d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev11971981992002014765Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 6,352.66
Jul 8 2015 05:20am
Quote (SummertimeClothes @ 8 Jul 2015 13:16)
ez vismajornak sokkal easybb kene legyen szerintem
viszont nekem ajanlhatsz entry level meno soroket (minden vilagreszrol), systembolaget vagy 2000 felet terjeszt

razer
Member
Gold: 0.00
Jul 8 2015 05:24am
Quote (SummertimeClothes @ Jul 8 2015 12:16pm)
ez vismajornak sokkal easybb kene legyen szerintem
viszont nekem ajanlhatsz entry level meno soroket (minden vilagreszrol), systembolaget vagy 2000 felet terjeszt

https://www.systembolaget.se/?subcategory=%C3%96l

jó listát nézek? vakon nem ugrok neki ennek
Member
Gold: 411.00
Jul 8 2015 05:43am
Quote (daneeka10 @ 8 Jul 2015 13:24)

ja
bal oldalt fler alternativnal tudsz szarmazasi orszagot meg ilyeneket filterezni meg, sortera din sökningnel meg ar/ev etc alapjan listazni oket
Member
Jul 8 2015 05:50am
Quote (daneeka10 @ Jul 8 2015 12:24pm)

Na mindegy elég jó szűrőik vannak túl sok időt nem cseszek el vele.

Csak Amerikait és Belgát nézek, a többi országban inkább mennyiségi termelés van mint minőségi és ritkábbak a jó főzdék (inb4 valamelyik kretén beszól, hogy "DE CSEHORSZÁG!!!!4!", ja Kádár korában versenyképesek voltak)

USA:

Stone: bármi jöhet ha lehet mind
Sierra Nevada: ezektől is jöhet minden, eléggé jó entry level cuccok a jó sörök világába
Lost Abbey: bármi, királykategória, nxt lvl
Lagunitas: bármi
Crooked Stave: nxt lvl
Ballast Point Sculpin: klasszik IPA
Anchor: bármi, szintén entry level

olcsó entry levelek: Hop Ottin, Liberty Ale

Belgium: (ezek közül mindent ittam kb.)

Entry-level: La Chouffe, Kwak, Duvel, Chimay, Corsendonk
Nxt lvl: Saison Dupont bármi, Orval, Rodenbach Grand Cru, Pannepot Grand Reserva (godtier), La Vermontoise De Blaugies/Hill Farmstead (ezt egyszer ittam pár bloggerrel meg sörfőzővel de már túl részeg voltam de valaki szerint a legjobb sör volt a boltban), 3 Fonteinen Oude Geuze

amihez odaírtam, hogy nxt lvl azok közt elég sok a lambic meg spontán erjedésű azaz savanyú sörök, legegyszerűbben pezsgőhöz lehetne hasonlítani őket, ezeket van, hogy szokni kell de amúgy a gasztronómia egyik csúcsai a jobb példányok bár őket nem lehet kapni (pl Cantillon vagy Fantome)
Member
Jul 8 2015 05:56am
Quote (daneeka10 @ Jul 8 2015 12:50pm)
Na mindegy elég jó szűrőik vannak túl sok időt nem cseszek el vele.

Csak Amerikait és Belgát nézek, a többi országban inkább mennyiségi termelés van mint minőségi és ritkábbak a jó főzdék (inb4 valamelyik kretén beszól, hogy "DE CSEHORSZÁG!!!!4!", ja Kádár korában versenyképesek voltak)

USA:

Stone: bármi jöhet ha lehet mind
Sierra Nevada: ezektől is jöhet minden, eléggé jó entry level cuccok a jó sörök világába
Lost Abbey: bármi, királykategória, nxt lvl
Lagunitas: bármi
Crooked Stave: nxt lvl
Ballast Point Sculpin: klasszik IPA
Anchor: bármi, szintén entry level

olcsó entry levelek: Hop Ottin, Liberty Ale

Belgium: (ezek közül mindent ittam kb.)

Entry-level: La Chouffe, Kwak, Duvel, Chimay, Corsendonk
Nxt lvl: Saison Dupont bármi, Orval, Rodenbach Grand Cru, Pannepot Grand Reserva (godtier), La Vermontoise De Blaugies/Hill Farmstead (ezt egyszer ittam pár bloggerrel meg sörfőzővel de már túl részeg voltam de valaki szerint a legjobb sör volt a boltban), 3 Fonteinen Oude Geuze

amihez odaírtam, hogy nxt lvl azok közt elég sok a lambic meg spontán erjedésű azaz savanyú sörök, legegyszerűbben pezsgőhöz lehetne hasonlítani őket, ezeket van, hogy szokni kell de amúgy a gasztronómia egyik csúcsai a jobb példányok bár őket nem lehet kapni (pl Cantillon vagy Fantome)

