d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Telefon Help Topik
Prev1198199200201202660Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 279.00
Mar 22 2012 05:19am
Quote (Anarkin @ 22 Mar 2012 13:14)
csak azért fogalmaztam így mert vagy 3-an kijelentették hogy használhatatlan, és kikívánkozott :$

nekem elso nap meg a droid is 'hasznalhatlan' volt. ennyi ido alatt semmihez nem lehet hosszászokni, persze hogy furcsa. egyszeruen az ilyen kijelenteseket egyszerubb (okosabb talan jobb szo) lenne ignoralni. persze, hogy sok ember csak a szubjektiv velemenyet fogja szajkozni.
nyomkodtam haver lumia 800-t, tetszik a rendszer, nem errol van szo. nekem a telefon ara bassza a csoromet, de az nagyon.
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Mar 22 2012 05:28am
Quote (ecneB @ 22 Mar 2012 12:19)
nekem elso nap meg a droid is 'hasznalhatlan' volt. ennyi ido alatt semmihez nem lehet hosszászokni, persze hogy furcsa. egyszeruen az ilyen kijelenteseket egyszerubb (okosabb talan jobb szo) lenne ignoralni. persze, hogy sok ember csak a szubjektiv velemenyet fogja szajkozni.
nyomkodtam haver lumia 800-t, tetszik a rendszer, nem errol van szo. nekem a telefon ara bassza a csoromet, de az nagyon.

jogos

amúgy az árról: 2010. okt. óta csak felső kategóriás WP-k jelentek meg, ezért nem is alakult nagyon szépen a market-share (+ nem volt marketing, nem úgy mint most, hogy minden 2. plakát lumiás)

de a másik oldalról nézve viszont, ez egy jó befektetés (és egyáltalán nem drága, a többi telefon is kerül ennyibe ami ezt nyújtja)

én a fenti dátumon vettem a HD7-emet 140k-ért, és azóta annyi változott hardware-ben, hogy megjelent az előlapi kamera, meg NFC (az még nem is) -- ezt leszámítva ugyan azt nyújtja mint egy lumia 900 fog 1-2 hónapon belül (persze most tekintsünk el a gyártó-beli különbségektől, hogy nokia over all, meg attól hogy a procik gyorsulnak minimálisan )

hamarosan elterjed a középkategóriás WP is, majd akkor nem fog ilyen drágának tűnni (a köv. szoftverfrissítés pont arról szól, hogy lejjebb vigyék a hw-követelményeket)
Member
Gold: 0.00
Mar 22 2012 07:04am
Quote (Anarkin @ 22 Mar 2012 12:28)
jogos

amúgy az árról: 2010. okt. óta csak felső kategóriás WP-k jelentek meg, ezért nem is alakult nagyon szépen a market-share (+ nem volt marketing, nem úgy mint most, hogy minden 2. plakát lumiás)

de a másik oldalról nézve viszont, ez egy jó befektetés (és egyáltalán nem drága, a többi telefon is kerül ennyibe ami ezt nyújtja)

én a fenti dátumon vettem a HD7-emet 140k-ért, és azóta annyi változott hardware-ben, hogy megjelent az előlapi kamera, meg NFC (az még nem is) -- ezt leszámítva ugyan azt nyújtja mint egy lumia 900 fog 1-2 hónapon belül (persze most tekintsünk el a gyártó-beli különbségektől, hogy nokia over all, meg attól hogy a procik gyorsulnak minimálisan )

hamarosan elterjed a középkategóriás WP is, majd akkor nem fog ilyen drágának tűnni (a köv. szoftverfrissítés pont arról szól, hogy lejjebb vigyék a hw-követelményeket)

Azert van ott hardveri kulonbseg, a hd7 kijelzoje pl eleg gyenge, sehol sincs a lumia 900hoz kepest, az adreno 200rol 205re valtas pedig kb 4xes teljesitmenyugrast jelent. Az persze igaz h ez max jatekba jon elo, a felhasznaloi elmeny ugyan olyan egy wave1es keszuleken. Egyszeruen nincs ertelme valtani masodig generacios keszulekre, foleg ugy hogy ugyan ugy megkapjuk majd az apollot ev vegen.
Member
Mar 22 2012 08:42am
lumia 800 vs galaxy s plus

~110k vs ~70k

cpu gpu memoria ua
amoled vs samoled
anyaghasznalat es kamera jobb a lumianak

szvsz sokkal inkabb tolhatnak olcsobban a lumiat, ha mar alapbol hatranybol indulnak (itt csak arra gondolok, hogy kesobb jottek ki ezzel a telefonnal, egyaltalan nem akarom osszehasonlitani a ket os-t)

par erdekesebb game, pedig nem vagyok nagy jatekos, de ezeket szvsz megnezem:

cararmageddon12
https://play.google.com/store/apps/details?id=ExtremeDevelopers.CarArmageddon2012
angry birds space (en mondjuk kijatszottam a sorozatot, de semmi kulonos)
doom openGL
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kokak.DoomGLES

