vagyok már a 10. akitől segítséget kérnek.
Nem volt olyan pm amire nem válaszoltam volna és nem segítettem nekik.
Magyaroktól is kaptam pm-eket, kelett nekik is a segítség, örömmel segítettem.
Olyan pm-et is kaptam, amiben érdeklődtek, hogyan kaphatnának ők is tt-t.
Igen, még mindig a magyarokról beszélünk. Olyanok kérdezték, aki msot belehánynak a topicokba, mocskolnak engem, és úgy csinálnak mintha mitse tudnának rólam, vagy a múltról.
Nem fogok neveket említeni most sem, gondolom van aki magára ismer, még ha régen is volt, és ezt vagy azzal üti el, hogy ismételtem behány valamit, szitkozódik, vagy csak csöndben marad.
Igen, azok is akiket trollnak hisztek, akik szidják a tt-et, akik kéredzik hogy "te hogyan kaphattál tt-t", ezek is megvoltak bolondulva a tt-ért, ugyebár?
Elég szánalmas, de ez van, én már megszoktam, ezért is vagyok ilyen.
Emlékszem aki régen segítségemet kérte, most flamel engem, aki tt akart lenni most szídja őket.
A fele társaság kétszínű, de én, nem ítélkezem. Szerencsére akad köztetek is a rendesebb fajtából.
Szóval, mialatt mediator voltam, elég sok midnent láttam. De nem csak a sima userek körében.
A mediator forumban sokszor volt olyan, hogy vagy 10 request topic volt, és mellette 8-18 medi.
Szinte mindegyik csak bambán "állt" ott és semmit nem tettek. Elég szomorú volt, de itt volt az én lehetőségem.
Úgy gondolom, ha megadták nekem a tt-t akkor tegyek is értelme valamit. Hogy ingyen csináltam? Vehetjük így is. De az én felfogásom nem ez volt.
Az új hobbimnak köszönhetően, mert én addicted fajta vagyok, nagyon jól éreztem magam és fun volt segíteni a tardek lebonyolításában.
Míg egy átlagos medi napi 5 requestet csinált, addig az én átlagom 60-80 körül mozgott. A maximum amit egy nap alatt elértem az 100 volt.
Sikerült a mediator ladderen felmennem egészen a 3. helyig. Én voltam a legaktívabb mediator. Az első 2 helyen két veterán állt:
Master3921 és Ward(e)n
Mindnen elismerésem az övék volt, nagyon sokat segítettek ezzel, a usereken!
Végül is most 3391 mediationom van. Ennyi tradenel segítettem azidő alatt amíg medi voltam. Nem is beszélve a több ezer pm-ről se.
Egy idő után azomban elég unalmas lett a dolog, behoztak új szabáyféléket is:
Mialatt meditálunk állandóan állíteni kelett egy funkciót, hogy éppen hol tart a trade.
Nah ezt minden meditálásnál állítgatni kurva unalmas és fárasztó volt, de azért csináltam.
Egyszer elromlott a gépem, és nemtudtam kb 1 hétig semmitse cisnálni. Talán ekkor csappant meg az elhivatottságom.
Gondolkodtam is mi lenne, ha lenne mod powerem, és a topicokat/postokat tudnám moderálni, az nem lenne ennyire unalmas, és éppúgy tudnék továbbra is segíteni a mediskedésben is.
Több oylan user is kapott tt-t akik előtte vadul spammolták még anno a hunsubot is mocskolódtak, stb, ma már ezek modok. Ez is eléggé elszomorított és mégjobban elvesztettem az érdeklődésemet.
Megismertem egy új játékot a DotA-t. Nagyon soakt játszottam ezzel, inkább ez vette el az időmet innetől kedzve.
Nemsokkal később a DotA készítője, Icefrog megalapította a különálló forumát, a playdota.com ot.
Jelenleg ezen a fórumon vagyok moderátor, és jól érzem magam ott.
d2jsp.org: We have 585,514 registered members
playdota.com: Showing results 1 to 30 of 891476
Reklám kezdete
Lehet tudjátok, a Valve és a DotA készítője összeállt, és msot egy dota szerű játékot csinálnak, melyhez felkérték Jon St. John-t azaz Duke nukem hangját, hogy részt vegyen eme játék megalkotásában.
Szóval ajánlom figylemetekbe ezt a játékot, majd ha kijön

Reklám vége
Szóval visszatérve a storyhoz, itt d2jsp-n már nem voltam aktív.
Először csak mediatorról trustedre váltottak vissza, majd most, nemrég a trustedet sima members-re.
Igazából már vártam, mikor veszik el végre a tagomat, ezt említettem pár embernek is.
Nem nagyon érdekel, mivel amugysem tudtam volna vele mit kezdeni.
Ha azt kérdezitek miért vették el, nemtudom. Lehet inaktivitás miatt, lehet mert visszaflameltem a kis hülyegyerekeket itt hunsubon, vagy mert rasszista cigányellenes jelszavakat hangoztattam, nemtudom.
Erről jobb, ha egy modot kérdeztek, mint említettem, engem nemnagyon érdekel.
Lehet msá infóra is szmámítottatok, mint kis nyalánkságok a modvilágból, titkok, ármányok, tiltott szerelmek, de sajnos erről nemfogok beszélni, igaz nincs is nagyon miről.
A modok, tt-t stb persze nem tökéletesek, vannak köztük szemetebbek is, de egyébként csak a dolgukat végzik. Legtöbb hiedelmet csak a kis megsértődött userek találták ki és adták tovább a többi birkának.