ja még angol/skót oldalről jöhet a Brewdog, ezeknél elég jó a terjesztés, van rá esély, hogy friss ami pl. IPA-nál eléggé fontos csak azért nem vettem őket külön mert amúgy teljesen az amerikai craft főzdéket nyúlják a receptjeikkel, entry/közép szint, bármi jöhet tőlük, néha el is durvulnak
Member
Gold: 4.20
Jul 8 2015 07:14am
0% ^_^
Member
Gold: 6,352.66
Jul 8 2015 07:17am
Quote (GoreKnight9 @ 8 Jul 2015 15:14)
0% ^_^

jofiu
Member
Gold: 80.00
Jul 8 2015 07:20am
Quote (GoreKnight9 @ 8 Jul 2015 15:14)
0% ^_^

én is nemsokára ))
Member
Jul 8 2015 07:38am
Quote (SummertimeClothes @ Jul 8 2015 12:43pm)
ja
bal oldalt fler alternativnal tudsz szarmazasi orszagot meg ilyeneket filterezni meg, sortera din sökningnel meg ar/ev etc alapjan listazni oket

Közbe amíg boltban voltam eszembe jutott, hogy érdemes lehet egy rövid "használati útmutatót" írni ezekhez, hogy ne feleslegesen dobáld ki a koronát vagy mit:

Pohár: mivel elég sok pénzt meg időt költenek ezek a főzdék, hogy jó illata legyen a söreiknek (ami nem hülyeség mert az orr talán fontosabb az ízérzékelésben mint a nyelv) ezért érdemes olyan pohárból inni amiben jobban érezni az illatukat, erre jó lesz egy olcsó fehér boros pohár. Korsó meg ilyenek kizárva.

Hőfok: majdnem mindnek túl hideg ha egyből a hűtőből elővéve iszod, az a hőfok arra való, hogy letompítsa az ízlelőbimbóidat és ne érezd annyira, hogy milyen szart iszol. Általában mindnél nagyobb az alkoholfok annál melegebben szokás inni. Érdemes lehet az utolsó decit apránként inni 5 perces szünetekkel amíg feljön a végén szobahőmérsékletig és akkor ki tudod találni hol ízlett a legjobban.

Tárolás: hűtő, állítva, lehetőleg soha ne rázódjon fel, az a protein amiből egyszer hab lesz abból már nem lesz soha többet újra hab, oxidálódik stb.

Egyéb: Van olyan, hogy ha mondjuk fél éve áll a boltba egy IPA vagy felborult párszor meg ilyenek akkor jóval gyengébb lesz mint amilyen újkorában volt, bele lehet futni ilyenbe. Vannak olyan stílusok amik elsőre furcsák lehetnek de mondjuk mire legközelebb iszod 1 hónap múlva bekattan valami és ráfüggsz. Ezek jó része szűretlen mert a szűrés csak árt az íznek, a szűrés a pénzügyi osztály ötlete volt nem a főzőé, viszont a gyenge szervezet könnyen kurva nagy fosásokban törhet ki elsőre de pár alkalom alatt megszokja a bél.
Elég jó játék lehet venni egy sört és felmenni RateBeer-re vagy BeerAdvocate-re és megnézni, hogy mások miket éreztek meg szagoltak mikor itták, ezzel fejlesztheted az ízérzékedet. Pl. itt a Pannepot: http://www.beeradvocate.com/beer/profile/15237/34312/

Itt van még két lista, ha ilyeneket találsz valahol (mondjuk nem nagyon fogsz, van amiért lesátoroznak a főzde elé mikor évi egyszer kapható) ami ezeken van akkor vedd meg:

http://www.beeradvocate.com/lists/top/
http://www.ratebeer.com/beer/top-50/

Ezeknél is vannak jobbak amúgy mert itt sok olyan is rate-l 10/10-re aki mondjuk valami fos Stella Artois vagy hasonló után iszik először rendes sört életében plusz a legdurvábbak elég ritkák úgyhogy nem isznak elegen belőle ahhoz, hogy elég ratingja legyen.

This post was edited by daneeka10 on Jul 8 2015 07:40am
Member
Jul 8 2015 07:40am
Quote (daneeka10 @ Jul 8 2015 01:10pm)
Valamelyikőtök jár Vermont környékén vagy talál Kaliforniába keleti parti cuccot és hoz nekem sört kap érte rakás pénzt srs, pm details.

Mi kéne ha volna

QUOTE=Senee,Jul 8 2015 12:36pm]cp biztos jól érezné magát kaliforniában

http://3.1m.yt/b748d0luN.png

a jobb alsó sarokban sütik a zsidókat :XD[/QUOTE]

Talán ne akkor csekkold Clt amikor éjszaka van
itt tegnap 105 fahrenheit volt (texas dallas)
Haver vegasban 117
Go Back To Magyar Topic List
Prev11971981992002014765Next
Add Reply New Topic New Poll