d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev11931941951961971468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 343.00
May 2 2013 08:04am
Quote (ElCapitano @ May 2 2013 01:52pm)
Az értelmesebbje (szeretném hinni hogy én ide tartozom)

Az a baj minden hülye azt hiszi magáról, hogy ő az értelmesebbje és hiába is magyaráznál neki akármit, ő meg van róla győződve
Most ezt nem rád értem, hanem úgy általában
Pl. én is nyilvánvalóan egy retardált nyomorult fasz vagyok azt mégis értelmesnek hiszem magam
És hány ilyen nyomorult fogyatékos van még mint én, és mi vagyunk többségben és a politikusoknak csak annyi a feladatuk, hogy a retardált nyomorék fejünket megvezessék a szirszar plakátjaikkal
Member
Gold: 33,265.80
May 2 2013 08:06am
Quote (ElCapitano @ 2 May 2013 14:52)
Sokat gondolkozom mostanában hogy mit is kezdjek a politikával. Mármint nem szeretnék belecsúszni a választópolgárok egyik kliséjébe se, de mégis szeretnék valahova tartozni, szeretném azt hinni az én véleményem is számít. De mihez kezdjek egy olyan országban ahol mindenki szakértő? (Ez most nem valami elfajzott retorika fogás, tényleg kurvára tanácstalan vagyok)

Az alábbiakban megkülönböztetek pár embertípust akiktől a falra mászok, akik miatt nincs kedvem a politikával foglalkozni. (Mivel hogy nem egzakt tulajdonságok alapján kategorizáltam lehet némi redundancia, elképzelhető hogy valaki több csoportba is belefér különböző szempontok alapján.)

Hogy kellett volna (aka a Bennfentes-A)
"Elmondom neked öregem, hogy az oroszok kárpótlásból az ötös metrót is megépítették volna" - a Bennfentes

Haverjának a haverja ott volt a rendszerváltáskor, szinte első kézből tudja hol is lett elrontva. Emlékszik Gyurcsányra amikor még vörös nyakkendőben vonult a KISZ-szel és Orbán Viktorra amikor még porbafingó cigánygyerek volt.

Hogy kéne (aka a Bennfentes-B)
"Az eu már rég segíteni akarna Magyarországon, felajánlották hogy leúsztatnak a Dunán nekünk Bécsből egy arany Adam Smith szobrot, de Orbán teljesen bekattant és mindannyiunk vesztét akarja" - a Bennfentes

Személyesen ismer mindenkit, ott volt mindenhol, tudja amit a sajtó eltitkol.

Akik tényleg közel ülnek a kondérhoz

"Gyere Béluskám megoldjuk ügyesbe" - Ismeretlen magyar politikus

Polgármesterek, országgyűlési képviselők, miniszterek. Nem akarok olyan kijelentéseket tenni, hogy mindenki lop mert ez nyilván butaság de tényleg kezdem így érezni néha. Hihetetlen hogy nem-csak-magyarországon egy politikusnak milyen hatalma van. Tudom romantikus tévképzet azt gondolni hogy a politikusok az emberek által vannak az emberekért, na de akkor is. Nem lehetne legalább a látszatot fenntartani hogy ők is emberek? Sokan el se tudják képzelni meddig elér Orbán keze (van némi rálátásom a dologra és rémítő). Az is elszomorító, hogy Gyurcsány még mindig kiállhat és elmondhatja a hülyeségeit annak ellenére hogy nyilvánvalóan amit mond az nem igaz. Vagy bárki más színtől függetlenül, eleve milyen abszurd már, szinte kódolva van belénk, hogy elfogadjuk a politika szerves része a hazugság.

A hazugság.

Na igen ez a másik kedvencem. Tényleg el kéne fogadnom, mint a világ természetes rendjét hogy az alapján kéne eldöntenem kire szavazok, hogy kinek van több pénze marketingre?
A "nem annyira tudatos emberek" (minden értékítélettől mentesen írom ezt) részére kitolják óriásplakátokra a mindenféle mutogató, mocskolódó szart.

