Quote (Smat @ 19 Mar 2014 11:33)
Btw, én csak azt nem értem hogy oké a jobbiknak nincsenek erőforrásai minden nagyobb tervhez amiket meg akarnak csinálni, de az egyszerűbb dolgokat csak véghez viszik mint pl a cigánybűnözés visszaszorítás illetve a politikusok elszámoltatása az elmúlt x évből.
Pár hónapja/éve meg most is az emberek azért sírnak mert JAJJ A CIGÁNYOK MÁR MEGINT HÁT CSINÁLJUNK MÁR VALAMIT. Itt lenne a lehetőség hogy valami történjen a cigánybűnözőkkel és megpróbáljanak tenni ellene, most meg mindenki azt harsogja hogy kurva nácik. Baszás logika.
Ha lenne rá lehetőségem akkor tuti a jobbikra szavaznék, nem azért mert náci vagyok, hanem mert kimondanak olyan dolgokat ami miatt a többi párt meg politikus lapít lsd. cigánybűnözés
ciganybunozes / barmilyen bunozes visszaszoritasa korantsem olyan konnyu feladat, mint amilyennek hiszed.
Bortonozzunk be mindenkit aki lop, kisebb teteleket is beleszamitva? Kibaszott sok penzbe kerul a bortonben eltartani oket, meg nincs is erre intezmenyi kapacitasunk.
Ha elkezdenenk a lopasokat sulyosabban buntetni, akkor ugyanolyan lendulettel kene azt is buntetni aki mondjuk nem ad szamlat, mert o meg az allamtol lop. Kepzeld el hany zoldseges, fodrasz, ujsagos, etc. kerulne bortonbe.
A politikusok elszamoltatasa szinten nagyon veszelyes kerdes. Veszelyes, mert tered a radikalis elkepzeleseknek (miert bortonozzuk be, miert ne vegeznenk ki hazaarulasert?), tovabba eselyt ad koncepcios perekre is.
Ja es akkor arrol meg nem is beszeltunk, hogy a politikusok elszamoltatasa mindig csak a nem kormanyzo partokra vonatkozna, de azokat alapjaiban rengetne meg es sok embert helyeznenek elozetesbe akar evekre is, mig kiderulne, hogy nem is kovettek el semmi torvenytelent.
Ez alapjaiban asna el a hatalmi agak szetvalasztasanak az elvet.
tl;dr Szerintem a Jobbik kormanyzasa meg a szamodra egyszerunek velt ugyekben is hatalmas akadalyokba utkozne.