beware álhír
https://telex.hu/koronavirus/2021/03/23/a-covid-korkepe"Aznap sem volt másképp. A vörös zónában mindenhol betegek ültek, feküdtek, guggoltak. Annyian voltak, hogy alig fértek el a váróban. Annyian, hogy biztos voltam benne, hogy ha a végletekig feszítjük is magunkat, ennyi embert egyszerűen nem tudunk rendesen, időben ellátni.
Ahogy indultam volna befelé, kinyílt mögöttem a zsilipajtó, és két betegszállító sétált be, kezükben öt oxigénpalackkal.
- Ennyi oxigén van összesen a kórházban, jól osszátok be – mondta az egyik, majd letették a palackokat és kisétáltak.
Szorító mellkassal fordultam vissza a betegek felé.
Öt palack. Legalább hatvan betegre. És ki tudja, mikor jön a következő szállítmány. Hajnali egy óra volt, úgyhogy reggelig már valószínűleg nem fog jönni.𝘕𝘦𝘮 𝘬𝘢𝘱𝘰𝘬 𝘭𝘦𝘷𝘦𝘨ő𝘵!
Ennyi beteget nem tudunk ellátni, gondoltam újra. De akkor is megpróbáljuk.
Gyomorgörccsel kerültem meg a több tucat kiürült oxigénpalackot, és sietve elindultam a kórtermek felé. A sokktalanítóba osztottak be, három, magáról alig tudó beteghez. Igyekeztem minél gyorsabban orientálódni, megtudni, kinek mi baja, amikor megjelent egy férfi az ajtóban."
This post was edited by ecnebketto on Mar 23 2021 10:06am