Member
Mar 22 2012 08:46am
B+ mire lejar a huseg ezen a szerzodesen mar jobb hardver lesz a telokba mint a laptopomban volt
Member
Mar 22 2012 08:58am
Quote (ecneB @ 22 Mar 2012 15:42)
lumia 800 vs galaxy s plus

~110k vs ~70k

cpu gpu memoria ua
amoled vs samoled
anyaghasznalat es kamera jobb a lumianak

szvsz sokkal inkabb tolhatnak olcsobban a lumiat, ha mar alapbol hatranybol indulnak (itt csak arra gondolok, hogy kesobb jottek ki ezzel a telefonnal, egyaltalan nem akarom osszehasonlitani a ket os-t)

par erdekesebb game, pedig nem vagyok nagy jatekos, de ezeket szvsz megnezem:

cararmageddon12
https://play.google.com/store/apps/details?id=ExtremeDevelopers.CarArmageddon2012
angry birds space (en mondjuk kijatszottam a sorozatot, de semmi kulonos)
doom openGL
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kokak.DoomGLES

Teljesen realisan lotte be az arat a nokia. Folosleges osszemerni a ket telot. Wpre is johetnenek normalis jatekkal, a regi nokiaimra jobb jatekok voltak (ngage 1-2 jatekok, doom, quake 1-2-3).
Member
Mar 22 2012 08:59am
Quote (fahrii @ 22 Mar 2012 16:58[B)
]Teljesen realisan lotte be az arat a nokia. Folosleges osszemerni a ket telot.[/B] Wpre is johetnenek normalis jatekkal, a regi nokiaimra jobb jatekok voltak (ngage 1-2 jatekok, doom, quake 1-2-3).

ezt egy kicsit kifejhetned bovebben is, mert en abszolut nem igy latom.
Member
Mar 22 2012 09:22am
Quote (ecneB @ 22 Mar 2012 15:59)
ezt egy kicsit kifejhetned bovebben is, mert en abszolut nem igy latom.

telorol irok, nehezkes novellakat irni
A lenyeg h a lumia 800 jelenti jelenleg a nokianal a csucsot, ennek megfeloen van bearazva. Miert adna olcsobban csak mert mas telefonba mar 1 eve megtalalhato ugyan ez a hardver? Az emberek oriasi hanyadanak fingja sincs h mi van a telefonjaba. A masik a ket oprendszer kozti kulonbseg. A wp7 erre a hardverre van optimalizalva, ez tobbet er annal h android ala pakoljak a tobbmagos procikat (amiken ugyanugy be tud akadni a rendszer).
Member
Gold: 3,747.73
Mar 22 2012 10:35am
Quote (fahrii @ Mar 22 2012 04:22pm)
telorol irok, nehezkes novellakat irni
A lenyeg h a lumia 800 jelenti jelenleg a nokianal a csucsot, ennek megfeloen van bearazva. Miert adna olcsobban csak mert mas telefonba mar 1 eve megtalalhato ugyan ez a hardver? Az emberek oriasi hanyadanak fingja sincs h mi van a telefonjaba. A masik a ket oprendszer kozti kulonbseg. A wp7 erre a hardverre van optimalizalva, ez tobbet er annal h android ala pakoljak a tobbmagos procikat (amiken ugyanugy be tud akadni a rendszer).

Szerintem azért jelentős a réteg, akik már ~~100kt költenek egy telefonra, megnézik, mi van benne. Ráadásul a galaxys egy kipróbált, müködő modell, rengeteg tapasztalati leírással, tesztekkel(és imo csupajót lehet róla olvasni), ráadásul még a laikus felfogás csak rásegít a döntésre, ugyanis imo a legtöbb ember óckodik bármitől, ami windows(elég sokaknál megmaradt ez a felfogás, hiába überjó a wp7 sztem). Ráadáasul a galaxy s+ közel sem csúcsmodell a samsungnál...
Member
Mar 22 2012 10:48am
Quote (Vismajor @ 22 Mar 2012 17:35)
Szerintem azért jelentős a réteg, akik már ~~100kt költenek egy telefonra, megnézik, mi van benne. Ráadásul a galaxys egy kipróbált, müködő modell, rengeteg tapasztalati leírással, tesztekkel(és imo csupajót lehet róla olvasni), ráadásul még a laikus felfogás csak rásegít a döntésre, ugyanis imo a legtöbb ember óckodik bármitől, ami windows(elég sokaknál megmaradt ez a felfogás, hiába überjó a wp7 sztem). Ráadáasul a galaxy s+ közel sem csúcsmodell a samsungnál...

Valóban nem csúcsmodell (még ha az S az is volt), ettől független 90+ról indult. GalaxyS != GalaxyS Plus, teljesen más architektura, egyik hummingbird, másik snapdragon.
A laikus felfogást ellensúlyozza az hogy Nokia. Hiába kopott meg az utóbbi években a név (főleg az okostelefonok között), sok embernek egyet jelent a gyártó hírneve a mobiltelefonokkal.
Jó döntés volt az MS-Nokia megállapodás, nagyon remélem a wp8 beváltja a hozzá fűzött reményeket.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1198199200201202660Next
Add Reply New Topic New Poll