Az értelmesebbje (szeretném hinni hogy én ide tartozom) meg megkapja ugyanezt hírportálok formájában statisztikával körítve. Az arcomba tolják hogy x = 5 1887-ben x=4 volt tehát szavazz a körte pártra. Néha már tényleg elegem van az egészből.
Szeretnék normálisan tájékozódni de mindenhonnan ömlik a demagóg szar. Nem akarom most implikálni hogy én ekkora sztár vagyok belátok a ronda romlott rendszer mögé, meg hasonló modoros szarságok. Bárcsak így lenne. De fogalmam sincs kinek higgyek, igaz már van némi intuícióm afelől hogy kinek ne..

tldr: kapitánygeci kiborult

Ha tenyleg erdekel a politika, akkor beszelgess velunk ebben a topicban. Hazusgsag es demagogiamentes beszelgetest fogsz kapni tobbnyire es eleg jol van minden oldalrol ember. (mondjuk igazan fidesz votert nem gyarkran latni)

Vagy legyel politologus. :D
Member
Gold: 0.18
May 2 2013 08:07am
Mostanában Cink.hu-t szoktam olvasni a Szily csinálja. Annak ellenére hogy ő ilyen libsi arc egész értelmes az oldal. Ilyen web2-es hírportál, hogy blogszerűen bárki írhat rá és ha tetszik a szerkesztőknek vagy a közösségnek van esélyed kikerülni a főoldalra.
Member
Gold: 0.00
May 2 2013 08:29am
Quote (ElCapitano @ 2 May 2013 15:52)
Sokat gondolkozom mostanában hogy mit is kezdjek a politikával. Mármint nem szeretnék belecsúszni a választópolgárok egyik kliséjébe se, de mégis szeretnék valahova tartozni, szeretném azt hinni az én véleményem is számít. De mihez kezdjek egy olyan országban ahol mindenki szakértő? (Ez most nem valami elfajzott retorika fogás, tényleg kurvára tanácstalan vagyok)

Az alábbiakban megkülönböztetek pár embertípust akiktől a falra mászok, akik miatt nincs kedvem a politikával foglalkozni. (Mivel hogy nem egzakt tulajdonságok alapján kategorizáltam lehet némi redundancia, elképzelhető hogy valaki több csoportba is belefér különböző szempontok alapján.)

Hogy kellett volna (aka a Bennfentes-A)
"Elmondom neked öregem, hogy az oroszok kárpótlásból az ötös metrót is megépítették volna" - a Bennfentes

Haverjának a haverja ott volt a rendszerváltáskor, szinte első kézből tudja hol is lett elrontva. Emlékszik Gyurcsányra amikor még vörös nyakkendőben vonult a KISZ-szel és Orbán Viktorra amikor még porbafingó cigánygyerek volt.

Hogy kéne (aka a Bennfentes-B)
"Az eu már rég segíteni akarna Magyarországon, felajánlották hogy leúsztatnak a Dunán nekünk Bécsből egy arany Adam Smith szobrot, de Orbán teljesen bekattant és mindannyiunk vesztét akarja" - a Bennfentes

Személyesen ismer mindenkit, ott volt mindenhol, tudja amit a sajtó eltitkol.

Akik tényleg közel ülnek a kondérhoz

"Gyere Béluskám megoldjuk ügyesbe" - Ismeretlen magyar politikus

Polgármesterek, országgyűlési képviselők, miniszterek. Nem akarok olyan kijelentéseket tenni, hogy mindenki lop mert ez nyilván butaság de tényleg kezdem így érezni néha. Hihetetlen hogy nem-csak-magyarországon egy politikusnak milyen hatalma van. Tudom romantikus tévképzet azt gondolni hogy a politikusok az emberek által vannak az emberekért, na de akkor is. Nem lehetne legalább a látszatot fenntartani hogy ők is emberek? Sokan el se tudják képzelni meddig elér Orbán keze (van némi rálátásom a dologra és rémítő). Az is elszomorító, hogy Gyurcsány még mindig kiállhat és elmondhatja a hülyeségeit annak ellenére hogy nyilvánvalóan amit mond az nem igaz. Vagy bárki más színtől függetlenül, eleve milyen abszurd már, szinte kódolva van belénk, hogy elfogadjuk a politika szerves része a hazugság.

A hazugság.

Na igen ez a másik kedvencem. Tényleg el kéne fogadnom, mint a világ természetes rendjét hogy az alapján kéne eldöntenem kire szavazok, hogy kinek van több pénze marketingre?
A "nem annyira tudatos emberek" (minden értékítélettől mentesen írom ezt) részére kitolják óriásplakátokra a mindenféle mutogató, mocskolódó szart.

Az értelmesebbje (szeretném hinni hogy én ide tartozom) meg megkapja ugyanezt hírportálok formájában statisztikával körítve. Az arcomba tolják hogy x = 5 1887-ben x=4 volt tehát szavazz a körte pártra. Néha már tényleg elegem van az egészből.
Szeretnék normálisan tájékozódni de mindenhonnan ömlik a demagóg szar. Nem akarom most implikálni hogy én ekkora sztár vagyok belátok a ronda romlott rendszer mögé, meg hasonló modoros szarságok. Bárcsak így lenne. De fogalmam sincs kinek higgyek, igaz már van némi intuícióm afelől hogy kinek ne..

tldr: kapitánygeci kiborult

Mennyi sírás omg.
Member
Gold: 3,747.73
May 2 2013 08:34am
Quote (dihep @ May 2 2013 03:04pm)
indexen is van erről egy cikk (bár nemtudom miért olvasom azt a fos oldalt, mindig felkúrja az agyam)
és ott is elfelejtették mondani hogy akinek bérlete vagy/és bármilyen utazási kedvezménye van (nyugdíjas diák etc) azokra ez nem vonatkozik - pedig még linkelték is a mávstart oldalán a forrást, de elolvasni már nem volt skilljük
viszont így jobban hangzik hogy HURRDURR ÁREMELÉS KURVAFIDESZ és van miért hőbörögni
aki meg nem bérletes és/vagy nincs kedvezménye az utazzon személyvonattal, akkor nem kell ezt kifizetnie

ad1, hol olvastad, hogy "bármilyen utazási kedvezénye van" azokra nem vonatkozik? csak az adott szakaszra érvényes bérlettel rendelkezők, start kártyások, és máv alkalmazottak/családjaik mentesülnek, meg még 1-2 retard kivétel(képviselők etc)
ad2, hogy a faszomba vonatozzak le szegedre személyvonattal, szüljek egyet?
ad3, eddig is indokolatlanul drágák voltak a távolsági jegyárak, diákkal(!) pótjegy nélkül(!) három emberre már olcsóbb az autó+autópálya matrica, mint levonatozni(kábé). És a két szolgáltatás minőségének különbözete össze sem mérhető. Felnőtt jegyárakat már nem is mondok, vicc kategória
ad4, ez iszonyatosan fos az ingázóknak, akik gyors vonattal jöttek be a városba dolgozni, vagy azért mert személyvonat nincs, vagy elbaszott menetrendben közlekedik, és nem alkalmas a munkábajáráshoz. Egyetlen jó dolog volt az elmúlt években a tömegközlekedésben, hogy érvényesítették a bkv bérletet az elővárosi járatokra, de vártam már, mikor verik szét és sarcolják agyon. Az 5 km-eres jegyet már ígyis megszüntették(eddig egy 3 kilométeres szakaszra fizettem ennyit, 80 ftot), helyette 10 kilométeres a legkisebb, ami másfélszerannyiba kerül, de én ugyanannyit utazok, zsír
Member
May 2 2013 08:35am
Quote (Rawen @ 2 May 2013 16:29)
Mennyi sírás omg.

mostanában tök ellenséges vagy. velem van valami gondod vagy csak általábavéve butthurt vagy?
Member
Gold: 0.00
May 2 2013 08:36am
Quote (ElCapitano @ 2 May 2013 16:35)
mostanában tök ellenséges vagy. velem van valami gondod vagy csak általábavéve butthurt vagy?

nem volt srs :3
Member
Gold: 343.00
May 2 2013 08:37am
Quote (Rawen @ May 2 2013 02:36pm)

default tahóság
anélkül élni se lehet
Member
May 2 2013 08:39am
Quote (Rawen @ 2 May 2013 16:36)

Keep living life i love you so much - Lil B

Member
Gold: 355.92
May 2 2013 08:40am
Quote (dihep @ May 2 2013 04:04pm)
indexen is van erről egy cikk (bár nemtudom miért olvasom azt a fos oldalt, mindig felkúrja az agyam)
és ott is elfelejtették mondani hogy akinek bérlete vagy/és bármilyen utazási kedvezménye van (nyugdíjas diák etc) azokra ez nem vonatkozik - pedig még linkelték is a mávstart oldalán a forrást, de elolvasni már nem volt skilljük
viszont így jobban hangzik hogy HURRDURR ÁREMELÉS KURVAFIDESZ és van miért hőbörögni
aki meg nem bérletes és/vagy nincs kedvezménye az utazzon személyvonattal, akkor nem kell ezt kifizetnie

Go Back To Magyar Topic List
Prev11931941951961971468Next
Add Reply New Topic New Poll